Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op Nishicon 2014

nishiconOver ongeveer 2 weken is het al weer tijd voor Nishicon! Dit jaar zal Nishicon 2014, met het thema Monsters & Mysteries, gehouden worden op zaterdag 15 en zondag 16 november in Dekker Zoetermeer. Tijdens de conventie zal er weer van alles te doen zijn! Hieronder een overzicht van de dingen die je zeker niet mag missen.

1. De Fashion show met Japanse mode  en de Lolita panel

Japanse fashion wordt steeds bekender ook buiten Japan, daarom besloot Nishicon om op zaterdag een Japanse modeshow te geven waarin verschillende stijlen te zien zullen zijn zoals punk, lolita, gal en meer. Op zondag zal er ook nog een Lolita panel gehouden over de Lolita fashion, je kan hier terecht voor al je vragen over de Lolita fashion aangezien er een spreker aanwezig zal zijn met meer dan 10 jaar ervaring!

2. Het Maid en Butlercafe

Op Nishicon zal het maid en butlercafe van Monokuro aanwezig zijn. Ben je het even zat om rond te lopen? Dan kan je in het cafe voor een kleine prijs lekkernijen versnaperen en wordt je ook nog is vergezelt door de maids en butlers van het cafe!

3. De samurai en ninja vechttechnieken demonstratie en workshop

Er zal een workshop plaatsvinden over de samurai en vechttechnieken in verschillende stijlen. Deze workshop en demonstratie zal worden uitgevoerd door Iga Warrior en tijdens deze workshop zal je de beginselen leren van deze authentieke stijlen. Wees er wel snel bij als je mee wilt doen aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen is, je kan deelnemen door een mailtje te sturen naar info@nishicon.nl met als onderwerp VECHTTECHNIEK WORKSHOP met je naam er bij. Als je je niet inschrijft kan je alsnog binnenlopen, maar de kans bestaat dat er geen plek meer is!

4. De Cosplay special effects make-up workshop

Op het internet zie je het vaak genoeg, cosplayers met perfecte make-up, maar hoe doe je dit nou zelf? Tijdens deze workshop leer je van ervaren cosplayers de fijne kneepjes over hoe je je make up en kostuum nou zo perfect krijgt. Ook voor deze workshop geldt, er is een beperkt aantal plaatsen dus kan je je beter inschrijven. Mail hiervoor naar in info@nishicon.nl met als onderwerp COSPLAY SFX WORKSHOP met je naam erbij.

5. Het Dansou panel

Op zaterdag zal er een Dansou panel gehouden worden. Dansou is nog niet heel erg bekend in Nederland maar krijgt al wel meer bekendheid. Dansou is voor meisje en geslachstneutrale personen die zich in het normale leven graag in de Japanse mannelijke kledingstijlen dragen en zo door het leven gaan. Dit panel is erg interessant voor normale crossdressers maar ook gewoon voor iedereen die het interessant lijkt natuurlijk. Dansou wordt met de dag populairder in de Westerse wereld, hierom wordt het Dansou panel gehouden. Tijdens de panel leer je hoe je als meisje zijnde jezelf mannelijker kan kleden en kan laten lijken door middel van make-up en natuurlijk krijg je nog de nodige informatie.

6. Een cosplay planning workshop

Heb jij ook wel eens dat je de perfecte cosplay hebt geplant maar deze dus niet op tijd afkrijgt omdat er van alles tussen komt? Dan is de cosplay planning workshop perfect voor jou! Tijdens deze workshop leer je de beste methodes om te zorgen dat je outfit helemaal op tijd af is. De lezing wordt gegeven door Magali van Geel. Ook hier geldt, stuur een mailtje als je gegarandeerd plek wilt want er is maar beperkt aantal plek. Stuur een mailtje naar info@nishicon.nl met als onderwerp COSPLAY PLANNING WORKSHOP met een naamsvermelding erbij.

7. De Cosplay competite en de slechtste cosplay competitie

Op zaterdag zal er een Cosplay competitie gehouden worden en iedereen met een leuke act en Cosplay kan zich vooraf inschrijven om zijn of haar outfit te laten zien. De competitie is eigenlijk een mix van een act en fashion show, het is de bedoeling dat je zo goed mogelijk laat zien wie jouw personage is en wat de persoon doet. Naast de Cosplay competitie is er ook nog een slechtste cosplay competitie. Heb jij een bijzonder slecht zelfgemaakte of bij elkaar geraapt kostuum? Dan is deze competitie iets voor jou! In de competitie kan je je slechtste cosplay laten zien, of het nu gemaakt is van een kartonnen doos, de lelijke jurk van je moeder of het oude jasje van je opa met daaronder een kapotte leren broek, alles kan. Dit evenement is natuurlijk gewoon voor de lol maar is erg leuk om te zien. Voor de cosplay competitie dien je je in te schrijven per mail en voor de slechste cosplay competitie kan je je aanmelden bij de infobalie.

8. De CMV en AMV competitie

Ooit gehoord van de CMV en AMV competities? CMV staat voor Cosplay Music Video, dit is ene muziek video van een cosplayer (of meerdere) met een bijpassende audiotrack erbij en een leuke editing. Tijdens de wedstrijd kunnen verschillende cosplayers hun werk laten zien en hier is leuks mee winnen. Om mee te doen kun je een mail sturen naar events@nishicon.nl. En dan heb je ook nog de AMV competitie. AMV staat voor Anime Music Video en heeft hetzelfde idee als een CMV, maar dan met anime! Ook hier kun je mailen naar het bovengenoemde adres als je mee wilt doen.

9. Een Sushi workshop

Het bekende gerecht uit Japan, Sushi. Veel mensen vinden het super lekker maar weten niet goed hoe ze zo’n perfect rolletje kunnen maken, hiervoor is de Sushi Workshop de perfecte plek om dat te leren. Tijdens de workshop leer je van de professionele chef-kok Taji hoe je stap voor stap deze lekkernij kan maken. Helaas is sushi niet het goedkoopste eten wat er bestaat en wordt er gevraagd bij deelname om een kleine vergoeding van  €10.-.

10. De Cosplay ruilbeurs

Heb jij die ene cosplay in de kasthangen die je nooit meer draagt? Neem hem dan mee naar Nishicon! Op Nishicon zal er een cosplay ruilbeurs aanwezig zijn waar je je eigen tweedehands cosplays kan verkopen of ruien met andere. Dit is dus de perfecte plek om misschien die ene sjaal te vinden voor die ene cosplay, of misschien een leuk zakcentje erbij te verdienen.

Zoals je hierboven dus leest is er van alles te doen op Nishicon 2014, naast deze top 10 selectie zijn er nog veel meer lezingen, workshops en activiteiten aanwezig op de conventie. En wat is een conventie nou zonder een dealerroom? Ook dit jaar zullen er verschillende standhouders aanwezig zijn die van alles verkopen, van Figurines, cosplays en schattige assecoires tot zelfgemaakte manga tekeningen, kleding en andere creatieve creaties. In de dealerroom zullen zowel groothandelaren als ambacht stands te vinden zijn.

Nishicon zal zoals eerder vermeld te vinden zijn in Dekker in Zoetermeer, zaterdag is het geopend van 10.00 tot 02.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Kaartjes per 1 November zijn iets duurder geworden dan voorheen. Een zaterdag ticket kost € 19,- en aan de deur € 20,-. Een zondag ticket kost € 17,- en € 18,- aan de deur een een weekend ticket kost € 34,- en aan de deur € 35,-.

Bron: Nishicon

Mobiele versie afsluiten