AVO blog interview met Nameless One

We hebben een mail interview gehad met de melodic death metal band Nameless One uit Kyoto. De band startte in 2013 en bestaat uit zanger NGT, gitaristen Jaw en Koichang, bassist Koh en drummer YAMASHU. Gezien de band nog niet zo lang bestaat is dit een introductie interview geworden om de band beter te leren kennen.

AVO blog: Nameless One is een behoorlijk nieuwe band. Willen jullie je kort voorstellen voor de lezers van AVO blog?
Nameless One: Wij zijn een Japanse melodic death metal band uit Kyoto sinds 2013. Wij geven verhalen door van naamloze helden en heldinnen door onze heavy muziek.

AVO blog: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en hoe hebben jullie besloten een band te starten met elkaar?
Nameless One: We kennen elkaar, behalve drummer YAMASHU, van op de universiteit. De Koh (bassist) leerde de drummer kennen via het internet. De muzikaliteit van alle leden matchde gewoon, waardoor onze band werd opgericht.

AVO blog: Waarom is er gekozen voor Nameless One als bandnaam? Zit er een speciale betekenis achter?
Nameless One: Niemand in de wereld kent ons. Wij zijn niemand. Wij zijn één van de Nameless One. Omdat we dachten dat dat zo is, kozen we de bandnaam Nameless One.

AVO blog: Kan je ons wat vertellen over de muziek en hoe jullie het componeren?
Nameless One: Één van de gitaristen of de bassist komen met een demo, daarna gaan we aan de gang met het arrangeren van het lied.

AVO blog: Waar halen jullie de inspiratie voor jullie liedjes?
Nameless One: We verzamelen inspiratie uit films, boeken, animaties en games.

AVO blog: Wat zijn de belangrijke invloeden voor jullie muziek? Zijn er melodic death metal bands die jullie beïnvloeden of juist een totaal ander genre of artiest?
Nameless One: We zijn voornamelijk beïnvloed door heavy metal bands zoals Arch Enemy, Judas Priest, In Flames, Iron Maiden en nog veel meer. In grote lijnen, we worden beïnvloed door alle muziek waarnaar we luisteren.

AVO blog: Wanneer kreeg je eerste wens om betrokken te raken in het maken van muziek?
Nameless One: Ik weet het niet meer.

AVO blog: Welke doelen willen jullie bereiken met de band?
Nameless One: Er zijn doelen op de manier waarop we gaan. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen onze liedjes beluisteren. We willen jou imponeren met onze liedjes. Dat is alles!

AVO blog: Op dit moment hebben jullie een demo en single uitgebracht. Zijn er al enige opkomende releases gepland?
Nameless One: We zijn van plan om een mini album met 6 liedjes uit te brengen deze zomer.

AVO blog: Spelen jullie vaak live? Zo ja, hebben jullie een voorkeur om op te treden voor het publiek of voor het oefenen, het proces van het opnemen van liedjes?
Nameless One: Ja, dat doen we. We houden van beide.

AVO blog: Mochten jullie kunnen touren (in Japan of daarbuiten), welke band is jullie droomband om voor te openen? En waarom?
Nameless One: We willen de openingsact zijn voor Arch Enemy, Children of Bodom en Dark Tranquillity. Dat is omdat deze bands onze favoriete bands zijn en we al voor een lange tijd tegen hen op kijken!

AVO blog: Mocht je samenwerken met een andere band of muzikant, wie zou dat zijn en waarom?
Nameless One: We willen samenwerken met Arch Enemy, Dark Tranquility, SOIL WORK, Children Of Bodom, At the gates en zoveel meer. Dit is omdat de bands beroemde melodic death metal bands zijn waar wij respect voor hebben.

AVO blog: Wat zijn de aspiraties van de band? Waar zouden jullie willen zijn over een aantal jaren?
Nameless One: We willen een beroemde band over de gehele wereld zijn!!!

AVO blog: We zijn helaas aan het einde van het interview. Hebben jullie nog een bericht voor de Nederlandse en Belgische lezers?
Nameless One: Bedankt voor het lezen van ons interview!!! We hopen dat geluk altijd bij jullie zullen zijn!!!

Ik wil graag Nameless One bedanken voor de tijd om het interview te beantwoorden. Mocht je de band willen volgen, ze zijn te volgen via Facebook, Twitter en YouTube. Maar ook op hun officiële website

Exit mobile version