• nl Nederlands
  • en English
AVO Magazine - One click closer to Japan
  • Home
    • Wat is AVO Magazine?
    • About us (日本語)
    • Over: 7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien
    • AVO Magazine Podcast
    • AVO Magazine presents
    • Word lid van AVO Magazine’s Discord Server
    • AVO Magazine zoekt jou!
    • Nieuws Insturen naar AVO Magazine
    • Support AVO Magazine
    • Contact
  • Nieuws
    • AVO Magazine
    • Muziek Algemeen
      • Curtain-raiser
      • Muziek Nieuws
      • Muzikaal Tussendoortje
      • Weekly MV
    • Evenementen
      • Conventie en Beurs Aankondigingen
      • Tentoonstelling Aankondigingen
      • Muziek Aankondigingen
      • Overige Aankondigingen
  • Verslagen
    • All
    • Anime Evenementen
    • Japan Evenementen
    • Muziek Evenementen
    • Overige Evenementen
    © The 5.6.7.8's

    Liveverslag: De Garage Rock Queens The 5.6.7.8’s Keren Terug

    MELT-BANANA © A-ZAP Records

    Uit je schil gaan met Melt-Banana in Nottingham’s Rescue Rooms

    © NECRONOMIDOL

    Liveverslag: NECRONOMIDOL in Boston Music Room in Londen

    BRIDEAR ©︎ Zest

    Liveverslag: BRIDEAR en Season Of Ghosts in Camden Underworld in Londen

    © cali≠gari / 客室ノイローゼ

    Liveverslag: De 10.000 stappen van cali≠gari

    JILUKA © DPR JAPAN

    Het sterke slotevenement van eerste HYPER JAPAN ONLINE met JILUKA

    my-hero-academia-the-ultra-stage-detail

    Levert de 2.5D My Hero Academia Stage Play een Plus Ultra-ervaring?

    Nano ©  HoriPro Inc

    Geen gebrek aan plezier terwijl Nano rockt op HYPER JAPAN ONLINE

    FAKY © avex music creative Inc.

    Niets ‘fake’ aan FAKY bij de HYPER JAPAN ONLINE Show

    Trending Tags

      • Anime Evenementen
      • Japan Evenementen
      • Muziek Evenementen
      • Overige Evenementen
    • Reviews
      • All
      • Boek Reviews
      • Film Reviews
      • Game Reviews
      • Muziek Reviews
      • Overige Reviews
      • Product Reviews
      • Series Reviews
      Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

      Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

      Goodbye Eri/SAYONARA ERI © 2022 by Tatsuki Fujimoto/SHUEISHA Inc.

      Zou je hallo moeten zeggen tegen ‘Goodbye, Eri’? — Bite-Sized Review(s)

      "Love Like the Falling Petals" © Toho Studios/Netflix

      Love Like the Falling Petals: Sakura, jonge liefde en drama

      Heterogeneous Andead © WormHoleDeath

      CD Review: Heterogeneous Andead – Chaotic Fragments

      Jujutsu Kaisen

      Jujutsu Kaisen 0: Is de prequel-film een ​​zegen of een vloek?

      Product Review: Heart – Disney Princess Pudding

      CD cover for "Scarlet Holliday" - MONO

      CD Review: MONO – Scarlet Holliday

      © 2021 STUDIO CHIZU

      Is Belle een Schoonheid om te Aanschouwen? Een Filmrecensie

      Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

      Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

      Trending Tags

        • Boek Reviews
        • Series Reviews
        • Film Reviews
        • Game Reviews
        • Muziek Reviews
        • Product Reviews
        • Overige Reviews
      • Interviews
        • All
        • Artists
        • Cosplayers
        • Muzikanten
        • Overig
        © ZEROSHIKI

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan ZEROSHIKI

        Van links naar rechts: Hideki (gitaar), Reona (zang/gitaar) and Tenji (bas) © Dazedgarden

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan Dazedgarden

        © TRILL-DAN

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TRILL-DAN

        © TEN-SIN [テンシン]

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TEN-SIN

        © Get Your Genki Records

        AVO Interview: Even bijkletsen met Christian Preiss van Get Your Genki Records

        BRIDEAR ©︎ Zest

        AVO Magazine Interview met BRIDEAR: “De kern van BRIDEAR is nu echter sterker voelbaar dan voorheen”

        Re:O | Photography by Shay Lin

        AVO Interview: Maak kennis met singer-songwriter Re:O

        Kai © Esprit D'Air | Photography bye Alex Kie

        AVO Interview: Van concept tot podium met Kai van Esprit D’Air

        HIRΦNO KAMINOSE ©︎ Photography by Litchi

        Het doek gaat op voor HIRΦNO KAMINOSE

        Trending Tags

          • Artists
          • Cosplayers
          • Muzikanten
          • Overig
        • Staff picks
        • Colofon
        • Contact
        No Result
        View All Result
        • nl Nederlands
        • en English
        No Result
        View All Result
        AVO Magazine - One click closer to Japan
        No Result
        View All Result
        Home Interviews

        AVO Blog interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento

        Francisca Hagen by Francisca Hagen
        12 mei 2015
        Reading Time: 5 mins read
        A A
        0
        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        Share on FacebookShare on TwitterShare on RedditShare on LINE

        Yoshi Bento bestaat al even in Den Haag, toch leerde ik het bedrijf en de mensen erachter begin dit jaar kennen bij GamepitCon. Ze hadden een stand gevuld met heerlijk eten en het verbaasde mij dan ook niet dat ze volledig uitverkocht raakten. Voor ons is Yoshi Bento nog niet bekend, maar wel onder de Japanners in Den Haag, hun dagelijkse klanten die bellen voor een bestelling. Ik bood direct aan om een interview te houden met Jun Yoshizaki om te praten over hoe hij met zijn vrouw Nanae Yoshi Bento is gestart, hoe hij de klanten op de conventie ervaart en meer.

        AVO Blog: Kan je jezelf en Yoshi Bento even voorstellen?
        Yoshizaki: Ik werkte zo’n 19 jaar lang in de Japanse keuken voor ik naar Nederland verhuisde. Hier in Den Haag werkte ik zo’n 5 jaar in verschillende restaurants: Restaurant Shirasagi, Restaurant Mochi en Jazzbodega Est Est Est. Daarna besloten we om ons eigen maaltijdenbedrijf op te richten. Weet je, in Japan serveren alle restaurants gerechten van goede kwaliteit, of je er nu maar 5 euro voor betaalt of niet. Jammer genoeg is dat in Nederland niet altijd het geval. Daarom besloten we om die mentaliteit, namelijk een goede kwaliteit voor een goede prijs, ook naar hier te brengen. Daarnaast lijken veel mensen te denken dat we in Japan elke dag sushi eten, maar eigenlijk eten we dagelijks vaak Europese gerechten die op “Japanse wijze” zijn klaargemaakt. Ook het dagdagelijkse zal je dus in onze bento’s terug vinden. De naam van ons bedrijf bestaat uit twee delen. Mijn familienaam is Yoshizaki, wat ‘gezegende cape’ wil zeggen, terwijl “Bento” staat voor ‘lunchtrommel’. Zo zijn we op de naam ‘Yoshi Bento’ oftewel ‘Gezegende Lunchtrommel’ gekomen.

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        AVO Blog: Hoe ben je aan je reis doorheen de wereld van het koken begonnen en hoe oud was je toen?
        Yoshizaki: Mijn reis begon toen ik 16 was en nog op de middelbare schoolbanken zat. Ik startte mijn carrière in de keuken van het “Top Dog” restaurant in Shibuya in Tokyo waar ze Europese gerechten op z’n Japans serveren. Daarna werkte ik in Monsoon Cafe, wat een Thais-Vietnamees restaurant is, Shinjuku Days, een Italiaans restaurant, het restaurant van het Sierra Resort hotel in Hakuba wat Franse keuken bereidde, de Chinees-Mexicaans-Italiaans-all fusion restaurant bar Sticky Fingers, Genka-ya, wat een Japanese barbecue-zaak is, en het traditionele Japanse restaurant Kakurebo. Daarbovenop studeerde ik 10 jaar geleden ook aan de kookschool in Lucca in Toscane. Je kan dus zeggen dat ik heel veel verschillende gerechten klaar kan maken!

        AVO Blog: Is er een bento/sushi-meester waar je naar op kijkt? Of misschien een favoriete chef?
        Yoshizaki: Ik moet even nadenken bij sushi, aangezien sushi leren klaarmaken lang duurt. De meest simpele dingen zijn vaak de moeilijkste. Maar misschien dat mijn moeder mijn bento-meester is. Ik nam mijn lunchtrommel dan ook elke dag mee naar school toen ik in pas naar de middelbare school ging. Als ik aan de Italiaanse keuken denk, dan is mijn meester jeanluca Pardini, Hij is één van de 32 beste chefs vaan Italië! Als ik erover nadenk, heb ik eigenlijk heel veel meesters in heel veel verschillende manieren van koken.

        AVO Blog: Hoe kwam je op het idee om Yoshi Bento op te starten?
        Yoshizaki: Er lijkt een “Japanse keuken”-beweging aan de gang in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, etc. Ramen en bento zijn enorm populair aan het worden over de ganse wereld en dus besloten we om ze ook naar Den Haag te brengen.

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        AVO Blog: Komt de keuken die je brengt uit een bepaalde streek in Japan?
        Yoshizaki: Eigenlijk komen onze gerechten niet uit een specifieke streek. Daarbij zijn heel wat schotels uit bepaalde plaatsen eigenlijk fusion. Voor onze bento’s betekent dit dus een explosie aan smaken van over heel Japan EN de wereld in slechts één box!

        AVO Blog: Hoe begint een dag in Yoshi Bento? Starten jullie met één bepaald gerecht?
        Yoshizaki: We beginnen steeds met het wassen en koken van onze rijst in de rijststomer waarna we ook de dashi, Japanese soepbouillon, laten koken. Ondertussen snijden en stomen we dan de groenten voor de salades.

        AVO Blog: Zijn er smaken of recepten die jullie hebben moeten aanpassen voor de Nederlandse klanten?
        Yoshizaki: Wij hebben eerlijk gezegd niks aangepast en we hopen dus dat dit betekent dat het Nederlandse volk wel houdt van Japanse smaken.

        AVO Blog: Welk gerecht of bento is de populairste en welke zouden de klanten zeker vaker uit moeten proberen?
        Yoshizaki: Onze Karaage Bento en Beef Steak Bento zijn de populairste. We bereiden de Karaage, of krokante gefrituurde kip, met tartaarsaus terwijl de rundsteak met zoete ui saus wordt opgediend. Beiden zijn ontzettend populaire combinaties in Japan, dus als je ze nog nooit geproefd hebt, moet je dat zeker doen!

        AVO Blog: Jullie verkopen ook schotels op conventies. De eerste keer dat jullie dat deden, was op Gamepitcon begin 2015. Hoe was de ervaring?
        Yoshizaki: Het was ontzettend leuk! We houden heel heel erg van manga – om even te schetsen, ik heb ongeveer 5000 manga titels op mijn computer staan – dus ik was enorm blij om een onderdeel te kunnen zijn van de “Otaku”-cultuur hier in Nederland! Aan het einde van de conventie waren we volledig uitverkocht. We hebben veel lol gehad.

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen
        Interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Fotografie: Francisca Hagen

        AVO Blog: Hoe reageren mensen die de conventies bezoeken op jullie gerechten? Welke schotel is het populairst?
        Yoshizaki: Zoals eerder vermeld, was alles uitverkocht, dus ik hoop dat mensen het lekker vonden. Onze Onigiri -oftewel rijstballen- met zalm en Onigiri met tonijnsalade waren het populairst.

        AVO Blog: Wat inspireert je bij dit werk, waar wordt je door gedreven en wat geeft je energie?
        Yoshizaki: Een glimlach op het gezicht van mensen brengen en het zien van vaste klanten. In mijn privé hou ik van goede muziek en het bijwonen van leuke feestjes.

        AVO Blog: Wat wil je graag bereiken met Yoshi Bento? Waar zie je het bedrijf over vijf jaar?
        Yoshizaki: Als iedereen in en om het bedrijf gelukkig is, betekent dat dat we succesvol zijn. Ik hoop dus dat al onze klanten tevreden zijn en dat zullen blijven in de toekomst! Verder zouden we graag ons eigen echte restaurant openen over 2-3 jaar.

        AVO Blog: Hebben jullie nog een laatste bericht aan onze lezers?
        Yoshizaki: Hallo iedereen! Wij zijn Yoshi Bento, een bento-zaak in Den Haag en zouden jullie allemaal graag willen laten kennis maken met “dagdagelijkse” Japanse kost. Sushi, Tempura en Yakitori zijn lekker, maar in Japan eten we veel meer leuke dingen! Dus kom zeker langs en probeer onze gerechten! Dank je wel!

        Meer informatie over Yoshi Bento is te vinden op de website, Facebook en je kunt ze ook volgen op Twitter.

        Ik wil graag Jun Yoshizaki en zijn vrouw Nanae bedanken voor hun tijd, vooral voor de tijd die ik nodig had om hen te fotograferen terwijl ze hun werk deden. Ik wil Elodie Adam (Spitch) bedanken voor het vertalen van het interview vanuit het Engels naar Nederlands.

        Tags: 2015interview
        RECLAME
        Francisca Hagen

        Francisca Hagen

        Started with AVO in 2003. Now active as a writer, reporter, reviewer, promoter, photographer, interviewer and presenter. Can be found regularly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes in Belgium. Big passion for Japan and music, can be made happy with coffee. (click on Soundcloud logo)

        Related Posts

        © ZEROSHIKI
        Muzikanten

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan ZEROSHIKI

        by Francisca Hagen
        31 maart 2022
        0

        In oktober afgelopen jaar, presenteerde het Maleisische Toybox Projects de eerste editie van Toybox Showcase, waar ze vier Japanse indiebands...

        Read more
        Van links naar rechts: Hideki (gitaar), Reona (zang/gitaar) and Tenji (bas) © Dazedgarden

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan Dazedgarden

        31 maart 2022
        © TRILL-DAN

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TRILL-DAN

        31 maart 2022
        © TEN-SIN [テンシン]

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TEN-SIN

        31 maart 2022
        © Get Your Genki Records

        AVO Interview: Even bijkletsen met Christian Preiss van Get Your Genki Records

        10 maart 2022
        Next Post
        [14-03-2015] - OshareCon 1st impact Al jaren groeit de interesse in ons land voor Japan en haar cultuur. Echter wordt er in de meeste gevallen alleen aandacht geschonken aan animatie, games en cosplay, terwijl een van de grootste aspecten ondergeschoven wordt: Fashion. OshareCon is de conventie die voornamelijk aandacht geeft aan de mode van Japan. Van Gyaru tot Shironuri, Decora tot Visual-kei. Wij willen de mensen die hier interesse in hebben ook een eigen podium geven! OshareCon speelt in op de vraag naar een festival meer gericht op kleding, make up en lifestyle. Uiteraard zijn otaku’s en cosplayers meer dan welkom. Wij zijn er voor iedereen die van de Japanse cultuur houdt en er meer over te weten wil komen. Tijdens het event zullen lectures, workshops en uiteraard modeshows plaats vinden, en is er natuurlijk ruimte om gewoon me elkaar te socializen en nieuwe mensen te leren kennen. Oshare, een woord dat vaak in Japan gebruikt wordt om aan te duiden dat je er super tof of über kawaii uit ziet! Dus OshareCon is de conventie voor iedereen die van Japanese fashion houdt! Oshare Con; Call us a convention, call us an event, we are just trying to bring people together that share the same passion: Japanese Fashion!

        OshareCon laat zien dat Japanse mode leeft in Nederland

        Geef een antwoord Reactie annuleren

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

        I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

        Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

        Donate a digital coffee to keep AVO Magazine online
        RECLAME
        Still from LINO LEIA's music video for "ランテルディ (L’INTERDIT)".

        7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien (Week 19, 2022)

        15 mei 2022
        Minami Deutsch © GuruGuruBrain | Photo by Kentaro Takahashi

        Minami Deutsch kondigt 2022 zomertournee door Europa aan

        14 mei 2022
        © The 5.6.7.8's

        Liveverslag: De Garage Rock Queens The 5.6.7.8’s Keren Terug

        12 mei 2022
        Final Symphony © Merregnon Studios

        Final Symphony’s Final Fantasy concert terug na 4 jaar – show in Birmingham aangekondigd

        12 mei 2022
        MIKARU © G.L.A.M.S

        MIKARU (G.L.A.M.S) naar Europa voor shows in Polen en België

        12 mei 2022
        RECLAME
        Facebook Twitter Instagram Youtube Soundcloud Discord


        Online magazine sinds 2012. AVO Magazine is een aan Japan gerelateerde entertainmentwebsite met informatie over evenementen in met name Nederland, België en de rest van Europa. Er is een grote focus op Japanse muziek. Andere inhoud die we publiceren zijn verslagen, reviews, informatieve artikelen en interviews. AVO Magazine is ontstaan uit AVO Forum, gestart op 16 mei 2003.

        Contact (Francisca Hagen): info [@] avo-magazine.nl

        Gebruik geen tekst en foto's gemaakt door AVO Magazine zonder toestemming.

        Affiliates

        JPU Records

        1_General CDJapan

        Featured on

        HYPER JAPAN TV logo Lucydafirst - Crate Culture logo

        AVO Magazine Approved

        • Arlequin Photography
        • Get Your Genki
        • Idol is SHiT
        • Japan Jams
        • Japone Artists
        • The Sushi Times

        Join our Discord Server

        ©2003 - 2021 AVO Magazine - One Click Closer to Japan!
        *Donate to keep AVO Magazine online *

        No Result
        View All Result
        • AVO Magazine
          • Wat is AVO Magazine?
          • AVO Magazine zoekt jou!
          • AVO Magazine presents
          • AVO Magazine Podcast
          • AVO Magazine Discord
          • Nieuws Insturen naar AVO Magazine
          • Support AVO Magazine
        • Muziek
          • Nieuws
            • Evenementen
            • Muzikaal Tussendoortje
          • Curtain-raiser
          • Weekly MV
            • Weekly MV Articles
            • Over: 7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien
          • Interviews
          • Reviews
          • Verslagen
        • Evenementen
          • Anime Evenementen Aankondigingen
          • Conventie en Beurs Aankondigingen
          • Muziek Aankondigingen
          • Overige Aankondigingen
          • Verslagen
        • Reviews
          • Boek Reviews
          • Film Reviews
          • Game Reviews
          • Muziek Reviews
          • Overige Reviews
          • Product Reviews
          • Series Reviews
        • Colofon
        • Contact
        This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.