Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

AVO blog interview met UPLIFT SPICE

Ondanks de drukte van alle voorbereidingen voor de Europese tour, heeft gitarist YOOKEY van UPLIFT SPICE de tijd kunnen nemen om een aantal vragen te beantwoorden. De tour is net van start gegaan en binnenkort treedt de band op in Dortmund. Kaartjes voor dit concert zijn nog steeds te koop.

AVO blog: Voor de lezers die UPLIFT SPICE nog niet kennen, wll je je voorstellen en vertellen wat voor band UPLIFT SPICE is?
YOOKEY: UPLIFT SPICE is een rockband met 3 jongens en 1 meisje. We spelen Japanse muziek en mixen pop, punk en metal.

AVO blog: Met welk liedje zouden mensen moeten starten om te luisteren om UPLIFT SPICE en de stijl van de band te leren kennen en waarom?
YOOKEY: Dat zouden “Kanojo” (red. van het eerste album UPLIFT SPICE) of “Omega Rhythm” (red. van het tweede album Omega Rhythm) moeten zijn. Deze twee tracks worden veel beluisterd op het internet en dankzij de luisteraars touren we nu in Europa!

AVO blog: (red. Op het moment van schrijven was het april) Volgende maand gaan jullie weer op Europese tour. Hebben jullie er zin in? En waar kijken jullie het meeste naar uit, de optredens of het bezoeken van verschillende landen? We hopen dat jullie veel plezier hebben.
YOOKEY: Wij hebben er echt zin in! We vinden de Europese landschappen erg mooi en we kijken er ook naar uit om er te spelen. We zijn echt blij en kijken erg uit naar deze tour.

AVO blog: Het meest recente album heet ØØØ kwam uit in 2013 (red. Bekijk onze CD review) en is de reden waarom er een Europese tour gepland is. Wat wilde jullie uitdrukken met dit album, is er een bepaalde thema in dit album? En wie deed wat voor het album?
YOOKEY: Met onze nieuwe tracks wilden we nieuwe mogelijkheden verkennen. We herzien onze muziek en werkte aan de muziek alsof ht een niuwe start was, daarna zetten we alles in elkaar. Ik (YOOKEY – Gitaar) componeer de muziek, Chiori (zangeres) schrijft de teksten en dan regelen we de gehele track met de ander bandleden.

AVO blog: Hebben jullie al enige plannen gemaakt voor na de Europese tour? Kunnen we al een nieuwe release verwachten of zijn jullie van plan verder te gaan touren?
YOOKEY: Na deze Europese tour, zullen we gebruik maken van wat we geleerd en gevoeld hebben van deze ervaring en stoppen in nieuwe nummers. Dan zullen we een nieuwe CD uitbrengen, in de hoop dat we in staat zijn gauw terug te komen naar Europa!

AVO blog: Helaas zitten we aan het einde van het interview. Welke boodschap willen jullie geven aan de Nederlandse en Belgische lezers van AVO blog?
YOOKEY: Dit is jouw kans om de echte Samurai Girl te zien! Tot ziens in de zaal! We zullen deze dag een spannende dag!

Dit was meteen de uitnodiging van YOOKEY om naar het concert van Dortmund te gaan. Op dinsdag 27 mei zal de band spelen in FZW in Dortmund. Deuren gaan open om 19.30 uur en de eerste band (namelijk supportact Nana:[shi]) speelt om 20.00 uur. De volgende tourdata vinden plaats in Berlijn, Annecy en Londen.

Ik wil graag YOOKEY bedanken voor het beantwoorden van de vragen, tussen alle voorbereidingen door. Daarnaast wil ik Lucie en de rest van de staf van Crosslight Global Entertainment voor het mogelijk maken van het interview, maar ook de vertaling ervan! Volg UPLIFT SPICE via Jammer, Twitter, bekijk video’s op YouTube of hou de officiële website in de gaten.

Mobiele versie afsluiten