Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Anime Review: Love Stage!!

Love Stage!! is gebaseerd op de gelijknamige manga, geschreven door Eiki Eiki en geïllustreerd door Taishi Zaou. De anime volgt Izumi Sena, een otaku van 18 jaar oud en de jongste zoon uit een gezin vol beroemdheden. Zijn ouders en broer zijn allen gefocust op een carrière in de showbizz en zouden dit ook het liefst voor Izumi zien gebeuren. Toen Izumi jonger was hebben ze hem één keer zo ver gekregen om mee te doen in een reclame, verkleed als meisje. De opnames verliepen niet vlekkeloos en dit resulteerde in plankenkoorts. Nu is het 10 jaar later en wil hetzelfde bedrijf nogmaals een reclame met de originele cast. Na veel overtuigen van Izumi’s oudere broer besluit hij nog één keer te acteren. Zijn toenmalige tegenspeler Ryouma Ichijou kijkt erg uit naar hun ontmoeting, voornamelijk omdat hij altijd heeft gedacht dat Izumi een meisje is.

Het begin van het verhaal laat al veel potentie zien voor komedie en de anime zit dan ook vol grappige momenten. Zo komt Ryouma er al snel achter dat Izumi een jongen is. Hij reageert hier uiteraard niet erg positief op, aangezien hij al jaren verliefd was op zijn ideale vrouw, Izumi. Hij wordt laaiend en schreeuwt tegen Izumi en zijn oudere broer.

Het conflict in Ryouma als hij merkt dat hij verliefd is op een jongen en dit ook blijft wanneer hij zich bewust is van Izumi’s geslacht is erg goed uitgewerkt en interessant. De relatie tussen Izumi en Ryouma ontwikkeld zich op een grappige en schattige manier.

Als grote fan van shounen ai zag ik wel enkele bekende scenario’s voorbij komen. Zo wordt Izumi veranderd van lelijk eendje tot knappe zwaan binnen relatief weinig tijd, maar dit komt niet onlogisch over omdat Izumi’s grootste probleem zijn bril is.

Na zijn ‘transformatie’ komt helaas wel de meest stereotypische scene, hij wordt achterna gezeten door hetero mannen die hem zo mooi als een meisje vinden en daarom wel iets met hem willen proberen. Ik ben niet zo’n voorstander van dit soort scenes, maar in deze serie vond ik het niet storend omdat het zich maar eenmalig voordeed.

Deze bekende scenario’s vindt ik altijd een beetje storend, maar je lijkt er bij shounen ai niet echt omheen te kunnen. Het zal dus wel goed verkopen. Bij Love Stage!! stoorde ik me een stuk minder aan deze scenes omdat er verder wel een goede verhaallijn in zat met veel humor en schattige momenten.

De karakters in Love Stage!! zijn erg divers. Izumi is ietwat verlegen en terughoudend, ook in zijn relatie met Ryouma, maar hij wordt langzaam aan steeds zelfverzekerder. Ryouma is zeker geen stereotype seme in zijn gedrag. In de anime zie je heel veel leuke kanten van Ryouma’s persoonlijkheid naar voren komen, zowel schattig als stoer. Rei Sagara, de manager van de Sena familie is erg strikt maar toch ook erg zorgzaam. Hij past heel goed bij Shougo, Izumi’s broer, die altijd vrij van zorgen is. De karakters in Love Stage!! vullen elkaar goed aan en zijn ook divers genoeg om conflict en interessante situaties te creëren.

Aangezien mijn voorkeur vaak bij shounen ai ligt ben ik misschien niet helemaal onpartijdig, maar ik vond deze anime zeker het kijken waard. De verhaallijn is niet geheel origineel maar zit vol van leuke, grappige en schattige momenten. Daarnaast ontwikkelen de karakters zich op een logische manier door het verhaal heen en leer je ze echt kennen.

Naast de anime en manga is er ook een OVA uitgegeven en een light novel met de naam ‘Back Stage!!’. Deze volgt het verhaal van Rei Sagara, een manager van de Sena familie. In dit verhaal kom je er achter hoe Rei bij de familie komt te horen en hoe zijn relatie met de andere karakters in Love Stage!! zich ontwikkeld heeft.

Studio: J.C.STAFF
Start Uitzending: 9 juli 2014
Aantal afleveringen: 10

Score: 90/100

Mobiele versie afsluiten