Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Najaarsopening van Japanse Tuin Clingendael

Vanaf maandag 13 oktober is de Japanse Tuin in Clingendael weer geopend voor een korte periode! De najaarsopening zal tot en met zondag 26 oktober 2014 duren. In die periode is de tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Omdat de tuin kwetsbaar is, is het maar voor een korte periode geopend. De tuin is gratis te bezoeken.

Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen

De tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd. Dit werd gedaan door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael: Marguerite M. Baronesse van Brienen. In de tuin zijn vele stenen lantaarns te vinden, maar ook twee watervaten, beelden en bruggetjes. Maar een mooi punt van de tuin is het paviljoen! Als je daar gaat zitten heb je een mooi overzicht van de tuin. Op bepaalde momenten van de dag zal het hier druk zijn met mensen die daar overzichtsfoto’s van de tuin maken of even uitrusten en genieten van het uitzicht.

De Japanse Tuin is te vinden in Landgoed Clingendael. Landgoed Clingendael is per auto te bereiken over de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg in Den Haag. De hoofdingang ligt aan de Wassenaarseweg. Per bus is het landgoed te bereiken met buslijnen 18 en 23.

Mocht het niet lukken om de tuin deze herfst te bezoeken, dan is het even wachten tot de volgende opening. Deze zal in de lente van 2015 zijn.

Bron: Gemeente Den Haag

Mobiele versie afsluiten