Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Tweede editie Manga- & Cosplayfestival in Japanse Tuin Hasselt

In de Japanse Tuin in Hasselt is het weer tijd voor een tweede editie van de Manga- & Cosplayfestival. Vorig jaar was dit festival, toen nog conventie, in het leven geroepen als onderdeel van de viering van het 20-jarig bestaan van de Japanse Tuin. Hier is een verslag te lezen over het evenement van vorig jaar. Ook dit jaar is het festival georganiseerd door het Japans Cultureel Centrum en de stad Hasselt. Het zal plaatsvinden op zaterdag 7 en zondag 8 september van 14.00 tot 18.00 uur.

Er zal een parade zijn op een catwalk met daarnaast een wedstrijd voor de beste kostuums en beste action. De bring- & buystands zullen hier ook niet gemist worden, maar zijn ook mangastrips te koop. Informatie over achtergronden en andere wetenswaardigheden worden gegeven tijdens lezingen en door aanwezige experten. Taikospelers maken het geheel af door met ritme en typisch Japans drumgeluid te brengen.

De Japanse Tuin is te vinden aan de Gouverneur Verwilghensingel 23 in Hasselt. Om de tuin binnen te komen betaal je €5,- of je komt in cosplay en dan is toegang gratis. En wat is nu leuker om in cosplay binnen te komen op een Manga- & Cosplayfestival!

Mocht je nog op een ander moment willen langskomen in de Japanse Tuin in Hasselt, dan is het leuk om te weten dat de tuin tot en met 31 oktober geopend is. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Hasselt.be

Mobiele versie afsluiten