Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CD Review: yuichi abe – 2016 Mar.

2016 Mar. is de eerste release van de hand van yuichi abe nadat hij besloten heeft solo te gaan na het uiteenvallen van de band the butterfly nine cord. Na het interview die yuichi had met AVO werd duidelijk dat het concept van zijn muziek in de richting van muziek die nauw samengaat met emoties. En dat is zeker iets wat je terughoort op de eerste release van yuichi abe.

Tracklist:

01. circle
02. pray
03. good bye lover

De cover laat een dromerig beeld zien dankzij de prachtige wolkenlucht. Dit gaat mooi mee met de start van de CD: circle; een instrumenteel liedje die moet dienen als een introductie van de CD. De eerst tonen van het liedje laat het rustige gitaarwerk van de hand van yuichi abe horen, halverwege wordt het gitaarwerk heftiger, maar dat houdt niet lang stand. Op de laatste seconden wordt de titel van de release aangekondigd: 2016 Mar. Het blijft niet alleen bij instrumentale muziek: pray en good bye lover; beide liedjes die zich in de ballad sfeer bevinden.

Pray is een bijna een lieflijk liedje, maar lijkt later in het liedje te groeien naar een power ballad, waarbij de gitaar en de stem van yuichi abe goed tot zijn recht komt. good bye lover valt ook in de categorie ballad, begint stevig, maar is uiteindelijk een prachtig liedje om keihard bij mee te zingen. Daar hoef je niet persé Japans voor te kunnen, gezien dit liedje deels in het Engels wordt gezongen.

De enige vergelijkingsmateriaal die ik heb is de muziek van the butterfly nine cord en dat is na het luisteren van de eerste cd van yuichi abe een totaal ander genre. Deze cd is een prima manier om kennis te maken met de andere kant van yuichi abe, de solo-artiest.

Score: 70/100

Mobiele versie afsluiten