Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Japan biedt gratis WiFi aan voor toeristen

Ben je van plan naar Japan te reizen, misschien wel voor het eerst? Lees dan zeker even verder, want gratis WiFi is voor de meeste Europeanen iets heel gewoon, dat op heel wat plaatsen verkrijgbaar is. In Japan is dat echter anders!

Het gaat zelfs zo ver dat het niet normaal is dat je bijvoorbeeld je gsm of laptop oplaadt aan een stopcontact dat staat in een publieke ruimte. Er zijn zelfs voorbeelden waar café’s hun klanten die ongevraagd gebruik maakten van hun stopcontact, gingen vervolgen! Heel anders dan de mentaliteit hier. Waar het gebruiken van een stopcontact, van het lokale internet en het lezen van hun tijdschriften een heel gewoon gegeven is.

Sinds kort bieden de oost en noord kant van Japan gratis WiFi aan. Je kan bij aankomst in Japan op het vliegveld met je paspoort aanmelden. Dit kan bij de ‘free wifi’ vlaggen en borden, meestal te vinden nabij informatiebalies. Je krijgt dan een kaartje met een eigen ID en wachtwoord waarmee je dus op het internet kan! Als toerist kan je dit 14 dagen gebruiken. Erg handig om bijvoorbeeld een vertaalprogramma te raadplegen of net een programma dat je helpt om je weg te vinden. Vooral in Tokyo, waar de wegen nogal op een doolhof gelijken, kan dat erg handig zijn! Een andere optie is het downloaden van de applicatie ‘NAVITIME for Japan Travel’ voordat je vertrekt. Je krijgt dan een id en wachtwoord via de app, echter enkel indizn je niet in de laatste 90 dagen reeds gebruik maakte van deze service. De app is verkrijgbaar via Google play (Android) en de app store (Apple, IOS).

Misschien ook handig en een beetje bizar:  Starbucks Tokyo biedt gratis Wifi aan! Door de nogal stroeve verhouding tussen publieke hotspots en Japan/Tokyo is dit nogal vreemd. Toch wil Starbucks deze service graag aanbieden aan zowel de Japanners als buitenlanders. Toch moet je even vooraf aanmelden via deze link, want dat kan echter niet via hun eigen open Wifi verbinding. Als je niet vooraf aanmeldt, kan je het dus niet gebruiken.

Bron: Yokosonews, Medium

Mobiele versie afsluiten