CD review: G.L.A.M.S – Under the Moon

Aan het begin van deze zomer tourde MIKARU met zijn soloproject G.L.A.M.S door zes verschillende landen in Europa. Tijdens de concerten was er de gelegenheid om de nieuwste EP “Under the Moon” in handen te krijgen! Voor de Europese fans is er een speciale Europa editie uitgebracht. Het album bestaat uit de volgende nummers:

Tracklist:

1. The Other Side Of The Moon
2. Call My Name
3. 1200AM
4 Wanderer
5 The Light Of My Life

The Other Side Of The Moon wordt ingezet met een ruig gitaarspel op een redelijk laag tempo. Zodra MIKARU begint te zingen, wordt de muziek erg rustig. Het doet mij er aan denken of iemand onder het maanlicht zingt, de zang klinkt vrij kalm. Op een bepaald moment lijkt het alsof MIKARU onder water aan het zingen is doordat de zang wat wordt vervormd. In het lied zit veel afwisseling, eerst ruig, dan rustig en dan weer wat ruiger. Ook is er een aantal keer gebruik gemaakt van stemvervorming wat goed bij het nummer past. Een leuk nummer om mee te beginnen!

Dit nummer was mijn persoonlijke favoriet tijdens het live concert! Call My Name heeft een redelijk lange instrumentale intro die kalm begint, maar die met mate wat heviger wordt. Het lijkt alsof MIKARU ver weg in een tunnel staat te zingen omdat ook hier weer stemvervorming is gebruikt. Wanneer de tekst ”Call My Name” wordt gezongen, wordt de zang weer helder. Ook het refrein is zuiver gezongen maar hierna komt de stemvervorming weer terug. De afwisseling tussen de zuivere zang en het vervormde viel bij mij persoonlijk erg in de smaak. Wat ook nog erg leuk is aan dit nummer is dat er vrij veel Engelse tekst in zit.

Zodra de intro begint heb ik het idee of ik buiten sta. Regendruppels zijn te horen terwijl een piano aan de melodie begint. Vergeleken met de voorgaande twee nummers is 1200AM erg rustig en wordt er meer gebruik gemaakt van klassieke instrumenten zoals de piano en de viool. MIKARU’s zang klinkt erg mooi en harmonieus in combinatie met de muziek. Dit lied klinkt mij erg rustgevend in de oren en ik voel mij er vrij ontspannen bij. Een erg mooi, rustig nummer. Het nummer eindigt met de woorden ‘Goodbye Darling’ wat bij mij ook wat vragen opwekt aangezien ik geen Japans spreek, over wie zou dit nummer gaan?

Wanderer heeft een vrij opgewekt en energiek ritme. Het lied doet mij denken aan een typisch rocknummer door de manier waarop de gitaar wordt bespeeld, maar ook door de manier waarop MIKARU zingt. Het refrein klinkt erg mooi en er zit veel variatie in het nummer qua zanghoogtes. Ook zit er een gave gitaarsolo verwerkt in het nummer wat mij nog meer dat Rock gevoel geeft. De muziek stop vrij abrupt, hierna is alleen nog een geluid van de zee te horen.

Bij The Light Of My Life zijn de golven van de zee meteen weer te horen bij de intro, alsof het vorige nummer gewoon doorgaat. Dit lied klinkt vrij rustig en de zang wordt mooi ondersteunt door de wat zachtere achtergrondmuziek. Te horen aan de woorden ‘Aishiteru’ en gezien de titel neem ik aan dat dit een liefdeslied is. De sfeer doet mij wel denken aan een lied dat gaat over de liefde en over een speciaal persoon. Ook in dit nummer is een fantastische gitaarsolo te horen, na de solo begint MIKARU het refrein weer te herhalen. Langzaam aan verandert MIKARU’s stem in een echo en wordt het lied afgesloten met piano. Dit was dan alweer het laatste lied van het album, een erg mooie afsluiter.

Under the Moon was zeer aangenaam om naar te luisteren, er zat een leuke variatie in de nummers en ik kreeg het idee dat er een verhaal verwerkt zat door het album heen. Het album begint vrij ruig en eindigt zeer rustig, dit is een erg mooie opzet, vind ik persoonlijk. Als je MIKARU nog niet live hebt kunnen aanschouwen, raad ik je zeker aan om volgende keer als hij naar Europa komt, een concert van hem bij te wonen. Dit album was erg mooi om naar te luisteren, maar live is de muziek nog veel cooler!

De EP is nu verkrijgbaar via de website van G.L.A.M.S voor €20,-.

Exit mobile version