Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Japanse films te bekijken in Japanmuseum SieboldHuis tijdens LIFF 2014

Tijdens het Leiden International Film Festival 2014 (LIFF) zal Japanmuseum SieboldHuis een aantal Japanse films laten zien op zaterdag 1 november. Het gaan om drie klassiekers, namelijk Rashomon (1950), Duel at Ichijoji Temple (1955) en The Makioka Sisters (1989). Alle films zijn te bekijken in de Panoramakamer.

Rashomon (1950) van regisseur Akira Kurosawa gaat over een priester, houthakker en een andere man die hun toevlucht nemen van een regenbui bij een voormalig poortgebouw genaamd Rashomon. De priester en de houthakker vertellen een verhaal van een vermoorde samurai wiens lichaam drie dagen eerder is ontdekt door de houthakker. Beiden werden opgeroepen om te getuigen in de moordzaak, de priester kwam de samurai en zijn vrouw tegen in het bos kort voor de moord. Deze film begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Duel at Ichijoji Temple (1955) van regisseur Hiroshi Inagaki gaat over Japans grootste samurai, Takezo, die terugkeert naar Kyoto, na jaren werken aan zijn reputatie. Otsu wacht op hem, maar hij is niet gekomen voor haar, maar om de leider van de regio’s beste school voor Kendo uit te dagen. Om zijn moed en bekwaamheid te bewijzen, loopt hij met opzet in hinderlagen, opgezet door volgelingen van de school. De film is te bekijken van 12.45 uur tot ongeveer 14.30 uur.

The Makioka Sisters (1989) van reggisseur Kon Ichikawa gaat over de activiteiten van vier zussen die elk jaar bijeenkomen in Kyoto om de kersenbloesems te bekijken. Het schetst een levendig portret van het vooroorlogse leven van de rijke Makioka familie van Osaka en trekt een parallel tussen hun activiteiten en de seizoensgeboden variaties in Japan. Deze film is te bekijken van 14.45 uur tot 17.05 uur.

De negende editie van LIFF zal plaatsvinden van vrijdag 31 oktober tot zondag 9 november 2014. Kaartjes voor deze films zijn te halen bij LIFF.

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Mobiele versie afsluiten