Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Expositie Magic Convocation van Yoshiyuki Koinuma in Bussum

Voor een ruime maand, namelijk van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 17 november, is de expositie “Magic Convocation” te zien in Galerie De 7de Hemel in Bussum. Dus mocht je tijd over hebben de komende dagen, mis dan deze expositie niet!

“Magic Invocation” Olie en Acryl op Canvas 420x200cm – 2013

De expositie bevat werken van Yoshiyuki Koinuma. Deze kunstenaar maakt werken met gemengde technieken zoals schilderen, tekenen, collage, printen en keramiek. Zijn werk wordt onder andere beïnvloed door de computerspelletjes waarmee veel kinderen uit Japan opgroeien, exotische dieren en planten, maar ook West Europese en de Aziatische iconen en cultuuruitingen. Koinuma brengt zijn persoonlijke belevingswereld tot uitdrukking. Door de toepassing van gemengde technieken creëert hij in zijn schilderijen een surrealistische fantasiewereld, die zich in het heelal of ver onder water lijkt te bevinden.

Na zijn opleiding aan de Universiteit voor Beeldende Kunst van Musashina nam Yoshiyuki Koinuma in 2010 deel aan het tweejarig Artist in Residence programma op de Rijksakademie in Amsterdam. Daarna verhuisde hij naar Rotterdam, waar hij als Artist in Residence verbleef in Kaus Australis en vervolgens CK12 van Galerie Hommes. Sindsdien woont en werkt Yoshiyuki Koinuma in Rotterdam.

Op zaterdag 12 oktober om 17.00 uur zal de expositie geopend worden in bijzijn van de kunstenaar. Galerie De 7e Hemel is te vinden aan de Kerkstraat 10 in Bussum. De galerie is geopend op donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. En de laatste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur.

Bron: Galerie De 7de Hemel

Mobiele versie afsluiten