Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CD Review: SAGA – AWAKENING

SAGA maakte hun wereld debut in Juli 2014. Met nummers als “Together”, “Na Luna” en “Give me five” zette ze iedereen in het publiek in beweging. Het concept achter SAGA United Asian Unity, geeft een frisse indruk en wekt een band op tussen alle fans.

Where you come from, what language you speak, what ever your culture is…THERE ARE NO BORDERS.

Buiten de muziek om ging het wat minder lekker. Een aantal weken is zanger Kevin uit SAGA gestapt. Sinds dien hebben ze de naam veranderd van SAGA naar SVGV met de orginele uitspraak intakt. Dit is gedaan vanwegen het feit dat “SAGA” door meerdere acts wereldwijd word gebruikt. Met SVGV zijn ze beter vindbaar en kunnen ze een frisse restart maken. Vooral met hun eerste album release “LIFE” op dinsdag 3 mei, maar eerst de review over AWAKENING.

 

Tracklist:
01. DRAGON (original mx)
02. RUN (original mix)
03. I LOVE YOU (AWAKENING mix)
04. MEMOENT (Chinese ost mix)
05. FIRE (Chinese ost mix)
06. BE WITH YOU (original mix)
07. FREEDOM (original mix)

Ondanks de verandering in naam en aantal leden blijft het concept achter hun muziek hetzelfde en is deze duidelijk voelbaar in hun laatste EP “AWAKENING”. Vocalisten Rami en Kevin (toen nog aanwezig), en producer Rio weten precies hoe ze de luisteraar bereiken met hun muziek.

Het moment dat je het album afspeelt en de muziek begint, weet je dat de titel perfect is. Het begin van “DRAGON” bestaat uit een snelle opbouw van traditionele instrumenten ondersteund met electro. Je wordt direct meegesleept met de muziek. An awakening! Het nummer gaat over in dubstep. RUN geeft de zelfde soort rush. Traditionele instrumenten worden ingewisseld voor klassieke instrumenten en krijgt rap een plaats tussen de beats. Net als in DRAGON is de zang krachtig en hoor je screaming (van Rio) als benadrukking.

Van screaming en rap gaan de nummers over in een rustiger tempo. I LOVE YOU start rustig met Engelse lyrics en gaat over in een electro beat. Het net wat kalmere tempo is een goede overgang naar MEMOENT. Het duet van Kevin en Rami is ontroerend, kalm maar krachtig. Een erg verschillende stijl, maar het geeft toch dezelfde vibe af als voorgaande en volgende nummers. De spanning bouwt weer direct op bij FIRE. De zangers grijpen direct de aandacht met een krachtige uithalen. Screaming en een gitaar solo geven de ultieme boost en laten het vuur in je branden. De vonken maken plaats voor een warm gevoel bij het nummer BE WITH YOU. Vol met passie maar op een rustiger niveau. Het album sluit af met FREEDOM. Snelle beat, krachtige zang en een dubstep breakdown sluiten het album perfect af.

Algemene indruk

Het album representeerde SAGA exact zoals ik ze voor het eerst leerde kennen met hun eerste CD. Krachtig, speels en pakkend.
Door wisselingen in tempo, opbouw en gebruikte instrumenten waren alle nummers goed van elkaar te onderscheiden. Screaming en vloeken voegde hier nog wat extra’s aan toe. In het begin was het even wennen maar na een aantal keer het album te hebben beluisterd voelde het vertrouwd.

Cijfer: 85/100

Mobiele versie afsluiten