Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op Abunai! 2014

Nog een aantal dagen wachten en dan is het tijd voor een nieuwe editie van Abunai!, met als thema Class Dismissed. Tijd om een kijkje te nemen in de programmering en de leuke activiteiten eruit te pikken.

1. Yakitate Abunai!
Dit is een bak workshop waarbij je gaat leren hoe je een melon pan – een zoet rond broodje – gaat maken, de workshop wordt gegeven door ervaren bakkers (Supergopher) Ellen en (Staff) Robin. Bij de check-in is het mogelijk een kaartje te kopen voor €4,00 om deze workshop bij te wonen. De workshop is op zondag van 11.00 tot 12.30 uur.

2. Kyaraben (Karakter Bento) Workshop
Noriko, beter bekend van Tokyo Doll, gaat een Kyaraben Workshop geven waarbij je gaat leren hoe je een authentieke Karakter Bento gaat maken die je mee naar huis kan meken. Deelnemers kunnen een ticket kopen bij de check-in, deze kost €10,- en daarbij is het handig om te weten dat je een simpele en schone outfit draagt tijdens deze workshop! De Kyaraben workshop zal zondag zijn van 10.00 tot 12.00 uur en later op de dag zal er een lezing zijn van 13.00 tot 14.00 uur.

3. Maneki Neko Workshop
Maneki Neko is een wenkende kat en één van de meest voorkomende talismannen in Japan. Je vindt het bij de meeste Japanse winkels en restaurants, met de rechter of linkerpoot opgeheven en in sommigen gevallen zelfs beide poten. Tijdens deze workshop ga je je eigen Maneki Neko maken met klei! De Maneki Neko workshop zal zijn op zaterdag van 10.30 tot 14.30 uur.

4. Cosplay Fashion Show (CFS) / Euro Cosplay Competition Preliminaries (ECC)
Eigenlijk een onderdeel die je niet mag missen op conventies: de cosplay competities. Op de vrijdagavond vanaf 20.00 uur kan er genoten worden van een Cosplay Fashion Show waarvan de Euro Cosplay voorrondes een onderdeel van is. EuroCos 2014 zal plaatsvinden in Londen van 24 tot en met 26 oktober. Tijdens deze cosplay competities kan er genoten worden van mooie zelfgemaakte outfits en acts.

5. Concert: ZWEI
Niet heel gek dat het concert ook in het lijstje voorkomt, vanwege onze grote liefde (en toch ook wel een beetje de kennis) voor (Japanse) muziek. Het concert van ZWEI met de dames Megu en Ayumu zal plaatsvinden op zaterdag 30 augustus van 20.00 tot 21.30 uur. Om het concert bij te wonen moet je een extra kaartje van €5,00 kopen.

6. Aniway Writing Workshop
Een review schrijven is helemaal niet makkelijk, dat weten wij al te goed! Tamara van Staalduinen schrijft voor de AniWay en zal een praatje houden over hoe het schrijven van een review in zijn werk gaat en hoe je ervoor zorgt dat zo’n review lekker leesbaar zal worden! De workshop zal op zaterdag zijn van 12.00 tot 13.30 uur.

7. Culture Shock
Een lezing van Lisle Wilkerson waarbij ze haar ervaringen over opgroeien en leven in Japan met jou gaat delen. Leer leuke, grappige en gekke dingen kennen die zij tegenkwam in het Land van de Rijzende Zon! De lezing zal op zaterdag zijn van 17.00 tot 18.30 uur. Lisle Wilkerson zal ook meedoen aan een Voice Acting Panel (vrijdag van 18.00 tot 19.30 uur) en is ook uit te dagen voor een rondje Tekken 6 (zaterdag van 20.00 tot 21.30 uur).

8. Treasure Hunt
De schooldag is voorbij, maar de Tofu Cute karakters hebben nog steeds hun uniforms aan en zijn verstopt op Abunai! Gebruik de cryptische aanwijzingen om uit te vinden wie er verstopt is en wie weet win jij een mand vol met goodies van Tofu Cute!

9. Lolita Fashion Show
Er zijn vele straatmode stijlen in Tokyo in Japan, waaronder de lolita mode. Tijdens deze modeshow, georganiseerd door Cat Bra, is de mogelijkheid om meer te weten te komen over deze populaire modestijl. De modeshow is op zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

10. Japanese School Lecture
Noriko, beter bekend van Tokyo Doll, geeft een lezing over het Japanse scholensysteem. Deze verschilt namelijk enorm met Nederland. Noriko vertelt je over de Japanse scholen: Touban, Jukensenso en Juku. Klinken deze dingen als iets magisch? Goed om deze lezing bij te wonen en wat te leren, alsof je op school zit. De lezing is op zaterdag van 15.30 tot 16.30 uur.

Bij de openingsceremonie zal een film te zien zijn, om meteen in de sfeer te komen van het thema. Inmiddels staat de teaser online.

Er is natuurlijk véééél meer te doen op deze editie van Abunai. Het gehele programma is hier te bekijken! Welke activiteiten op Abunai! wil jij niet missen?

Mobiele versie afsluiten