Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Shoppen in Parijs: J-Fashion

Wie naar Parijs gaat en gek is op de Japanse Lolita en Aristocrat kledingstijlen, is zeker in de juiste stad in Europa voor deze kleding! Door heel Parijs heen zitten er alternatieve (Japanse) winkeltjes verspreid die van alles verkopen, regelrecht uit Japan! Van anime goodies tot echte J-Fashion. Zelf ben ik ook naar een aantal van deze plekken geweest en van al deze leuke verschijningen schitterde er twee winkels boven de rest uit, namelijk de Lolita shop Baby The Star Shines Bright en Gothic & Lolita shop Guiq’ Chaq. Op AVO hebben we al aardig wat CD reviews gedaan, nu is het tijd voor AVO’s eerste winkelreview!

Baby The Star Shines Bright

Meteen springt de suikerspin roze voorgevel van BTSSB op uit de grijzige straat in Parijs. Het pand trekt meteen de aandacht doordat de etalage roze gekleurd is met allerlei mooie jurkjes en accessoires. Veel langslopende mensen keken met verbazing naar de bijzondere etalage. Eenmaal binnen in de winkel word je overgoten aan pastelkleurtjes, ruches, kant en schattige konijnenknuffeltjes. Op het eerste gezicht ziet alles er heel lief en zacht uit maar vanwege de velen printjes en patronen oogt het al snel een tikje rommelig (wat niet zo is!). Binnen was het aan de ruime kant en er waren een aantal rekken die vol hingen met schattige Lolita jurkjes. Aan andere rekken hingen tientallen verschillende blousejes die een Lolita outfit mooi compleet konden maken. Het personeel was volledig in Lolita outfit wat het plaatje natuurlijk compleet maakte! In de winkel hingen wat oudere modellen van het merk, de allernieuwste zijn vrijwel meteen uitverkocht vertelde een van de personeelsleden, dus mocht je een nieuw model zoeken van BTSSB dan kun je deze beter direct uit Japan online bestellen op de webshop.

BTSSB is een kleine oase voor de sweet Lolita’s in het midden van de drukke modestad Parijs en het is zeker de moeite waard om even binnen te komen om een kijkje te nemen! Baby the Star Shines Bright bevind zich op 72 Avenue Ledru-Rollin, 75012 Paris, Frankrijk en is ligt op vier minuten loopafstand van de metrohalte Ledru-Rollin.

Guiq’ Chaq

Dit kleine winkeltje was mijn persoonlijke favoriet in Parijs, de Gothic & Lolita shop Guiq’ Chaq. De naam Quiq’ Chaq komt van het Japanse Giku shaku wat vreemd betekent. Het was wat lastig te vinden, omdat het zich in een zeer klein straatje bevindt maar eenmaal bij het gebouw aangekomen vergeet je even hoe klein het is, aangezien er van alles te zien valt. Bij aankomst valt Guiq’ Chaq niet meteen op, maar als je nog eens een tweede blik werpt op de etalage zie je wel het een en ander aan bijzonderheden liggen. Hoogstwaarschijnlijk zal je verwelkomt worden door de enthousiaste eigenaresse Mikiko Enomoto, een erg vriendelijke dame die het ook erg leuk vind als je alleen maar een kijkje komt nemen in haar kleine, duistere kledingparadijs. In de winkel bevinden zich onder andere de merken Black Piece Now en Putomayo. Guiq’ Chaq noemt zichzelf een unieke boetiek en uniek zijn ze zeker, naast dat de ruimte dient om kleding te verkopen is het ook een galerij voor Japanse kunstenaars! Meestal hangt er werk van Kosuke TSUMURA in de ruimte om het extra gezellig te maken hierbinnen. Ondanks dat het wat aan de kleine kant is, is er genoeg keuze en variatie voor bijna iedereen die wat meer van de duistere J-Fashion houdt, ook is er vaak uitverkoop tot 70%! Zeker leuk om ook hier even binnen te rollen, om te shoppen of om een gezellig praatje te maken met de eigenaresse en zo nog eens wat leuke fashiontips te krijgen van haar!

Guiq’ Chaq is gevestigd aan 3 rue Mazet, 75006 Paris, Frankrijk en ligt ongeveer op drie minuten loopafstand van de metrohalte Odeon.

Naast deze twee winkels zijn er nog een aantal winkels in Parijs die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, maar Baby The Star Shines Bright en Guiq’ Chaq zijn toch wel twee winkels die allebei zeer uniek zijn, elk op zijn eigen manier, dus mocht je binnenkort Parijs bezoeken en hou je van J-Fashion? Mis dan deze twee super winkels niet!

Foto’s: Chachamaru en Mikiko Enomoto

Mobiele versie afsluiten