Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

VANIRU, ADAMS en GOTHIKA feesten op AVO J-Rock Festival

Wat heb ik genoten van deze avond zeg. Dit was zeker wel een leuke manier om het 10 jarig bestaan van AVO Forum te vieren, al nieuwsgierig naar het feestje?

10 jaar AVO Forum, dat moest natuurlijk gevierd worden! Ik verwachtte eerst gewoon een AVO meeting bij een animeconventie of een AVO picknick. Maar in plaats daarvan werd er een avond georganiseerd met maar liefst Japanse drie bands: het AVO J-Rock Festival!! Alle drie de bands hadden iets unieks, zo had je GOTHIKA met hun aardig duistere, maar toch pakkende electro/EBM muziek, gevolgd door het Pop/rockduo ADAMS die bij het vrouwelijke publiek zéér in de smaak vielen met als klap op de vuurpijl een zeer nieuwe band genaamd VANIRU aan de beurt!

Toen ik aankwam waren er al de nodige mensen en voorin de rij stonden de V.I.P. mensen te wachten totdat zij als eerste naar binnen mochten om hun idolen te ontmoeten. Na enige tijd wachten, gingen de deuren open en mochten we naar binnen. Bij de ingang stonden de merchandise kraampjes van alle drie de bands. Ze verkochten daar leuke spulletjes, zoals t-shirts, CD’s maar ook andere unieke dingetjes zoals bijvoorbeeld de opplak tattoo’s van ADAMS. Na hier even vlug te hebben rondgeneusd, ben ik naar binnen gegaan en had het geluk helemaal voorin tegen het podium aan te staan. Ik had een prachtig uitzicht over heel het podium.

Na een poosje werden de lichten gedempt en kwam Fran het podium op om iedereen te verwelkomen op het AVO J-Rock Festival. Na haar praatje kondigde ze GOTHIKA aan. GOTHIKA bestaat uit zanger An.dro, achtergrondzanger en synthwaveman Yoshiki (#449) en keyboardspeelster Amara. Het trio maakte een mysterieuze binnenkomst aangezien Yoshiki in een houding ging staan en niet meer bewoog, minutenlang, net alsof hij een geest stond op te roepen. Na een paar minuten hield Yoshiki op en kwam An.dro op het podium in een prachtige rode Kimono! GOTHIKA’s muziek dreunde heerlijk door tot overal in je lichaam en je kom makkelijk mee bewegen op de beat. An.dro’s stem klonk mooi en een beetje mysterieus vond ik zelf. Na de eerste paar nummers trok An.dro zijn Kimono uit en droeg hieronder een zwart,leren pakje. Qua kleding was GOTHIKA best wat kinky en uitdagend. GOTHIKA’s muziek klonk duister, gothic-achtig en bleef in je hoofd rondspoken door het simpele ritme dat er makkelijk voor zorgde dat de zaal mee sprong en bewoog. Na een tijd toverde An.dro een dirigenten staf tevoorschijn en begon het publiek te dirigeren op de maat van de muziek, ik vond dit leuk verzonnen en uniek! Als een van de laatste nummers speelden GOTHIKA ineens iets heel tegenovergesteld van hun eigen muziekstijl, in plaats van dat het duister klonk, was dit nummer heel vrolijk en blij! An.dro, Yoshiki en Amira sprongen blij op en neer op het podium en het publiek volgde al snel. Na nog 1 á 2 nummers zat GOTHIKA’s tijd er al weer op en verlieten ze met groot applaus het podium.

Na een kleine pauze verscheen Fran weer op het podium en vroeg aan het publiek of wij het naar ons zin hadden. Ik dacht bij mezelf: Reken maar van YES! Hierna kondigde ze het Pop/rockduo ADAMS aan, bestaande uit zanger Adam en Gitarist/backvocals Shota. ADAMS is apart vergeleken met normale Pop/rockduo’s. Hoezo? ADAMS toont in het openbaar dat homoseksualiteit heel normaal is en dat je je er niet voor hoeft te schamen. Je kan het vast al een beetje raden hoe ze dat tot uiting brachten. Ze zoenden elkaar op het podium. Het vrouwelijke publiek werd hier wild van, ik vraag me af wat de mannen in de zaal hiervan vonden!

ADAMS verscheen op het podium en kregen een oorverdovend applaus. Shota stond dicht aan mijn kant en Adam meer in het midden van het podium. In het begin stonden ze stil en maakten hierna een spectaculaire opening die het publiek zeer enthousiast maakten. Bij de eerste paar nummers zong zowel Adam als Shota maar na een aantal nummers begon Shota gitaar te spelen en deed alleen zo af en toe de back vocals. Adam had een zeer unieke stem, hij was zacht, vriendelijk, maar toch krachtig. Het publiek danste vrolijk mee op de muziek van ADAMS en bepaalde nummers werden ook vol enthousiasme meegezongen. Af en toe kwamen Adam en Shota dicht bij elkaar, en met dicht bij elkaar bedoel ik écht heel close. Shota pakte Adam soms op een zeer verleidelijke manier beet en dat zorgde er duidelijk voor dat het publiek wegsmolt. Ik vond de nummers zeer leuk, ze hadden een lekker ritme en het was leuk dat Shota zijn achtergrond stem mooi samengevoegd klonk met die van Adam. Bij een van de laatste nummers kwam zoals voorgaande keren Shota weer dicht bij Adam en het publiek begon te gillen, hierna kuste Shota Adam zeer intens en het publiek werd echt he-le-maal gek! Ik werd tegen de rand van het podium aangedrukt haha! Zelf kon ik de zoenscène niet goed zien omdat Shota met zijn rug naar mij toe stond gedraaid. Na deze zeer schattige en lieve scène zat het er ook voor ADAMS weer op, tot grote teleurstelling van het publiek. Ze kregen nog een groot laatste applaus maar verdwenen hierna ook van het podium.

Weer was er een korte pauze en stond iedereen nog na te kletsen over ADAMS, het publiek was zeer verrast door hun live optreden. Hierna kwam Fran weer het podium op en vroeg ons wederom of we hadden genoten. Volgens mij is Fran doof geworden, want het publiek juichte heel hard! Na wat woordgrapjes over dessert en toetjes werd de laatste band van de avond, namelijk VANIRU aangekondigd.

VANIRU bestaat pas sinds begin dit jaar en had dus in verhouding ook veel minder nummers dan de twee voorgaande bands, toch hebben ze het leuk weten te brengen. Toen VANIRU het podium opkwam weet ik nog goed dat ik op slag verliefd was op zanger LEONEIL zijn haar. Wat heeft die man mooi, lang krullend haar zeg! Net een mannelijke diva, vooral als je kijkt naar zijn bontkraagje! Ik vraag mij af of het echt is… Gitarist YUTO had een witachtig pakje aan en deed me aan een soort engel denken met zijn blonde haar erbij. LEONEIL en YUTO werden vergezeld door de drummer genaamd Kosuke, hij is geen officieel lid van VANIRU. Op het eerste gezicht maakten ze een leuke indruk en ik was benieuwd naar hun nummers. Ze startte met hun nieuwste nummer “Cosmic Night”. Sommige mensen uit het publiek kenden het nummer en zongen vrolijk mee (waaronder ik zelf) en hiermee werd hun optreden dus leuk geopend. LEONEIL liep van hot naar her over het podium, knielde neer, keek mensen recht aan met een hypnotiserende blik en vervolgens zocht hij dan weer zijn volgende “slachtoffer”. Ik vond VANIRU zeer apart qua muziek. Het was Pop-achtig maar met een eigen draai er aan, dat is misschien wel hetgene wat mij erg aantrok bij VANIRU. De muziek klonk zeer dromerig en mysterieus en LEONEIL’s stem paste er perfect bij! Zijn stem was af en toe heel zacht, liefelijk maar tegelijkertijd had het iets duisters en mysterieus. Na een aantal nummers pakte LEONEIL een zweep en begon hiermee rond te zwaaien en te dansen wat er zeer leuk uitzag. Gitarist YUTO stond vaak stil en zeer geconcentreerd gitaar te spelen voor mij. Ik kon goed zien hoe hij elke snaar bespeelde, vooral als hij soms wat passen naar voren deed. Zoals ik al eerder zei had VANIRU nog zeer weinig nummers dus na een tijdje speelden ze Cosmic Night weer als afsluiter. LEONEIL verontschuldigde zichzelf nog voor het feit dat ze weinig nummers hadden maar aan het publiek te merken had het niks uitgemaakt als ze alles nog een keer hadden gespeeld. Het publiek was weg van VANIRU, dat bleek wel na het grote applaus wat ze hadden gekregen toen ze klaar waren met spelen.

Ik heb zo erg genoten van deze avond dat ik het nog wel tien keer kan overdoen! Elk jaar van AVO Forum’s bestaan weer een festival! Het was leuk georganiseerd, de bands waren goed en leuk om naar te kijken en VANIRU, ADAMS en GOTHIKA hebben er weer een paar fans bij. Ik ben na deze avond meer naar ADAMS gaan luisteren, want ik kende ze nog niet zo goed maar ik geniet nu telkens van hun muziek als ik ze hoor en verlang dan weer terug naar deze avond. VANIRU heeft mij ook sowieso tot fan bekeert met LEONEIL’s prachtige stem. En wat GOTHIKA betreft, ik zou ze graag nog eens zien want ik heb geweldig kunnen dansen op hun muziek.

Op naar 20 jaar AVO Forum?!?

Foto’s: VKPhotographyNL (meer foto’s hier)

Mobiele versie afsluiten