Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Tiende editie Japan Festival in Berlijn

Op zaterdag 24 en zondag 25 januari zal het Japan Festival 2015 plaatsvinden in het URANIA in Berlijn in Duitsland! Dit jaar zal het festival tevens zijn 10e verjaardag vieren. Voorheen werd het festival gehouden in de Bastille in Spandau maar nu is het URANIA al voor de derde keer op rij de beste plek om een klein stukje Japan naar Duitsland te halen.

Het Japan Festival in Berlijn is misschien wat anders dan je gewend bent. Dit festival wil namelijk alle aspecten laten zien van Japan. Van de traditionele dans en cultuur en kunst tot de moderne levenstijl, technologie, Japanse producten en nog veel meer. Voor alle Japan-geinteresseerde bezoekers is het dan ook zeker leuk om naar een lezing te gaan over bijvoorbeeld de traditionele cultuur van Japan of juist een lezing gegeven door mensen die een lange tijd door Japan zijn wezen reizen en die hun ervaringen delen met de bezoekers van het festival. Mocht je zelf overwegen om naar Japan te reizen en zou je hier meer informatie over willen dat kan je ook een kleine stop maken bij de Japanse toerist informatie organisatie JNTO en Japan-tour operator GEOPLAN.

Verder zullen er op het festival verschillende demonstraties gehouden worden. Zo zal er een grote reeks martial arts demonstraties te zien zijn maar ook het beroemde Taiko-drums komt aan bod. Bij de kraampjes en promotie gebieden op het festival zullen er verschillende dingen te vinden zijn zoals Ikebana, Go, Japanse thee, sake, origami, sumi-e, schattige assecoires, Japanse Fashion & Art, verschillende Japanse kunstwerken op rijstpapier, darumas en verschillende keramieke voorwerpen. Bij de kraampjes zijn onder andere ook de geliefde Hello-Kitty producten, figurines, CD’s, DVD’s, Mangas, Anime en J-Pop/J-Rock spullen te vinden, er is dus genoeg keuze voor iedereen op dit festival.

Mocht je honger krijgen dan is er genoeg keuze aan verschillende Japanse lekkernijen! Zo zal er de mogelijkheid zijn om Sushi en Onigiri te kopen maar ook andere snacks zoals zoete rijst koekjes met lekkere kruiden en verschillende Japanse snoepjes.

Verder mogen de gebruikelijke dingen zoals een Cosplay-Competitie, een Fashion-Competitie, Dance Dance Revolution en andere evenementen niet ontbreken op een groot festival zoals deze! Meer informatie over de verschillende evenementen is te vinden op de officiele website van het evenement,

Ookal ligt Berlijn niet meteen naast de deur, het is toch zeker de moeite waard om een weekendje naar Berlijn te gaan voor dit leuke evenement, het is te vinden aan Urania 17 in Berlin-Schöneberg!

Het Japan Festival Berlin zal geopend zijn op zaterdag 24 Januari van 10:00 uur tot 20:00 uur en op zondag 25 januari van 10:00 uur tot 18:00 uur. Er zijn verschillende keuzes uit tickets. Zo zal een dagticket voor zaterdag €15,- , een dagticket voor zondag €12,- en een weekend ticket kost zondag €26,-. Alle tickets zijn inclusief alle voorstellingen, shows en parkeerkaart.

Bron: Japan Festival Berlin

Mobiele versie afsluiten