Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

StarSprinkles Snackpakket September 2014

De webwinkel StarSprinkles biedt sinds kort een Japans snack abonnement aan. Elke maand ontvang je een envelop met Japans snoepgoed. De webwinkel probeert de nieuwste en raarste smaken te importeren uit Japan en elke maand is de inhoud een verrassing. Mijn eerste reactie bij de aankondiging van dit snackpakket was: “Eindelijk!”. In het buitenland zijn er diverse van dit soort pakketten, nu is het eindelijk ook in Nederland te verkrijgen! Ik ontving ook een snackpakket dat ik met jullie ga reviewen! _MG_3295 Ik ben niet met elk Japans snoepgoed bekend en daarom is het ook erg leuk om zo’n snackpakket te ontvangen en met jullie door te nemen! Zo op het eerste oog vind ik het een leuke verzameling snoepgoed! Meiji is in Japan een van de bekende snoepmerken die heel veel chocolade produceren. Black is de ‘pure’ chocolade en ik had een veel bitterdere smaak verwacht. Het heeft mij aangenaam verrast dat deze chocolade veel zoeter is dan wat ik gewend ben.

Kitkat kennen we allemaal wel, in Nederland en België kennen we maar een paar varianten, maar in Japan is er een overvloed van varianten. Dit keer kreeg ik de Kitkat strawberry variant, met een roze choco-achtig laagje. Het begon met een zachte en zoet aardbeiensmaak met op het eind een zuurtje, erg lekker! StarSprinkles liet weten op het briefje dat deze variant standaard te verkrijgen is bij de meeste conbini’s. Kinoko no yama zijn koekjes gevormd naar paddestoeltjes. Ik was al langer bekend met het bestaan, maar nu kan ik het eindelijk proeven. Het steeltje is het koekje en de kap is van chocolade. Prima te eten en het zakje was te snel leeg. Ik ben benieuwd naar de andere smaken van kinoko no yama!

De matcha chocolatechip cookie heeft de reis naar mijn huis niet overleefd en kwam in stukjes uit de verpakking. Vandaar dat je hier geen foto van ziet. Ik eet graag chocolatechip cookies, dit koekje heeft als extra’s een matcha smaak en dat proef je niet meteen en dat is helemaal niet erg! Wel jammer dat hij snel op was! Pretz is het broertje van Pocky. Beiden zijn gemaakt door Glico. Pretz is een hartige variant, zonder een speciale coating van bijvoorbeeld chocolade. Deze variant die ik vond in mijn snackpakket had een varkensvleessmaak en had een pittige nasmaak. Zo na al het zoetigheid een prettige afwisseling, al moest ik wel even wennen aan de smaak.

Ik heb ook een zakje van pachichuu ontvangen en bij het bekijken van de verpakking dacht ik dat het om ging aan ‘Pop Rocks’, snoepgoed dat in je mond gaat knetteren. Bij het openen van het zakje kwam de zoete geur mij snel tegemoet. In het zakje zag ik klein roze vierkante snoepjes en ‘kristallen’. Ik had de verkeerde verwachting, geen knetterend geluid, maar gewoon goed kauwen!

Een snackpakket kost €10,- per maand. Hiervoor krijg je een envelop vol met Japans snoep. De inhoud verschilt iedere maand, maar StarSprinkles probeert elke maand zoveel mogelijk aparte producten in het pakket te verwerken. Meer informatie over het pakket of weet je genoeg en wil je een abonnement, kijk dan op deze pagina!

Mobiele versie afsluiten