Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Yoshida Brothers naar België voor Tsugaru shamisen concert

Yoshida Brothers komen dinsdag 6 december optreden in Flagey om de 150ste verjaardag van de vriendschappelijke relaties tussen België en Japan door de Japanse ambassade in België te vieren. Het optreden is georganiseerd door de Ambassade van Japan in België.

 

De Yoshida Brothers zijn beiden op 5-jarige leeftijd begonnen de shamisen te leren spelen. Vanaf 1990 wijden ze zich aan de studie van de Tsugaru shamisen onder de auspiciën van Takashi Sasaki. Na het winnen van de eerste prijs op het nationaal congres van de Tsugaru shamisen, verkrijgen in 1999 de Yoshida-Broers erkenning. Hun eerste album wordt in 100,000 exemplaren verkocht, hetgeen vrijwel ongezien was bij de productie van traditioneel folkloristische muziek.

Ze wonnen de “Album van het Jaar” in de traditioneel Japanse muziek categorie, bij de 15de Japanse ‘Golden Disk’-prijs, als ook de speciale prijs van de herdenking van de “30ste verjaardag van de normalisatie van de diplomatieke relaties tussen Japan en China”bij de 17de ‘Golden Disk’-prijs.

https://www.youtube.com/watch?v=x_CzD0GBD-4

In 2002 realiseren de Yoshida-Broers hun eerste nationale tournee genaamd “Live Soul” in meer dan 30 steden. Het volgend jaar, ze maken hun entrée in Amerika met hun album YOSHIDA BROTHERS van Domo records en met concerts in New York en Los Angeles. In 2014 vierden ze de 15de verjaardag van hun debuut in Japan, om dit te vieren kwamen ze met het studio album HORIZON. In 2015 namen ze een melodie op voor Naruto.

Het optreden kost € 1,00 en gaat om 18.30 uur van start in Studio 1. Flagey is te vinden aan de Belvédèrestraat 27 in Elsene. Ingang voor het optreden is aan het Heilig-Kruisplein.

Bron: Ambassade van Japan in België

Mobiele versie afsluiten