Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

LINE heeft 300 miljoen gebruikers wereldwijd

Zijn jullie bekend met LINE? LINE is een applicatie waarmee je berichten kan versturen via je smartphone, maar ook op de PC of MAC. En het is erg populair in Japan! In een persconferentie in Tokyo liet het bedrijf LINE Corporation weten dat meer dan 300 miljoen gebruikers gebruik maken over de gehele wereld van deze applicatie. Het bedrijf zegt in bijna vier maanden 100 miljoen gebruikers te hebben aangetrokken.

Bron: Mobiletor

Het volgende doel voor het bedrijf is om 500 miljoen LINE gebruikers te hebben in 2014. Volgens Mobiletor moet er wel bij gezegd worden dat de cijfers inclusief iedereen is die de applicatie heeft gedownload en misschien wel of niet de applicatie gebruikt. Ook telt LINE dezelfde gebruikers opnieuw en opnieuw als ze hun account bedienen vanaf verschillende smartphones. Ook zijn de gebruikers die de applicatie hebben gedownload en daarna hebben verwijderd ook meegeteld.

Al met al is het een interessante applicatie die ook gebruikt kan worden tijdens en na rampen, denk maar aan de aardbevingen in Japan. LINE was ten tijde van de grote aardbeving en tsunami in Japan van maart 2011 nog niet publiek te gebruiken, maar werd wel kort daarna publiekelijk aangeboden. Natuurlijk is LINE ook een favoriet door de stickers, extra applicaties zoals de LINE camera en kan de mogelijkheid om lekker ontspannen spelletjes te spelen.

Directe concurrenten van LINE zijn WhatsApp, WeChat en Viber. Zij hebben min of meer dezelfde functies. Het voordeel wat LINE had, te denken aan de stickers en de leuke unieke emoticons, wordt gekopieerd door de concurrenten. Om de tegenpartij hoofd te kunnen blijven dienen, gaat LINE steeds verder met het herontdekken en vernieuwen van zichzelf.

Bron & Foto: Mobiletor

Mobiele versie afsluiten