Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

AVO Blog Jaaroverzicht 2016

2016 is bijna voorbij en zoals elk jaar kijk ik dan even terug op het jaar, voordat ik verder ga met 2017. Zo ook met AVO Blog!

Foto’s van: toffe fotografen Kuro, Yuki, Giovanni Thielman, Miyako Studio en Francisca Hagen

Terugkijken op een jaar blijf ik altijd wel lastig vinden, gezien ik soms diep moet nadenken van wat ik allemaal wel niet gedaan heb. Maar gelukkig heb ik hier bij AVO Blog de mogelijkheid om te kijken naar statistieken en daar hou ik wel van! Het afgelopen jaar kwamen er 415 artikelen online, een groot verschil met vorig jaar toen er 40 artikelen meer online kwamen. Dit had vooral te maken met mijn vakantie in juni, maar alsnog zijn er behoorlijk wat artikelen online gezet. 63 reviews kwamen online, waarvan behoorlijk wat anime en muziek reviews! 16 interviews werden gepubliceerd, in vergelijking met vorig jaar een behoorlijk aantal minder. Wat betreft verslagen zat het toch wel beter, gezien er 23 online zijn gezet al staan er nog een aantal in de steigers.

Wat waren de meest gelezen artikelen van dit jaar en op welke artikelen ben ik het meest trots op? Lees gauw verder!

Top 10 artikelen in 2016 waar ik het meest trots op ben

Laat ik maar eens meteen beginnen met een top 10 van artikelen waar ik het meest trots op ben. 2016 was niet een heel makkelijk jaar. Het tekort aan schrijvers heeft ervoor gezorgd dat er heel wat leuke ideeën niet uitgevoerd konden worden, tot mijn verdriet. In 2017 hoop ik dat natuurlijk wel te kunnen doen, toch zijn er genoeg artikelen waar ik trots op ben!

1. Ik haat Japan! Toen ik terugkwam vanuit Japan, kwam ik met een schokkend artikel en dat zorgde voor heel veel bekijks! Het werd al snel duidelijk dat ik nog steeds heel veel interesse heb in Japan en dat mijn verblijf in Japan ervoor zorgde dat ik het land enorm ben gaan missen. Dus nogmaals, ik haat Japan niet!
2. Staff picks. Om AVO Blog een meer serieuze toon te geven is er met het team die zich richt op anime en manga een ‘Staff picks‘ categorie in het leven geroepen. Het eerste artikel was een behoorlijk werkje, maar het resultaat mag er wezen!
3. Interview met Dynamiccon. Het interview die ik had met Rosanna van Dynamiccon was 1 van de betere interviews van mijn hand, vanwege de vragen en al helemaal vanwege het enthousiasme die ervan afspatte dankzij de organisator van de conventie die de eerste editie geniet in januari!
4. 13 jaar AVO video’s. Niet meteen een artikel, maar eerder een serie video’s. AVO werd dit jaar 13 jaar en dat werd gevierd door winacties, maar ook een serie video’s van diverse artiesten, maar ook mensen die AVO leuk vinden of wat voor AVO doen die AVO wilden feliciteren. Alle video’s staan netjes op een rij in dit artikel. Alle video’s zijn zeer leuk om te bekijken, want je ziet meteen hoe enorm AVO geliefd wordt!
5. Muziek reviews (met een overdosis aan GOATBED). Qua reviews zijn er behoorlijk veel artikelen van online gekomen; daarom was het nodig om diverse categorieen aan te maken en het menu van de website aan te passen, waardoor het voor de bezoeker makkelijker was om te navigeren naar het juiste artikel. De review waar ik het meest trots op ben is moeilijk om te kiezen, omdat ik naar mijn gevoel dit jaar best wel wat goede reviews uit wist te tikken. Vooral voordat ik voor het eerst naar Japan ging heb ik een aantal CD reviews getikt voor de achterblijvers in juni. Ik zou eigenlijk kunnen zeggen dat ik trots ben op mijn muziek reviews die dit jaar uitgekomen zijn!
6. Wat missen we uit Japan? Na het artikel ‘5 dingen die je zult missen uit Japan‘ die in het begin van 2016 uitkwam van de hand van Kuro, kwam ik vorige maand met 10 extra dingen. Ik heb dit artikel geschreven toen ik in een park in Nakano aan het genieten was van het zonnetje. Ik kreeg allemaal ideetjes en schreef dat direct op mijn telefoon.
7. Tattoo in Japan. Het interessante artikel over tatoeages in Japan en tattoo artists van de hand van sjooisu-san welke het interview met Save Tattooing in Japan begeleidde was inclusief het interview iets waar ik best trots op was. Ik weet dat er in de meeste artikelen enorm veel tijd in zit en dat kun je ook zien in het resultaat ervan. Nog niet gelezen? Zeker even doen!
8. Podiumbeest. Op nummer 1 staat al een Editor’s Letter, maar dit jaar kwamen er haast elke maand een nieuwe Editor’s Letter uit waarbij iets persoonlijks werd geschreven van de Editor-in-Chief, de baas, de eigenaar, de aanvoerder, leider, voorvrouw en verantwoordelijke van AVO Blog. Het stukje over ‘Ik haat Japan’ werd het meest gelezen, maar waar ik ook trots op ben is ‘Podiumbeest’, waarbij ik zelfs een retweet kreeg van een auteur en dat vatte ik op als compliment!
9. color-code interview. Na de dood van Shota Yokoyama gingen de tours die al gepland stonden door, waaronder die van color-code. En ik was zeer blij met de foto’s die ik gemaakt heb voor het interview die ik had met de drie meiden. Ze waren te vinden op Made in Asia en lieten zien waarom zij zo goed zijn en waarom Shota Yokoyama hen hadden uitgekozen. Een andere band was NIA die later dat jaar op TomoCon live te zien waren.
10. AVO’s early XMAS party! Eigenlijk ben ik eerder trots op de prestatie. Want de locatie was propvol met mensen die wilden genieten van de ‘dronken kerstmannen’. Het was voor mij de laatste georganiseerde liveshow voor het jaar en uiteindelijk was dit document om te genieten van de show!

Top 10 grappige zoektermen in 2016

AVO Blog wordt meestal gevonden door de zoekterm ‘AVO Blog’, maar er zijn ook grappige zoektermen die zoekenden brengen naar AVO Blog.

1. hoe vaak doet avo het met juul of omgekeerd. Wie weet het antwoord?
2. tsunami met vrouwennaam. Ik weet waar die persoon uiteindelijk terechtkomt, namelijk het Cherry Blossom Festival. Maar misschien was diegene op zoek naar informatie over orkanen, die niet alleen vrouwennamen dragen.
3. zwanger en sumoworstelen. Is dat wel slim?
4. hoeveel dragon ball super afleveringen gaat toriyama nog maken ? Misschien een goede interviewvraag? In ieder geval loopt de serie nog en is er op AVO Blog nog afgevraagd of het wel zin had om de anime te bekijken.
5. modemerk bagger. Is dit een voorspelling voor de vereniging BAGGER? Ik ben in ieder geval benieuwd naar de designs!
6. wat is abunai. Wil je de Japanse betekenis weten of wil je meer te weten te komen over de conventie Abunai!?
7. muziek band jaren 80 japen te koop. Het is altijd maar weer de vraag wat de zoekende precies wilde achterhalen.
8. avo betekenis. Ik weet dat er diverse betekenissen zijn voor AVO. Voor de community AVO is het een afkorting voor ‘Anime Vision Online’. Misschien begrijp je al wel waarom het snel afgekort werd! Maar ik weet ook dat het staat voor Algemeen Vormend Onderwijs, dat AVO de Hongaarse veiligheidsdienst is en dat het een lokale omroep is van de gemeente Affligem. Maar Avo is ook een jongensnaam, een dopr in Portugal (al schrijf je het zo: Avô) en een Dominicaanse sigaar. Als je alles zo bij elkaar zet, is het best interessant om te lezen!
9. hoe teken je het logo van de olympische spelen 2016. Blijven oefenen! Maar misschien is het logo voor de Olympische Spelen in 2020 wel leuker!
10. kpop evenementen. Als AVO iets organiseert is dat tot op heden merendeels gerelateerd aan Japan. Maar ik kan niet in de toekomst kijken. Wie wel?

Top 10 meest gelezen artikelen in 2016

Tijd om te kijken naar de meest gelezen artikelen op AVO Blog van het afgelopen jaar.

We vergeten de winacties en aankondigingen (De aankondiging dat BABYMETAL naar Nederland kwam werd het meeste gelezen) en kijken naar de leuke nieuwtjes, verslagen, interviews en reviews! En dan zie je – ondanks dat er niet zoveel interviews online kwamen – dat de interviews toch wel veel gelezen worden.

1. Editor’s Letter: Ik haat Japan
2. Nieuwe cosplay conventie in Nederland: YashinCon
3. Hoe maak je vrienden op (anime) conventies?
4. Hiep hiep hoera: AVO is 13 jaar!
5. AVO Blog interview met Rosanna de Bie van Dynamiccon
6. AVO Blog interview met SuGoi Cos.
7. Abunai! 2016 zorgt weer voor een hete editie
8. Cosplay for Life: Cosplay voor het hele jaar
9. Tien extra dingen die je mist uit Japan
10. AVO Blog interview met Kikuri

Hopelijk was dit overzicht een beetje leuk om door te nemen. Misschien heeft het ervoor gezorgd dat je doorgeklikt hebt naar wat artikelen om deze nog even door te lezen. Dan dank ik je daarvoor hartelijk, want hoe meer lezers hoe beter!

Ik hoop dat 2016 goed voor jullie, de lezers, is geweest en wens iedereen een goed, positief en creatief 2017 toe! Tot volgend jaar!

Mobiele versie afsluiten