Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

All European Shinkokai Koi show 2013

koiOp vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei vindt de 3e editie plaats van de All European Shinkokai Koishow. Dit evenement vindt plaatst in het evenmentencomplex De Broodfabriek in Rijswijk. Deze koishow wordt georganiseerd door KOI 2000.

Tijdens dit kleurrijke evenement draait alles om een internationale schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers, de fantastisch mooie Nishikigoi. Naast deze voor Europa unieke koishow is er ook een consumentenbeurs, waar alles te vinden is op het gebied van vijvers, tuinen en Koi. Tevens is er aandacht voor bonsai, kunst en Japanse cultuur.

De koishow is een schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers en al jaren een belangrijke pijler van het evenement. De koishow wordt volgens de regels van de ‘Shinkokai’ gespeeld. Shinkokai staat voor Zen Nihon Nishikigoi Shinko Kai, het wereldwijd geroemde verbond van koikwekers dat onder meer de grootste koishow ter wereld organiseert. In The 3rd All European Shinkokai Koi Show gaat de internationale jury met andere woorden op zoek naar de mooiste Koi van Europa. Er worden vele honderden deelnemende Koi verwacht, in lengte variërend van 10 cm tot meer dan 1 meter.

Daarnaast is er een consumentenbeurs met tientallen stands, noviteiten, workshops, lezingen en demonstraties. Ook zal er tijd besteedt worden over Japan, de cultuur en gebruiken. In totaal is er 10.000 vierkante meter aan tuin, koi- en vijverplezier.

De show en beurs is op alle dagen geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Entree voor volwassenen is €9,50. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen, entree voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is €6,50.

Bron: European Shinkokai via Japanese Events NL

Mobiele versie afsluiten