Fotoverslag: MGC Experience 2016

MGC Experience 2016 vond plaats op 19 november in het Nieuwegeinse Meeting District en was weer een gezellige conventie met redelijk wat bezoekers! De cosplay fashion show had lekker veel en gevarieerde deelnemers. Bij deze editie heeft MGC Experience voor het eerst ook een cosplay act erbij gehouden, vergeleken met de fashion show had deze een stuk minder deelnemers, dat maakte echter niets uit want het was nog steeds vermakelijk en wie weet zijn er volgend jaar net zoveel deelnemers als er bij de fashion show waren.

Dan had je natuurlijk ook de dealerroom welke in een grote zaal stond met veel ruimte, zo kon je dus lekker rustig rondkijken zonder al die drukte die je normaal ervaart op conventies in de dealerroom. In diezelfde zaal had je ook de Japanse food court waar je van lekker eten kon genieten, een gedeelte dat was ingericht met verschillende games en consoles, karaoke, en DDR. Ook was er een kendo workshop in diezelfde zaal waar je aan mee kon doen.

Het Cherry Pie Maid & Butler café was er ook en deze hadden een mooi plekje op de conventie. Naast het serveren van gasten en optreden van dansjes hielden zei ook een leuke en kleine competitie waarbij je een beauty pakket kon winnen. Verschillende mensen werden op het podium gehaald voor een potje Jan Ken Pon, beter bekend als steen, papier, schaar, tegen een van de maids.

Als laatste had je nog een optreden van PalmMute en None Like Joshua, hier waren helaas niet veel mensen bij, misschien was er te weinig gepromoot voor het optreden? Gelukkig bedierf dat de sfeer niet want het optreden was gewoon lekker energiek!

Over het algemeen was MGC Experience een gezellige conventie, het enige wat ik zelf als tip nog wil meegeven is om wat meer informatie te geven en te promoten over de activiteiten die bezoekers kunnen verwachten op de volgende editie van MGC Experience.

Fotografie: Kuro (Vi Young)

Exit mobile version