Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Satsuki en OROCHI geven spetterend optreden in Amstelveen

Op zaterdag 6 december gaven Satsuki en supportband OROCHI een optreden in de grote zaal van P60. De tour van Satsuki was tevens de laatste tour georganiseerd door Râmen Events, gezien de tourorganisatie aangaf na 7 jaar niet meer verder te gaan.

Voordat Satsuki aan de beurt was met hun optreden, werd de avond gestart door supportband OROCHI. OROCHI is al meerdere malen in Nederland geweest en was deze avond aanwezig met twee leden. Zanger Ryu (voorheen Ushiwaka) is het enige vaste lid op dit moment, maar toch werd hij ondersteund door voormalig bassist Shin. OROCHI speelde in totaal 5 nummers.

OROCHI begon met het eerste nummer en al meteen kwam het traditionele Japanse element terug in hun muziek. Na de eerste twee nummers stelde Ryu zichzelf voor en vertelde waarom hij deze avond maar met twee mensen aanwezig was. Vervolgens introduceerde hij het volgende nummer met een solo op zijn fluit wat werkelijk prachtig klonk. Ook speelde OROCHI het nummer Hannya – Invisible Demon. Met dit nummer is het de bedoeling dat het publiek meebeweegt met Ryu om kwade geesten te verjagen met een spreuk, ontzettend leuk! Na 5 prachtige nummers zat het er voor OROCHI alweer op en eindigden zij tevens hun Europese tour in Nederland.

Na een korte pauze was het toch echt tijd voor het hoofdprogramma van de avond: Satsuki! Satsuki kwam niet alleen. Hij had de supportleden Sana Sama (gitaar), Leona (bass) en Shiun (Drum) met zich meegebracht. Onder een oorverdovend applaus verschenen de heren op het podium en zette het eerste nummer in.

De zang is erg zuiver, wat mooi te horen was in de wat rustigere nummers. De zanger probeerde het publiek mee te krijgen door bepaalde gebaren te maken die het publiek na moest doen, maar ook zonder deze gebaren danste en headbangde het publiek al mee, achter in de zaal was zelfs een kleine moshpit in het begin van de show! De nummers waren lekker gevarieerd, zo waren er wat hevigere nummers die goed dansbaar waren en wat rustigere nummers waar vooral de zang het middelpunt van was. Gitarist Sana Sama en bassist Leona wisselden af en toe van plaats en kwamen soms dicht bij het publiek door op de speakers te gaan staan, ook Satsuki deed dit en wanneer zij dit deden, brak het publiek los in een wilde boel. Na een aantal nummers nam de zanger telkens een kleine pauze en sprak het publiek toe. Op een bepaald moment probeerde een van de bandleden in het Nederlands te spreken, dit lukte niet helemaal, om vervolgens door te gaan in het Engels. Nadat ze een hele reeks van nummers hadden gespeeld, verlieten zij het podium en begon het publiek luidkeels om een encore te roepen.

Na een kleine 5 minuten verscheen alleen Satsuki op het podium en zong hij een ontzettend mooi nummer. Het was vrij kalm en het publiek zwaaiden hun armen in de lucht heen en weer, er ontbrak nog net een aanstekerlichtje. Op dit moment dacht ik dat dit het laatste nummer zou zijn van de avond, maar na het rustige nummer vertelde de zanger dat hij de bandleden van vanavond zou introduceren aan het publiek. Dit deed hij door ieder bandlid één voor één het podium op te roepen met behulp van het publiek. Hierna zei elk bandlid een klein woord en ging naar zijn plek om de laatste twee nummers van de avond te spelen. Na deze kers op de taart was er dan toch echt een einde gekomen aan het concert van Satsuki.

Twee geweldige bands op een avond, deze avond kon niet meer stuk! Als eerste bracht de unieke muziek van OROCHI het publiek al lekker op gang, mensen begonnen te dansen en raakten in de juiste stemming. Vervolgens kon je helemaal uit je dak gaan met de prachtige en charmante zang van Satsuki. De muziek was geweldig, er was veel variatie wat betreft de nummers; het publiek was erg gezellig en deed leuk mee en bovenal was de zang van beiden artiesten grandioos! Satsuki maakte indruk door de veelzijdigheid met zijn zang. Wie nog niet de kans heeft gekregen om naar zijn muziek te luisteren raad ik dat zeker aan want het is het luisteren waard!

Setlist:

01. Lily-月影に魅せられて-
02. ROMANCE
03. NVN
04. Pray for the Sun
05. DETERMINATION
06. AFTER GLOW
07. MOON SPIRAL
08. 粒子に溶けて流れる涙と眩暈の装に乱反射する再生の声
09. INSIDE
10. FATE
11. MALACHITE
12. CROSS OF YELLOW
13. CRYSTAL

Encore
14. SQUALL
15. SYMPHATHY
16. Twilight

Foto’s: onze partner Miyako Studio

Mobiele versie afsluiten