Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Alle Japanse kunst van PAN Amsterdam 2015 op een rij

Eind november zal PAN Amsterdam haar jaarlijkse eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design weer houden. De beurs trekt altijd veel bezoekers en wordt ieder jaar gehouden.

Bij PAN kan men van alles vinden, van aardewerk tot canvaswerken, designmeubilair en nog veel meer. Men kan genieten van vele diverse kunst, maar ook is er de mogelijkheid om dingen te kopen. Voor de echte kunstliefhebber is dit een niet te missen evenement. Ook zullen er een aantal Japanse standhouders aanwezig zijn bij PAN 2015!

E. PRANGER ORIENTAL ART

E. PRANGER ORIENTAL ART houdt zich bezig met keramiek uit China en Japan. Het bedrijf bestaat al sinds 1998 en de oprichter, meneer Pranger, studeerde voor de oprichting van E. PRANGER ORIENTAL ART de Chinese taal en cultuur aan de universiteit Leiden, hierna is hij zijn studie verder gegaan aan de National Taiwan University, waar hij Chinese kunstgeschiedenis studeerde. Samen met zijn vrouw heeft hij nu een aardige collectie in Nederland en verkoopt onder andere aardewerk sculpturen uit de Han en Tang periodes, bronzen, Song keramiek, porselein en zogenaamde ‘works of art’. Nog niet zo lang geleden is de collectie uitgebreid met hedendaagse kunst uit Azie. Naastdat er kunst wordt verkocht E. PRANGER ORIENTAL ART ook aan restauraties en taxaties.

Hamadi Oriental Art

Hamadi Oriental Art behoort tot de eigenaar Khalid Alneis. Deze gallerij houdt zich vooral bezig met Chinese en Japanse kunst, met name porselein. Maar ook is er een grote collectie aan Islamitische kunst die reikt tot aan centraal-Azie. De kunst die hier te vinden is gevarieert werk als gesneden hout, steenwerk, illustraties, aardewerk, porselein en meer. Sommige werken zijn wel bijna veertienhonderd jaar oud maar zien er nog steeds prachtig uit.

Hotei Japanese Prints

Deze gallerij, helemaal gericht op kunst uit Japan, heeft een grote collectie. Standaard zijn er sowieso al meer dan honder Japanse prenten te bewonderen maar ook zijn er nog geillustreerde boeken, keramiek werken, ongeveer 80 rolschilderijen en meer te vinden bij Hotei Japanese Prints. Maar het gaat nog verder! Ook zijn er prachtige mizusashi (een bepaalde kom om water in te bewaren), cloisonne voorwerpen en lakwerken al vanuit begin 20ste eeuw. Zeer gevarieerd werk zal hier te zien zijn dus mis Hotei Japanese Prints niet.

IBASHO

IBASHO zal vanuit Antwerpen aanwezig zijn op PAN 2015. Deze pas in maart gestarte galerie vertoond de mooiste en meest unieke fotokunsten uit Japan aan haar publiek.
Deze galerie richt zich vooral op jonge hedendaagse Japanse kunstenaars, professionele fotografen en westerse fotografen die zelf fotografie werken maken die met Japan te maken hebben. Het werk bij IBASHO is erg divers en daarom is het zeker een eyecatcher voor het publiek. Men zal bij IBASHO voornamelijk fotoboeken vinden maar ook zijn er zeer antieke, oudere fotoboeken te vinden. Een must voor elke fotografie liefhebber.

Oranda Jin

Oranda Jin betekent letterlijk Nederlander en die naam is specifiek zo gekozen omdat de oprichter, Jon de Jong, een Nederlander is. Al bijna 20 jaar verkoopt Oranda Jin originele rolschilderijen, beschilderde waaiers, tekeningen, tekenboeken en gedecoreerde potten. De gallerij importeert haar werken vooral uit kunstscholen als Shijo-Maruyama, Nanga, Nihonga en Zen. Elke eerste week van de maand komen er nieuwe kunstwerken binnen en is de collectie weer aangevuld.

Zoals te zien zullen er genoeg standhouders aanwezig zijn die Japanse kunst zullen verkopen en vertonen. Dus mocht je zin hebben in een dagje kunst en cultuur dan is PAN Amsterdam zeker een aanrader. Vooral omdat dit alleen maar de selectie was met de Japanse kunst en er hiernaast nog veel en veel meer stands te zien zullen zijn. Daarnaast zal de beroemde pompoen van Yayoi Kusama (1929) te zien zijn bij de entree van PAN Amsterdam.

Een ticket kost € 15,00 (incl. BTW) exclusief € 1,50 administratiekosten. Een Passepartout kost € 40,00 (incl. BTW) ) exclusief € 1,50 administratiekosten. Kinderen onder de 12 zijn gratis. PAN Amsterdam zal gehouden worden in het Amsterdamse RAI en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Men kan PAN bezoeken van 22 november tot en met 29 november 2015 en zal dagelijks open zijn van 11.00 – 19.00 uur. Op 24 november tot 21.00 uur en 26 en 29 november tot 18.00 uur.

Bron: PAN

Mobiele versie afsluiten