Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Zen & Inkt summerschool bij Grafisch Werkcentrum Amsterdam

zeneninkt_gwa_2014In Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA) zal er in de zomervakantie een aantal summerschools plaatsvinden. Één van de summerschools zullen interessant zijn voor de liefhebbers van Japan, gezien het om een Japanse week gaat. Vanaf maandag 7 juli zal er gestart worden met Zen & Inkt. Vijf dagen lang zullen er workshops gegeven worden over de meest fascinerende facetten van Japan en haar grafische kunst. Na deze week zal je thuiskomen met een tastbaar resultaat.

Op maandag 7 juli zullen er workshops haiku schrijven en papier scheppen gegeven worden. Lies Verdenius en Annelinde de Jong zullen een presentatie geven over Japan. Deze presentatie is ook los te volgen voor €20,-,. Op dindsag 8 juli is het mogelijk om je eigen haiku in lood of hout te zetten (letterzetten). Daarnaast zal Mark Schalken een lezing geven over Japanse visuele cultuur, deze lezing kan ook los gevolgd worden voor €12,50. Op woensdag 9 juli wordt er voortgezet met het zetten en drukken van de letters. Uiteindelijk zal je een beeld creeeren bij de haiku met grafische technieken. Op donderdag 10 juli zal er een workshop Japanse doos (Haku Chitsu) gegeven worden. Met het papier dat op de vorige dagen bedrukt is zal er een Japanse doos gemaakt worden met traditionele sluiting. Op de laatste dag, vrijdag 11 juli zal er een workshop Japans binden gegeven worden, er zal een boek gebonden worden die in de Japanse doos die op dag 4 gemaakt is zal passen.

De prijs voor deze summerschool per deelnemer is €395,- en is inclusief lunch en alle materialen. Inschrijven kan via de website van Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Het GWA is te vinden aan de Molukkenstraat 200-P1 in Amsterdam.

Bron: Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Mobiele versie afsluiten