Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Anime Review: Ookami Shoujo to Kuro Ouji (Wolf Girl and Black Prince)

Ookami Shoujo to Kuro Ouji, ook bekend als Wolf Girl and Black Prince, is gebaseerd op de gelijknamige manga door Ayuko Hatta. De anime bestaat uit twaalf afleveringen en volgt het leven van Erika Shinohara, een zelfingenomen 16-jarig meisje die haar vriendinnen dagelijks verteld over haar geweldige vriendje. Het enige probleem is dat zij helemaal geen vriendje heeft.

Als haar vriendinnen vragen om een foto van Erika’s perfecte vriendje te zien weet ze niet wat ze moet doen, tot ze een knappe jongen op straat ziet lopen. Zonder na te denken neemt ze een foto van hem met haar mobieltje en rent vervolgens weg. Als ze de foto aan haar vriendinnen laat zien komt ze er achter dat ze een grote fout begaan heeft, de jongen die zij gefotografeerd heeft zit namelijk op dezelfde school als haar. Haar vriendinnen verspillen geen tijd en benaderen de jongen, Kyouya Sata, maar Erika weet hem apart te spreken en smeekt hem om mee te doen in haar leugen. Kyouya staat bekend als een vriendelijke, knappe en populaire jongen. Dit is dan ook de reden dat Erika zich van geen kwaad bewust is. Kyouya gaat akkoord met Erika, maar alleen als zij zijn ‘hond’ wordt. Zijn ware identiteit komt al snel naar boven als hij Erika beveelt vernederende dingen te doen voor zijn amusement.

Het viel in een romantische anime als deze te verwachten dat Erika verliefd wordt op haar nep-vriendje Kyouya. Dit was voorspelbaar, maar maakte de anime voor mij zeker niet minder interessant. Net als in het echte leven kies je niet voor wie je valt en de ‘strijd’ tussen Kyouya en Erika zorgt voor veel grappige en onverwachte gebeurtenissen.

De voorspelbare verhaallijn kan de anime wel minder interessant maken, dan een romantische anime met een originelere verhaallijn. Het is vanaf het begin duidelijk dat Erika voor Kyouya gaat vallen en hij uiteindelijk ook voor haar, maar hoe blijft uiteraard een verrassing. Als je houdt van liefde-haat relaties is het zeker een aanrader.

Het leukste aan deze anime vond ik dat Kyouya’s persoonlijkheid niet echt veranderd, hij wordt niet spontaan een vriendelijke jongen. Dit ligt niet in zijn karakter, maar juist hierom wordt het verhaal wat geloofwaardiger. Erika veranderd ook niet veel, zij is erg naïef en wordt steeds slimmer in haar omgang met haar nep vriend.

Als je na de anime zin hebt in meer dan kan je de manga lezen, hiervan komt ongeveer elke 2 a 3 maanden één hoofdstuk uit. Erg weinig, maar het verhaal gaat hier wel door en dit vindt ik toch altijd een voordeel. Zo heb je minder het ‘wat gebeurt er hierna’ gevoel na een korte anime als deze.

Studio: TYO Animations
Start Uitzending: 2 oktober 2014
Aantal Afleveringen: 12

Score: 70/100

Mobiele versie afsluiten