Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

MediBang werkt samen met Weekly Shonen Magazine voor tweede manga wedstrijd

Voor de tweede maal organiseert MediBang een internationale manga wedstrijd waarbij jij een jumpstart kunt krijgen als bedenker van manga. Als je wint komt je manga in Magazine Pocket, de manga app van Kondansha’s Weekly Shōnen Magazine.De wedstrijd is afgelopen 13 oktober van start gegaan en je kunt nog meedoen tot 12 januari 2017. Dus mocht je nog ergens tijd over hebben of niks te doen hebben in een vakantieperiode, dan is dit je kans om aan de slag te gaan!

Je kunt jouw inzending via de website van MediBang inleveren in Engels, Koreaans, Chinees (traditioneel of vereenvoudigd), Spaans, Frans of Russisch. Het vertaalteam van de applicatie zullen de inzendingen vertalen in Japans en uiteindelijk zal Magazine Pocket’s redacteur de inzendingen beoordelen.

Elke ingezonden manga moet een voltooide one-shot zijn die maximaal 50 pagina’s lang zijn. De pagina’s kunnen van links naar rechts, rechts van links of verticaal gerangschikt zijn.

De winnaar van de hoofdprijs zal met een editor werken om de manga verder te ontwikkelen en krijgt feedback van de redactie. Dan zal de app de manga publiceren. Andere winnaars krijgen dezelfde redactionele ondersteuning, maar geen publicatie. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd zullen de winnaars geen geldprijzen ontvangen. Wel kunnen sommige inzendingen die niet winnen ook feedback ontvangen.

De wedstrijd geeft niet aan hoeveel winnaars er uitgekozen gaan winnen per genre, maar behoudt zich ook het recht om geen winnaars te selecteren.

De vorige wedstrijd – waarbij MediBang samenwerkte met Shueisha’s Shonen Jump + app – zorgde ervoor dat er meer dan 900 manga van de gehele wereld werden ingeleverd. Bij deze wedstrijd werden de tweede en derde plaats bekroond, maar er werden 8 runner-ups uitgekozen.

Bron: MediBang via Anime News Network

Mobiele versie afsluiten