AVO blog interview met PLUNKLOCK

Nadat de mannen van PLUNKLOCK hun Europese tour “Justart Episode 1” – georganiseerd door KanzeN Music – hadden afgesloten in de Spiegelbar in Tivoli sprak ik met hen over de tour, maar ook hun muziek. Ik sprak met Halo (zanger), Seishou (gitarist), Haruka (bassist) en Pinky (drummer). Het verslag van het optreden van afgelopen 19 mei 2013 is hier te lezen.

AVO blog: Het is niet voor het eerst dat jullie hier spelen. Jullie speelden al eerder in Nederland in 2012. Hebben jullie een beetje tijd gehad om rond te kijken, de stad te ontdekken? Wat vinden jullie het leukst aan Nederland?

Halo: Nou, wat is typisch voor Nederland? Even denken…. Ik hou echt van de gonja (wiet), we weten allemaal over de marihuana dingen hier!
Iedereen tegelijk: En de alcohol! (Iedereen lacht)
Seishou: Ik ken eigenlijk geen beroemde plekken en dingen in Nederland. Kun je mij dat zeggen?

AVO blog: Nou, er is kaas, drop, tulpen, windmolens…
Iedereen tegelijk: Wij kennen de windmolens!
Pinky: (brutaal) Ik vind de vrouwen hier erg leuk.

AVO blog: De Europese tour is voorbij, wij hopen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. Hoe was het concert?

Halo: Het was geweldig! Ik denk dat alles wat we nu nodig hebben een afterparty is. Om eerlijk te zijn wil ik nog niet naar huis gaan.

AVO blog: Wat vinden jullie van de Europese fans in vergelijking met de Japanse fans?

Halo: Europese fans zijn kawaii (schattig).
Haruka: Ik ben het hiermee eens.
Seishou: Maar ze zijn ook meer aggressief dan de Japanse fans.
Pinky: Kawaii!

AVO blog: Tijdens het touren gebeuren meestal veel onverwachte dingen. Is er een speciaal moment of grappige gebeurtenis die je moeilijk kan vergeten?

Iedereen tegelijk: Heel veel is gebeurd. We weten niet waar we moeten beginnen!
Haruka: In Rusland verloor ik mijn sleutel om de koffer te openen. Omdat ik niet in staat was mijn bagage te openen, moest ik het verpletteren om bij mijn spullen te komen. Ik moest uiteindelijk een nieuwe koffer kopen.
Halo: Toen we in Rusland waren, moesten we reizen met de trein. Een keer, toen we ergens moesten overnachten, verloor Pinky zijn iPhone. We hebben geprobeerd om een SMS te sturen naar zijn mobiel met een boodschap: “Heb je het gevonden? Waar is het? Kun je het brengen?”
Pinky: Iemand reageerde er uiteindelijk op, maar het leek erop alsof hij in Siberië was … te ver weg.
Haruka: Seishou werd verkouden.
Seishou: Dit is mijn eerste tour, dus ik ben blij en enthousiast over alles.
Halo: Weet je, dit is de eerste keer voor mij dat ik moest zingen 6 dagen achter elkaar. Nu doen mijn lichaam en stem pijn.


AVO blog: Jullie hebben een originele mix van stijlen (pop, punk, heavy metal). Hoe kwamen jullie hiertoe?

Halo: We brengen alles bij elkaar dat wijzelf leuk vinden.
Haruka: Alle bandleden vinden verschillende dingen leuk en hebben andere interesses. Dus wij proberen om al deze verschillende dingen bij elkaar te brengen.
Halo: Het is eigenlijk heel moeilijk om al deze stylen te mixen. We moeten rekening houden met de vaardigheden van alle bandleden. Er zijn verschillende manieren om alles te combineren en we willen tot een resultaat komen dat trouw is aan onze sound.

AVO blog: Jullie hebben net een mini-album uitgebracht met de naam JUSTart. Heeft de titel ‘JUSTart’ een speciale betekenis en welke boodschap willen jullie vertellen met dit mini-album?

Halo: JUSTart is een gemengd woord: Je kan het lezen als ‘Just+Start’ en ‘Just+Art’. ‘Just Start’ doelt op het feit dat we een nieuw bandlid hebben (Seishou), dus het staat er een beetje voor dat wij een nieuwe start maken voor deze aflevering. En ‘Just Art’ betekent dat we nu in staat zijn om nieuwe muziek en nieuwe geluiden te maken. Kortom, de naam weerspiegelt deze nieuwe versie van PLUNKLOCK.

AVO blog: Wat zijn de plannen als jullie weer terug zijn in Japan?

Halo: Ik wil niet teruggaan! (hij lacht)
Haruka: Ik ook! Ik wil er helemaal niet aan denken nu!
Pinky: Ik wil mijn moeder bezoeken.
Halo: Je moet weten, Pinky is nog steeds een baby! (hij lacht)
Seishou: Ik wil teruggaan naar de studio.
Halo: Ik wil ook wat oefenen.

AVO blog: Als laatste vraag: Hebben jullie nog een bericht voor onze lezers (in Nederland en België)?

Seishou: Sayonara!
Halo: Aangezien dit de laatste woorden zijn, laat mij even nadenken…
Pinky: Ik vind je leuk. Vind je mij ook leuk?
Haruka: Ik ben echt dankbaar voor alle steun van de Europese fans en ik wil zeker terugkomen naar Europa in de toekomst!
Halo: Ik beloof dat ik meer zal oefenen, zodat als of wanneer ik terug naar Europa kom ik beter zal zijn. Ik zie elke fan als onderdeel van de familie. Ik ben echt dankbaar voor alles en voor de steun die jullie ons geven. Ik beloof door te blijven gaan. Tot de volgende keer!

Wij willen graag PLUNKLOCK bedanken voor de tijd en KanzeN Music voor de mogelijkheid om de band te interviewen. 

Foto’s: Stephanie List (KanzeN Music)

Exit mobile version