Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op Fan Base Project 2015

Nog maar een week en dan zal de eerste editie van Fan Base Project van start gaan! Deze gloednieuwe conventie zal plaatsvinden op zaterdag 11 juli in de Broodfabriek in Rijswijk (vlakbij Den Haag). En wie naar deze conventie zal gaan mag ook zeker niet de leuke activiteiten, workshops en meer missen. AVO heeft speciaal een top 10 gemaakt van dingen die je niet mag missen op Fan Base Project!

1. Mikaru met zijn soloproject G.L.A.M.S

Vorig jaar was hij in juni nog in Nederland met zijn soloproject, maar ook ditmaal slaat de Japanse Rocker MIKARU Nederland niet over met zijn soloproject G.L.A.M.S! Ditmaal zal MIKARU de allereerste muzikale gast worden tijdens de eerste editie van Fan Base Project. Het concert is iets wat je absoluut niet mag missen! MIKARU zal Fan Base Project op zijn kop zetten met zijn prachtige zang en muziek, dus zet hem op je lijstje en kom gezellig het concert bijwonen. Het optreden op Fan Base Project is mede mogelijk gemaakt door AVO Events & Promotion.

2. Fashion Show

Wat is een conventie nou zonder een Fashion show? Ook op Fan Base Project zal er een Fashion show worden gehouden. Tijdens de Fashion show kan men de allermooiste zelfgemaakte Cosplays verwachten. En bij een Cosplay horen natuurlijk ook de juiste (zelfgemaakte) props die ook te zien zullen zijn tijdens de show. Mocht je zelf willen mee doen dan kan dat ook! Je kan je opgeven door een mail te sturen naar competitie@fanbaseproject.nl met als onderwerp Fashion show.

3. CMV Lecture

Je bent ze vast wel is tegengekomen op Youtube: CMV video’s. CMV staat voor Cosplay Music Video en velen Cosplayers maken er maar al te graag een om hun mooiste Cosplays in te showen. Maar hoe maak je nou de perfecte video? Tijdens de CMV lecture zullen de fijne kneepjes worden uitgelegd waar je het beste rekening mee kan houden. Dingen als een dans, playbacken, een script schrijven en meer worden duidelijk uitgelegd zodat je straks zelf een geweldige video kan maken! Zeker interessant en niet te missen.

4. Japanse Kunst: Toshiko Karashima Takeuchi

Wie van kunst houdt moet zeker even de moeite nemen om langs te wandelen bij de prachtige Japanse kunstwerken van kunstenares Toshiko Karashima Takeuch. Toshiko houdt zich bezig met verschillende soorten kunst waaronder schilderen, moderne dans, decorontwerp, kostuumontwerp en origami. Met origami vouwen begon zij pas drie jaar geleden. De origami kunstwerken zijn niet zomaar origami, de werken zij ontzettend groot en doet men zeker even stilstaan wanneer men zich bedenkt hoeveel werk er in heeft gezeten. Toshiko gebruikt veel verschillende soorten papier om tot haar papieren kunstwerken te komen. Speciaal voor Fan Base Project zal zij een paar van haar werken meenemen en zullen deze te bezichtigen zijn tijdens de conventie. Neem zeker even een kijkje bij haar prachtige vouwkunsten.

5. Cherry Pie Maid Cafe

Toe aan een drankje en wat ontspanning? Neem dan een bezoekje bij het Cherry Pie Maid Cafe. Cherry Pie is een Maid- en Butler café en bestaat al sinds 2013. Op Fan Base Project zullen ze hun gasten hartelijk ontvangen en bedienen met onder meer heerlijke wafels die naar wens versierd zullen worden door een van de maids, een lekker kopje thee en een tal van andere heerlijkheden. Ook kan je daarnaast velen bordspelletjes spelen in het cafe of het tegen elkaar opnemen met je Nintendo 3DS/2DS. Naast al deze activiteiten zal het café ook optreden houden waar gedanst zal worden op JPOP en KPOP.

6. Acting/ in character zijn lecture

Eerder hadden we het al over de CMV lecture. Waarschijnlijk is het dan ook ontzettend interessant om een kijkje te nemen bij de Acting/ in character zijn lecture. Hier leer je tijdens deze lecture wat de absolute do’s en dont’s zijn tijdens het Cosplayen van je character, hoe je het beste kan acteren om zo goed mogelijk over te komen in je rol en meer. Tijdens deze lecture zal van alles aan bod komen wat betreft acting en mocht jouw vraag niet beantwoord zijn, dan kan je deze altijd nog stellen na de lecture. Als afsluiting zal er ook nog een kleine workshop gehouden worden zodat je de beginselen al een beetje leert!

7. Lolita competition

Naast alle Cosplay gerelateerde competities die gehouden zullen worden tijdens de conventie is er ook een speciale Lolita competition! Tijdens deze competitie zul je meest schattige en mooie Lolita’s op het podium voorbij zien komen, elk in hun eigen stijl. Verwacht schattige felle kleuren, ontzettend veel printjes, mooie gekrulde haren en eventueel zelfs zelfgemaakte Lolita jurken! Mocht je zelf mee willen doen dan kan dat ook! Mail naar competitie@fanbaseproject.nl met als onderwerp Lolita Fashion Show voor 10 juli. Meer informatie is te vinden op deze pagina:

8. New Asion Videography Workshop

De workshop van New Asion is misschien erg handig in combinatie met de CMV lecture en daarom ontzettend leuk om te volgen. Tijdens de workshop van New Asion leer je de basiskennis van videografie, hoe je de beste shots kan krijgen op simpele manieren en verdere handige, simpele en vooral ook goedkopere trucjes om je video’s mooier te kunnen maken en zo een prachtvideo te krijgen als eindresultaat!

9. Japanse Taal Workshop

Tijdens Fan Base Project krijg je de gelegenheid om deel te nemen in de workhop Japanse Les! JN Connect! zal tijdens de conventie een workshop geven, begeleid door Rody-‘sensei’. Je leert tijdens de workshop onder andere je naam schrijven in Japanse karakters, anime openingsnummers vertalen en meer! Er is zelfs tijd om de grammatica wat meer onder de knie te krijgen. Mocht je vragen hebben wat betreft de Japanse taal dan is het het zeker waard om even langs te gaan bij deze workshop.

10. Teken competitie

Ben je ontzettend goed in tekenen? Of vind je het gewoon leuk om zo nu en dan een tekening te maken? Doe dan mee met de teken competitie. Tijdens deze competitie is het de bedoeling dat de deelnemers binnen een half uur de mooiste tekening op papier weten te zetten en vervolgens hier leuke prijzen mee kunnen winnen. Hou wel in de gaten dat je je eigen tekenspulletjes moet nemen en dat je een half uur van te voren aanwezig moet zijn! Wil je graag meedoen? Mail dan naar competitie@fanbaseproject.nl met als onderwerp Teken competitie.

Dat was alweer de top 10 van dingen die je niet mag missen op Fan Base Project! Naast deze uitgelichte dingen zullen er nog veel meer activiteiten te doen zijn tijdens dit evenement. Bekijk de website voor meer informatie. Fan Base Project zal te vinden zijn in de Broodfabriek te Rijswijk en zal geopend zijn van 12:00 tot 21:00 uur. Een ticket voor het evenement kost je slechts € 13,00 en dat is inclusief het concert van de Japanse rockzanger MIKARU. Aan de deur zullen de tickets wel wat duurder zijn, namelijk €20,-. Mis deze eerste editie van Fan Base Project niet!

P.S. Momenteel loopt er een winactie om kaartjes te winnen voor Fan Base Project op Facebook.

Mobiele versie afsluiten