Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Aziatische pop unit SAGA geeft knalconcert in Den Haag

Op donderdag 6 november kwam de Aziatische pop unit SAGA naar Nederland voor een optreden. Helaas kon zanger Kevin er niet bij zijn, maar alsnog maakten Ramy en Rio er een fantastische avond van om niet te vergeten!

Wat opvallend was was dat de nummers van SAGA die normaal in het Chinees, Koreaans of Japans zijn, vertaald waren naar het Engels. Ondanks de vertaalde nummers zongen mensen nog steeds mee in de originele taal. SAGA had de teksten vertaald zodat de Europese fans het ook zouden verstaan. Toen Ramy en Rio op het podium verschenen, kreeg Rio al snel het publiek aan het dansen met zijn ongelofelijk energieke verschijning. Terwijl Ramy merendeels zong, was Rio bezig het publiek te laten dansen en mee te laten doen. Ik wist niet dat er zo veel energie van iemand af kon komen!

Nadat SAGA enkele nummers had gespeeld, stelden de twee zich nogmaals voor en vertelde het publiek dat Kevin helaas niet aanwezig kon zijn bij de show vanwege problemen met zijn visa. Ondanks dat Kevin er niet was zong Ramy zijn solo nummer en hoorde je Kevin op de achtergrond, zo leek het toch nog een beetje of hij erbij was! Op een bepaald ogenblik vertelde Rio dat de fans van SAGA zeer weinig nummers kunnen meezingen omdat de groep vrij nieuw is. Vervolgens vroeg Ramy of het publiek van Disney hield. Het publiek riep luidkeels ja en vervolgens zong Ramy de ongelofelijk populaire song Let It Go van de Disney film Frozen! Het publiek zong dit nummer vrolijk met haar mee en zo kon SAGA toch nog een soort sing a long nummer doen. Bij de wat langzamere nummers kwam Ramy haar stem erg mooi naar voren, ze heeft een mooie, zuivere en vooral pure stem. In de nummers die normaal gezongen zouden zijn door Ramy en Kevin zong nu Rio in Kevin zijn plaats. Aangezien Kevin niet aanwezig was tijdens de tour werd Rio de vervanging voor de mannelijke zangstem, dit was een ontzettend goede oplossing! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Rio ook kon zingen en van wat ik heb gehoord vond ik zijn zang ook erg leuk en mooi. Het was dus een goede vervanging.

Nadat SAGA het podium verliet kwamen zij hierna nog eenmaal terug voor een encore. Hier zongen ze onder andere een erg populair nummer van de anime Attack on Titan, maar dan een SAGA remix versie! Verder zongen zij nog een nummer van zichzelf en hiermee kwam er al weer een einde aan het concert.

Gezien SAGA een nieuwe en originele formatie is, was het moeilijk om verwachtingen te hebben van het optreden.. SAGA is een ongelofelijk leuke, enthousiaste en vooral vrolijke groep om live te zien en krijgt met gemak een gehele zaal aan het dansen. Rio verspreidt een bepaald soort energie, wat ervoor zort dat je spontaan wil meedoen. Er is enorm genoten door het publiek van Ramy en Rio samen als SAGA, dat zegt wat over hoe het zou moeten zijn als SAGA compleet zou zijn met Kevin erbij.

Foto’s: Francisca Hagen

Mobiele versie afsluiten