Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

21ste editie van grootste koi-evenement: Holland Koi Show

Holland Koi ShowGek van koi? Misschien is dit evenement iets voor jou! Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus zal er de grootste koi-evenement ter wereld plaatsvinden voor de 21ste keer, namelijk de Holland Koi Show. Op dit koi-evenement laten hobbyisten en handelaren uit binnen- en buitenland hun koi tentoonstellen aan het grote publiek. Het evenement vindt plaats in de Kasteeltuinen in Arcen in Noord Limburg.

Spectaculaire vissen en de meest geavanceerde technieken op vijvergebied zijn gedurende de Holland Koi Show te bewonderen. Japan is vanzelfsprekend de bakermat van de koi. Tijdens deze Koi Show krijgen zullen andere culturele dingen uit Japan, zoals bonsai, Japans zwaardvechten, Japans boogschieten, en Taiko drums, ook te zien en te horen zijn. Daarnaast worden er diverse lezingen gehouden met betrekking tot de koi. Ook zullen er meer dan 140 stands staan waar diverse producten worden verkocht, van koi tot complete vijvers en van vijvertijdschriften tot koi-schilderijen.

Tijdens de Holland Koi Show zal er ook de Holland Aquarium Show, Holland Betta Show, Holland Bonsai Show en Holland Shrimp Show worden gehouden. De Holland Aquarium Show vindt plaats in een tent van meer dan 500 vierkante meter waar Aquarium vorm workshop worden gegeven. De Holland Betta Show wordt hier ook gehouden, waar men de hobby met zoetwatervissen zal worden geintroduceerd aan het publiek. De Holland Shrimp Show – dat voor de 5e keer zal plaatsvinden – laat het publiek kennismaken met 300 zoetwatergarnalen. De Holland Bonsai Show wordt ook voor de 5e keer gehouden. Vele koiliefhebbers lijken ook een bonsaihobby te hebben en daarom is het niet vreemd dat er een bonsaitentoonstelling plaatsvindt op een Koi Show. De tentoonstelling zal meer dan 1500 vierkante meter groot zijn met alleen maar Bonsai.

Om binnen te komen betaal je €15,-, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is het €7,50, onder die leeftijd is het gratis. Er is een mogelijkheid tot groepskorting, dan moeten het wel groepen zijn vanaf 20 personen, dan betaal je €12,-. Hou er rekening mee dat parkeren niet gratis is (€5,-). Mocht je van plan zijn twee of drie dagen te willen komen, dan is het ook mogelijk om een abonnement te nemen. Voor volwassenen is dit €37,- en voor kinderen €18,50. Voor bovenstaande prijzen is het een entree voor de show, maar ook voor de Kasteeltuinen!

De Holland Koi Show wordt georganiseerd door de Nishikigoi Vereniging Nederland en staat bekend om de omvang van de show en het grootste aantal bezoekers. Op alle dagen is de show geopend van 9.30 tot 18.00 uur.

 

Mobiele versie afsluiten