Wabi Sabi Shima tentoonstelling en Japanse films in Brussel

Geisha, Miwa Yanagi, 2002, fotografie, (70.8 x 84.5 Inch) © Gallery Friedrich Loock, Berlijn, Duitsland


Tot en met zondag 24 mei kunnen we genieten van Wabi Sabi Shima in Brussel (BE). Deze tentoonstelling toont meer dan 60 werken van verschillende tegenwoordige Japanse kunstenaars, maar ook van Europese artiesten die zich laten beïnvloeden door de Japanse cultuur. Gewapend met het concept van Wabi Sabi, waarbij ‘Wabi‘ staat voor verfijning door simpliciteit en ‘Sabi‘ voor de vergankelijkheid van dingen. De exhibitie is dus een wonderlijke reis doorheen het hart van een cultuur dat de perfectie van de imperfectie, de natuur en simpliciteit viert zonder politiek en andere minder leuke zaken te schuwen.

Genetologic Research n°17, Marteen Vanden Eynde, 2004, sculptuur, 6.3×7.8×6.3 inch. © artiest, België

De tentoonstelling vindt plaats van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot en met 18:00 uur in Espace H18 (Hangar H18), 18 place du Châtelain te Ixelles/Elsene, 1050 Brussel (BE). Inkom is € 6,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen onder de 18 jaar en senioren. Kunststudenten en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Wie de exhibitie graag met een gids wil bezichtigen, kan die na reservatie door te mailen naar . Een gegidste tour kan enkel op woensdagen en in het weekend om 15:00 uur, duurt ongeveer 45 minuten en kost zo’n € 12,-.

Dit is echter nog niet het enige dat in Brussel te zien valt! In de buurt van Wabi Sabi Shima kan je in het weekend van 16-17 mei ook de voorstelling ‘Two Bodies in Hangar H18‘ bijwonen van Emanuelle Huynh en Eiko Otake, een Japanse danseres en choreografe die zo’n 40 jaar naar New York emigreerde. Samen ontdekken de dames de Japanse cultuur die Eiko heeft achtergelaten en gaan ze verder op hun pad om de kloof tussen elkaars culturen te dichten. De voorstelling kost € 12,- en heeft plaats in dezelfde Hangar als Wabi Sabi Shima te Elsene. De voorstelling begint steeds om 17:00. Wie de voorstelling wil meemaken, dient echter ook te reserveren door een berichtje (in het Engels of Frans) naar bovenstaand adres te sturen.

Verder kunnen ook de filmliefhebbers hun hartje ophalen. Van 22 tot en met 24 mei zijn er namelijk verschillende Japanse films te zien onder de titel ‘Pointligneplan and Japan‘ in Cinéma GALERIES in de Galerie de la Reine, 1000 Brussel. Tickets per avond kosten zo’n €8.50,- of €6.50,- met korting. Terwijl de meeste films Franse ondertiteling hebben, zijn er ook enkele met Engelse. Check dus zeker de programmatie en officiële site voor meer info!

Exit mobile version