Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Japanse films op Imagine Film Festival 2015

Ook tijdens de 31ste editie van Imagine Film Festival, die zal lopen van woensdag 8 tot en met zaterdag 18 april in EYE, zullen er Japanse films te zien zijn!

Het festival presenteert zo’n 50 features en 40 korte films en gaat in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten. Naast het filmprogramma zijn er masterclasses, lezingen, schoolvoorstellingen en een omvangrijk randprogramma. Centraal staat deze editie het thema We Love Robots.

Voor de CJP leden is er CJP Serveert, waarbij er drie films te zien zijn onder het genot van bier en bitterballen. In dit programma die alleen op 11 april zal zijn zal de animefilm When Marnie Was There te zien zijn. Kaartjes zijn alleen voor CJP-leden met één introducee.

Verder is er een short te zien tijdens Shorts 4: Outrageous, Outlandish, Out of This World. De short draagt de titel Dynamic Venus en is van Kaichi Sato. Als er in Japan een ramp op handen is, grijpt superheldin Dynamic Venus in. Maar wat als haar superkrachten ineens verdwijnen en er een reusachtige hond opduikt die Tokio dreigt plat te stampen? Krankzinniger dan deze animatiefilm komen ze dit jaar niet. Politiek incorrect of gewoon van de pot gerukt? Shorts 4: Outrageous, Outlandish, Out of This World is te zien op zondag 12 en dinsdag 14 april. Kaartjes zijn hier te verkrijgen.

Andere films die te zien zijn tijdens Imagine Film Festival zijn de Rurouni Kenshin Live Action films van Keishi Ohtomo. De films die te zien zijn, zijn de vervolgen op de eerste film die te zien was op de 2013 editie van Imagine. De twee vervolgdelen Kyoto Inferno en The Legend Ends zijn te zien zonder voorkennis van de eerste film. Alle noodzakelijke kennis komt in flashbacks terug.

In Kyoto Inferno is er opnieuw het innerlijke conflict van de hoofdpersoon, maar in tegenstelling tot de ingehouden stijl van het origineel zijn de personages extravaganter en de vechtscènes massaler en spectaculairder. Meer nog dan in zijn voorganger is hier de manga-oorsprong van de film zichtbaar. Tussen de gevechten door werkt Kyoto Inferno ook toe naar de gebeurtenissen in het laatste deel, waar de confrontaties nog groter beloven te worden.

The Legend Ends begint onmiddellijk waar zijn voorganger ophield; na de lange vechtscène op het schip van Shishio waar zowel Kenshin als Kaoru gewonde raakten.
In dit derde deel legt regisseur Ohtomo een verband tussen het verhaal van Kenshin en de ontwikkeling van Japan in het Meiji-tijdperk: de regering is nadrukkelijk in het verhaal aanwezig en de manier waarop die zich laat chanteren staat in sterk contract met de traditionele erecodes van de samurai en ronin. Naast een (opnieuw) dynamische vechtfilm is dit derde en laatste deel ook een portret van een veranderend Japan, waarin traditionele waarden plaats maken voor een nieuwe tijd.

Kyoto Inferno is te zien op vrijdag 10 en maandag 13 april. Kaartjes voor deze film haal je hier. The Legend Ends is te zien op donderdag 16 en vrijdag 17 april. Kaartjes voor deze film haal je hier.

De kaartverkoop is gestart en is via de website van Imagine te verkrijgen. Tarieven voor de kaartjes zijn €10,- voor een regulier kaartje, ga je in de middag naar de film (doordeweeks tot 16.30 uur) dan kost het je €7,50. Heb je een CJP Pas, studentenpas of een andere kortingspas dan kost het je ook €7,50. CJP Serveert is €18,50. De Cineville pas is ook geldig tijdens Imagine. Voor een uitgebreid overzicht en meerdere films kun je de website bezoeken.

Bron: Imagine Film Festival

Mobiele versie afsluiten