Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op MIYABI: Japan Story

miyabijapanstoryMIYABI: Japan Story is een gloednieuw evenement in Europa, de organisatoren wil een cultureel alternatieve ervaring bieden op het gebied van commerciële film, eten, games en immateriële culturele eigenschappen. Er zijn diverse evenementen en activiteiten gepland in het weekend van 28 tot en met 30 november, zoveel dat er maar een top 10 van gedeeld gaat worden!

1. Optreden van OROCHI. Na de Europese tour in 2013 bleef de zanger (weer) alleen over en besloot om zijn naam van USHIWAKA naar RYU te veranderen. Dit jaar is hij weer in Europa om op te treden. Hij is ook het voorprogramma van Satsuki in P60. Op MIYABI: Japan Story treedt hij op op zaterdag 29 november in CCC Norra Latin.

2. Mogelijkheid tot het ontmoeten van Masakazu Ishiguro. Mangaka Masakazu Ishiguro is vooral bekend om de manga それでも町は廻っている (Soredemo Machi wa Mawatteiru), waarmee hij een award won tijdens het Japan Media Art Festival. Tijdens MIYABI: Japan Story is er een mogelijkheid om een handtekening te krijgen van de mangaka, hem te zien tekenen en vragen te stellen tijdens een Panel.

3. Tentoonstelling van de werken van Benicco, Teresa Chiba en sioux. Benicco kennen wij al wel wat langer, vorig jaar hebben we haar nog geïnterviewd. Ze maakt bijvoorbeeld de artworks voor OROCHI, maar ze doet zoveel meer. Haar werken worden voor het eerst geëxposeerd in Europa, een unieke kans! Teresa Chiba is ook een illustrator en grafische vormgever, zij werkt samen met Benicco in het bedrijf Papillion. Haar werken brengt haar werken niet alleen uit via illustraties, maar ook via andere methodes zoals de yukata, dagelijkse artikelen en live optredens. sioux is een kunstenares en probeert de schoonheid en sensualiteit van de vrouwelijke vormen vast te leggen door middel van verf, ze maakt gebruik van analoge technieken zoals aquarel en acryl kleuren. Ze heeft al eens samengewerkt met ANNA SUI, TV, metro bedrijven en gezorgd voor boekomslagen, magazines, websites, stationery. sioux zal ook een workshop Body Painting geven op MIYABI: Japan Story.

4. Angelic Pretty Fashion Show. Angelic Pretty, een Japanse modebedrijf ggespecialiseerdin lolita mode, komt naar Europa. Op zaterdag 29 november zal het bedrijf een modeshow houden met zoals we gewend zijn bij modeshows de nieuwste collectie en een sneak peak van nieuwe nog niet uitgebrachte kleding!

5. 3D Latte art demonstratie door Kazuki Yamamoto. Yamamoto is bekend geworden op het internet door zijn kunst met melkschuim, hij zorgde ervoor dat de koffie zo mooi versierd werd dat het zo zonde zou zijn om het op te drinken! Hij zal op MIYABI: Japan Story demonstreren hoe hij unieke sculpturen in schuim maakt, geinspireerd door de beroemde Zweedse kinderboeken.

6. Origami demonstratie door Norio Torimoto. Norio Torimoto is één van de meest bekende vertegenwoordigers van de origami kunst in de wereld. Hij is één van de Origami Masters, gekozen door de Nippon Origami Association in 2000. Daarnaast deelt hij graag de Japanse cultuur over de gehele wereld en maakte hij de cover art voor de Eniro telefoongidsen in Zweden.  Op MIYABI: Japan Story zal hij live, voor je neus, origami kunstwerken maken.

7. Optreden van professor Sakamoto. Het meest bekend als de man met een Famicon op zijn hoofd en het feit dat hij 8-Bit melodieën maakt. Tijdens zijn optreden zal hij een arrangement van muziek laten horen van bekende games van Nintendo, Capcom en Bandai Namco. Naast dat hij op zondag 30 november zal optreden in CCC Norra Latin, zal hij ook een signeersessie houden en merchandise verkopen.

8. Optreden van Musashi Clan. Al meer dan 420 jaar wordt de Musashi Clan doorgegeven en deelden de tradities en geschiedenis van de ninja’s. De familie, gestart door Tokugawa Ieyasu tijdens de oorlog gevechten in de 15e en 16e eeuw. Vredeshandhaving in het land is hun missie geweest en de huidige opvolgers volgen hetzelfde doel, het bevorderen van internationale vriendschap door amusement met kennis en vaardigheden die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Het gehele festival lang zal de Musashi Clan optredens geven in CCC Norra Latin.

9. Mogelijkheid tot het ontmoeten van Yamane Ayano. Voor de yaoi liefhebbers is dit interessant: mangaka Yamane Ayano zal aanwezig zijn op MIYABI: Japan Story. Ze is één van de best verkopende Yaoi mangaka en haar meest succesvolle werk is de Finder serie. Ze zal een signeersessie houden, je kunt haar vragen stellen tijdens een panel en je zult haar live zien tekenen.

10. Workshop en talkshow met Izo Ichikawa. Izo Ichikawa is een ninja instructeur en onderzoeken. Hij heeft de geschiedenis van de Ninja en de gooi methodes van de Shuriken bestudeerd en onderzocht en houdt workshops buiten Japan. Zijn missie is om te zorgen dat de unizkee Bujutsu wordt doorgegeven aan de volgende generaties. Op MIYABI: Japan Story zal hij een workshop geven en een talkshow houden over de geschiedenis van de Ninja’s.

Momenteel is het nog steeds mogelijk om online kaartjes te kopen.

Mobiele versie afsluiten