CD Review: Insanity Injection – ADVENT OF SLAUGHTER

Insanity Injection - ADVENT OF SLAUGHTER (GORE Edition)

Insanity Injection is de nieuwste band van ex-Aliene Ma’riage zanger Kyouka. Samen met zanger Chaos uit de band glamscure, gitaristen Makoto en Gaga en bassist Hideaki kwam de zanger die nu ook het ‘lawaai’ tot zijn rekening neemt op de eerste single: ADVENT OF SLAUGHTER.

Na Aliene Ma’riage heeft Kyouka diverse projecten gestart en ook weer een aantal gestopt, te denken aan Chaos System, DROSERA OBLAAT. en Pink-Tribal. Het leek een tijd lang niet echt te lukken voor de muzikant en het bleef ook een tijdje stil. Uiteindelijk kwam de zanger terug met de aankondiging van een nieuwe band met een aantal interessante bandleden, waaronder Chaos van de band glamscure. Insanity Injection zou de laatste band worden voor Kyouka, die al jaren aan de weg probeert te timmeren na Aliene Ma’riage, maar niet lijkt te slagen.

Tracklist:

1. B.R.N
2. 9rue1 au5ocracy
3. FRAGMENTS
4. BURST -Injected- (Bonus track op CARNAGE Edition)
5. 第二模倣者 -Injected- (Bonus track op CARNAGE Edition)

De covers van de twee versies laten inderdaad een ‘carnage’ of ‘gore’ versie zien, welke allebei interessante taferelen laten zien. Van de eerste track B.R.N. kun je het volgende zeggen: je vindt het niks en blijft het niks vinden, je vindt het meteen helemaal goed of je vindt het net niet helemaal, maar na een tijdje begint het te groeien en lijkt het liedje helemaal niet zo slecht te zijn. Ik zit bij de laatste groep. De muziekvideo die Insanity Injection maakte van B.R.N. was meteen de introductie van de band voor de geïnteresseerden en gaf wat twijfels. Het gaat duidelijk om een liedje die moet groeien, maar instrumentaal gezien is dit liedje zeer sterk met vanaf het begin een opbouw van spanning die uitmondt in een stevig liedje. Bij 9rue1 au5ocracy leek de band een geheel andere afslag genomen te hebben en dat is zeker goed te waarderen, de stem van Chaos komt ook beter tot zijn recht in dit liedje. Dit is ook het geval bij FRAGMENTS, welke een ballad moet zijn, wat niet te missen is op een single. Insanity Injection is zeer sterk instrumentaal en in de afwerking van de liedjes, welke een vibe meegeeft die onder andere bij Aliene Ma’riage ook merkbaar was. Daarbij moet er ook positief aandacht geschonken wordt hoe er omgegaan is met de tweevoudige vocalen, gezien dit erg goed gedaan is.

De single is – zoals eerder vermeld – uitgekomen in twee versies: GORE Edition met een muziekvideo op DVD en CARNAGE Edition. De laatstgenoemde editie bevat een aantal liedjes -Injected- liedjes, oftewel covers. BURST is een bekende titel, gezien deze ooit is uitgebracht door Aliene Ma’riage (deze band was actief tussen 1998 en 2001, in 2005 en 2007). 第二模倣者 is ooit uitgebracht door DAS:VASSER (deze band was actief tussen 1997 en 2002 en in 2012), daarbij heeft Kyouka al eens tijdens een live optreden dit liedje ten gehore gebracht en is het geen onbekend liedje voor hem.

De -injected- versies zijn best interessant te noemen. BURST loopt heel traag, waardoor het liedje in het begin bijna onherkenbaar leek, gezien het origineel veel sneller loopt. Dat is even wennen voor de fans die bekend zijn met het origineel. 第二模倣者 is in zoverre niet heel veel veranderd, maar dat is ook niet per definitie nodig. Het liedje is al goed van zichzelf en heeft weinig aanpassingen nodig.

Ik heb het gevoel dat deze eerste single nog weinig zegt over Insanity Injection in geheel en ben ook zeer benieuwd naar de komende releases. Het gevoel bij deze single dat overheerst is dat de liedjes van Insanity Injection op zichzelf goed zijn, maar niet bij elkaar lijken te passen en het dus voor een onbegrijpbare single zorgt. Het kan zijn dat de band nog aan het aftasten is welke kanten ze op kunnen met elkaar qua genres. Hier zou tijd voor nodig zijn en het vermoeden is dat de komende releases veelbelovend zullen zijn.

Cijfer: 65/100

Exit mobile version