Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Manga & Cosplay convention, Japanse tuin Hasselt

Manga & Cosplay conventie

Op zaterdag 8 en zondag 9 september was er een Manga & Cosplay conventie in de Japanse tuin in Hasselt. Ik ging op zondag een kijkje nemen. Als Hasselaar vond ik het hoog tijd om ook een keertje de Japanse tuin te bezoeken! Schandalig, in die 20 jaar dat de tuin er is, ben ik er niet 1 keer geweest. Tot 9 september!

20 jaar Japanse tuin en een conventie! Dat was toch echt het ideale moment om eindelijk eens een kijkje te nemen in die prachtige Japanse tuin waarvoor veel toeristen van ver komen.

De conventie vond plaats in het ‘verste’ gedeelte van de tuin, waardoor al de bezoekers ook een deel van de tuin moesten doorlopen om aan de conventie te komen. Een groot pluspunt!

De tuin is echt prachtig. Hij staat vol met planten die typisch zijn voor Japan. Ook zitten de grote vijvers vol met die prachtige kois. Die vijvers zijn op hun beurt voorzien van verschillende rustgevende watervalletjes en verschillende prachtige grote keien.

Bij de conventie aangekomen was ik een beetje teleurgesteld over de grootte. Ik had er namelijk meer van verwacht. Er waren 2 kraampjes waar ze wat manga’s verkochten. Eén grote kraam met wat spellen, dvd’s en prullaria en verder wat kraampjes van andere conventies, die echt niet veel bij hadden buiten reclame.

Er waren nog 2 erg leuke kraampjes:

– Een kraampje met Sushi, van Oishii.
Oishii is een restaurant waar je kan gaan eten, maar ook kan afhalen. Gelegen in het centrum van Hasselt. Ze hebben sushi, grill en meer. Ook maken ze reclame van een catering. Dus blijkbaar kan je ze ook reserveren voor een feest of iets dergelijks (MEETING?)
– Studenten Japanologie universiteit Gent
Deze studenten probeerden de liefhebbers va Manga echt warm te maken voor een studie Japanologie! Ze hadden hun boeken bij, gaven meer uitleg over die cursussen en vonden het absoluut geen probleem om even wat te overlopen met de geïnteresseerden.

Over de cosplayers is weinig te vertellen. Veel personages uit Naruto, veel pokemon trainers, maar weinig orginele en echt goede cosplays. Ik zag erg veel aangekochte outfits, wat op zich ook mooi is, maar niet zo leuk als de zelfgemaakte variant!
Ik was wel nog erg onder de indruk van de drummers, Taiko. Echt mooi om te zien vond ik dat! Je kon ook een korte workshop hieromtrent volgen. Net als workshops Mangatekenen.

Mijn besluit:
Volgend jaar terug, vooral naar de tuin zelf. Dan ga ik zelf de Kois ook voeren, om nog leukere foto’s te kunnen maken. Ook zal ik dan de wandeling eens volledig volgen, met gepast schoeisel.
Misschien dat ik de conventie ook opnieuw meepik, dat is nog afwachten.

Mobiele versie afsluiten