• nl Nederlands
  • en English
AVO Magazine - One click closer to Japan
  • Home
    • Wat is AVO Magazine?
    • About us (日本語)
    • Over: 7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien
    • AVO Magazine Podcast
    • AVO Magazine presents
    • Word lid van AVO Magazine’s Discord Server
    • AVO Magazine zoekt jou!
    • Nieuws Insturen naar AVO Magazine
    • Support AVO Magazine
    • Contact
  • Nieuws
    • AVO Magazine
    • Muziek Algemeen
      • Curtain-raiser
      • Muziek Nieuws
      • Muzikaal Tussendoortje
      • Weekly MV
    • Evenementen
      • Conventie en Beurs Aankondigingen
      • Tentoonstelling Aankondigingen
      • Muziek Aankondigingen
      • Overige Aankondigingen
  • Verslagen
    • All
    • Anime Evenementen
    • Japan Evenementen
    • Muziek Evenementen
    • Overige Evenementen
    © The 5.6.7.8's

    Liveverslag: De Garage Rock Queens The 5.6.7.8’s Keren Terug

    MELT-BANANA © A-ZAP Records

    Uit je schil gaan met Melt-Banana in Nottingham’s Rescue Rooms

    © NECRONOMIDOL

    Liveverslag: NECRONOMIDOL in Boston Music Room in Londen

    BRIDEAR ©︎ Zest

    Liveverslag: BRIDEAR en Season Of Ghosts in Camden Underworld in Londen

    © cali≠gari / 客室ノイローゼ

    Liveverslag: De 10.000 stappen van cali≠gari

    JILUKA © DPR JAPAN

    Het sterke slotevenement van eerste HYPER JAPAN ONLINE met JILUKA

    my-hero-academia-the-ultra-stage-detail

    Levert de 2.5D My Hero Academia Stage Play een Plus Ultra-ervaring?

    Nano ©  HoriPro Inc

    Geen gebrek aan plezier terwijl Nano rockt op HYPER JAPAN ONLINE

    FAKY © avex music creative Inc.

    Niets ‘fake’ aan FAKY bij de HYPER JAPAN ONLINE Show

    Trending Tags

      • Anime Evenementen
      • Japan Evenementen
      • Muziek Evenementen
      • Overige Evenementen
    • Reviews
      • All
      • Boek Reviews
      • Film Reviews
      • Game Reviews
      • Muziek Reviews
      • Overige Reviews
      • Product Reviews
      • Series Reviews
      Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

      Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

      Goodbye Eri/SAYONARA ERI © 2022 by Tatsuki Fujimoto/SHUEISHA Inc.

      Zou je hallo moeten zeggen tegen ‘Goodbye, Eri’? — Bite-Sized Review(s)

      "Love Like the Falling Petals" © Toho Studios/Netflix

      Love Like the Falling Petals: Sakura, jonge liefde en drama

      Heterogeneous Andead © WormHoleDeath

      CD Review: Heterogeneous Andead – Chaotic Fragments

      Jujutsu Kaisen

      Jujutsu Kaisen 0: Is de prequel-film een ​​zegen of een vloek?

      Product Review: Heart – Disney Princess Pudding

      CD cover for "Scarlet Holliday" - MONO

      CD Review: MONO – Scarlet Holliday

      © 2021 STUDIO CHIZU

      Is Belle een Schoonheid om te Aanschouwen? Een Filmrecensie

      Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

      Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

      Trending Tags

        • Boek Reviews
        • Series Reviews
        • Film Reviews
        • Game Reviews
        • Muziek Reviews
        • Product Reviews
        • Overige Reviews
      • Interviews
        • All
        • Artists
        • Cosplayers
        • Muzikanten
        • Overig
        © ZEROSHIKI

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan ZEROSHIKI

        Van links naar rechts: Hideki (gitaar), Reona (zang/gitaar) and Tenji (bas) © Dazedgarden

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan Dazedgarden

        © TRILL-DAN

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TRILL-DAN

        © TEN-SIN [テンシン]

        AVO Magazine Interview: 6 vragen aan TEN-SIN

        © Get Your Genki Records

        AVO Interview: Even bijkletsen met Christian Preiss van Get Your Genki Records

        BRIDEAR ©︎ Zest

        AVO Magazine Interview met BRIDEAR: “De kern van BRIDEAR is nu echter sterker voelbaar dan voorheen”

        Re:O | Photography by Shay Lin

        AVO Interview: Maak kennis met singer-songwriter Re:O

        Kai © Esprit D'Air | Photography bye Alex Kie

        AVO Interview: Van concept tot podium met Kai van Esprit D’Air

        HIRΦNO KAMINOSE ©︎ Photography by Litchi

        Het doek gaat op voor HIRΦNO KAMINOSE

        Trending Tags

          • Artists
          • Cosplayers
          • Muzikanten
          • Overig
        • Staff picks
        • Colofon
        • Contact
        No Result
        View All Result
        • nl Nederlands
        • en English
        No Result
        View All Result
        AVO Magazine - One click closer to Japan
        No Result
        View All Result
        Home Do It Yourself!

        Recept: Melon Pan

        Yuki by Yuki
        2 december 2016
        Reading Time: 5 mins read
        A A
        0
        Recept: Melon Pan

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Share on FacebookShare on TwitterShare on RedditShare on LINE

        Melon Pan is een recept wat ik altijd al heb willen maken en heb willen eten. Daarbij past dit recept natuurlijk perfect op AVO Blog! Met dit recept maak je 8 Melon Pan. Ik hoop dat het goed lijkt op Melon Pan zoals het in Japan verkocht word, maar kan hier natuurlijk niet zeker van zijn omdat ik het nooit ergens heb kunnen eten, behalve als ik het zelf gemaakt had. Als samenwerking tussen AVO Blog en MunchMunchies deel ik graag recepten met een Japans tintje, maar dit zijn niet mijn enige recepten.


        melon-pan_46_small

        Moeilijkheidsgraad: ✩

        Dit is gebaseerd op de korte bereidingstijd (exclusief de wachttijden tussendoor) en de simpele stappen.

        Benodigdheden:

        ♡ Grote Mengkom (minimaal 1)
        ♡ Elektrische Mixer + Deeghaken
        ♡ Pannenlikker (minimaal 1)
        ♡ Deegroller
        ♡ Mes of Deegschraper
        ♡ Steelpan
        ♡ Huishoudfolie
        ♡ Bakpapier
        ♡ Handdoek
        ♡ Optioneel: Garde

        Ingrediënten:

        ♡ Vanille Koekdeeg (als je alle 8 met dit deeg wil bedekken dan verdubbel je de ingrediënten en heb je de ingrediënten van het chocolade koekdeeg niet nodig)

        • 40 gram boter*
        • 25 gram suiker
        • half ei*
        • halve theelepel vanille extract
        • 100 gram bloem

        ♡ Chocolade Koekdeeg (als je alle 8 met dit deeg wil bedekken dan verdubbel je de ingrediënten en heb je de ingrediënten van het vanille koekdeeg niet nodig)

        • 40 gram boter*
        • 25 gram suiker
        • half ei*
        • halve theelepel vanille extract
        • 80 gram bloem
        • 20 gram cacao
        • Optioneel: In plaats van 80 gram bloem en 20 gram cacao: 90 gram bloem en 10 gram cacao, naar smaak
        • extra bloem
        • extra suiker (ongeveer 100 gram is genoeg)

        ♡ Brooddeeg

        • 200 gram melk
        • 30 gram boter
        • 300 gram bloem
        • 7 gram instant gist
        • 30 gram suiker
        • Optioneel: 6 gram chocolade per broodje (je kan zelf een soort chocolade kiezen)**
        • Optioneel: kleine chocolade strooiseltjes of stukjes (je kan zelf een soort chocolade kiezen)

        melon-pan_1

        * Deze ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
        ** 6 gram chocolade was één blokje van een 200 gram pure chocolade reep, voor mij. Je kan naar wens ook meer of minder chocolade in een broodje stoppen.

        Methode

        TIPS: Je zou chocolade stukjes door het koekdeeg heen kunnen doen, maar dan is het lastiger uit te rollen. Ik heb kleine chocolade strooisels gebruikt. Na het uitrollen van het koekdeeg kan je deze op het koekdeeg leggen en hier nog een keer overheen rollen.

        Schraap tussendoor, bij stap 1 tot en met 3, met de pannenlikker goed langs de zijkanten van de kom zodat je alles goed door elkaar kan mixen.

        ♡ Stap 1: Als eerste maak je het vanille koekdeeg. Doe de boter en de suiker die bedoeld zijn voor dit deeg in de mengkom en mix dit met de elektrische mixer goed door elkaar.

        ♡ Stap 2: Hierna voeg je het ei en de vanille extract toe. Mix dit goed door elkaar met de elektrische mixer.

        ♡ Stap 3: Voeg nu de bloem toe en mix ook dit weer goed door elkaar met de elektrische mixer.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 4: Hierna haal je het deeg uit de kom en leg je dit op wat huishoudfolie. Gebruik het huishoudfolie om het tot een cilinder vorm te vormen. Leg het deeg hierna in de koelkast, laat het minimaal 30 minuten koelen.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 5: Herhaal stap 1 tot en met 4 voor het chocolade deeg, voeg bij stap drie alleen nu de bloem en de cacao poeder toe.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 6: Nu ga je het brooddeeg maken. Doe de boter en melk in een steelpannetje en verwarm dit op het gas totdat de boter gesmolten is. Laat dit hierna 15 minuten afkoelen, zodat het niet gloeiend heet meer is maar nog wel warm.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 7: Doe de bloem, suiker en gist in de grote mengkom. Meng dit door elkaar met een pannenlikker of, als je dat liever hebt, een garde. Maak hierna een kuiltje in het midden.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 8: Voeg de melk en gesmolten boter toe. Meng alles goed door elkaar met een pannenlikker.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 9: Bedek de kom met huishoudfolie en leg hier een handdoek overheen, om het goed warm te houden. Laat het deeg rijzen voor 1 uur.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 10: Verdeel in de tussentijd elk koekdeeg in 4 gelijke stukken, hiervoor kan je een keukenweegschaal gebruiken. Mijn koekdegen wogen beide 186 gram, dit heb ik met behulp van de keukenweegschaal in vier gelijken stukken verdeeld per koekdeeg. Rol de totaal 8 stukjes koekdeeg tot balletjes.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 11: Leg elke bal op een eigen stukje bakpapier en rol elke bal uit tot een platte cirkel met een diameter van 12 centimeter. Rol het deeg uit met een deegroller waar je een beetje bloem overheen gewreven hebt. Na het uitrollen van het koekdeeg kan je chocolade strooisels of stukjes op het koekdeeg leggen en hier nog een keer overheen rollen.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 12: Leg de uitgerolde deeg cirkels op een bord, bovenop elkaar met het bakpapier ertussen. Eventueel kan je dit nog even in de koelkast leggen, als je het bedekt met wat huishoudfolie. Als je ze in de koelkast legt haal ze dan 10 minuten voor je met het brooddeeg gaat werken uit de koelkast om weer wat zachter te worden.

        ♡ Stap 13: Haal het brooddeeg uit de kom met een pannenlikker, als deze ongeveer twee keer zo groot geworden is, dit duurt ongeveer 1 uur. Duw de extra lucht er goed uit.

        TIP: Bij de volgende stap kan je zorgen dat je mes of deegschraper, welke van de twee je ook wil gebruiken om het deeg te verdelen, niet blijft plakken door deze in wat bloem te dopen. Als het deeg plakkerig is gebruik dan een heel klein beetje bloem, bijvoorbeeld alleen op je vingertoppen. Het is geen erg plakkerig deeg en met te veel bloem word het snel droog.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 14: Verdeel het brooddeeg in 8 gelijke stukken, totaal woog mijn brooddeeg 550 gram, per broodje is dat dus 68 gram. Maak er hierna balletjes van. Als je chocolade in het brooddeeg wil doen kan je dit nu in het deeg plaatsen en het deeg vervolgens tot een bal rollen.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 15: Bedek elke deegbal met een cirkel koekdeeg, vorm dit goed om de deegbal heen.

        TIP: Zoals je verderop kan zien zijn de stukken koekdeeg bij mij uit elkaar gegaan bij het rijzen, maak je indrukken in het deeg wat minder diep als je dit wil voorkomen. Of je zou geen indeukingen kunnen maken, wat je zelf fijner vind.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 16: Maak met een mes of deegschraper de indeukingen die horen bij Melon Pan. Rol daarna de Melon Pan door wat suiker heen en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er redelijk wat ruimte tussen de Melon Pan is, deze worden namelijk nog wat groter.

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        ♡ Stap 17: Laat de Melon Pan nog 1 uur op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen je oven op tot 200 graden Celsius.

        ♡ Stap 18: Bak de Melon Pan voor 12 minuten op 200 graden Celsius, nadat ze ongeveer twee keer zo groot zijn geworden tijdens het rijzen. Elke oven is anders, controleer of je Melon Pan klaar zijn door te kijken of er beetje goudbruine kleuring op de vanille variant zit.

        TIP: Als ze eenmaal afgekoeld zijn kan je ze in individuele plastic zakjes bewaren, en binnen enkele dagen opeten, om ze niet uit te laten drogen.

        ♡ Eet smakelijk!

        Uiteraard had ik dit recept al eens eerder getest, ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het resultaat. De smaak van het brood vind ik zelf erg lekker, ik hou niet heel erg van zoet brood en gelukkig is dit brood niet overdreven zoet. Daarbij is het heerlijk luchtig. Het koekdeeg voegt een heerlijk krokant laagje toe aan. De Melon Pan met vanille koekdeeg, chocolade stukjes erop en in het midden chocolade vond ik zelf het lekkerst. Zowel afgekoeld als warm zijn Melon Pan lekker!

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Photographs & Recipe by MuchMunchies

        Vergeet niet MuchMunchies te liken op Facebook en je te abonneren op MuchMunchies’ kanaal op Youtube voor meer foto’s, video’s en recepten!

        RECLAME
        Yuki

        Yuki

        Writer for AVO Magazine. I write movie, anime and candy (kit) reviews for AVO Magazine and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.muchmunchies.com/

        Related Posts

        Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes
        Do It Yourself!

        Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

        by Yuki
        16 mei 2022
        0

        Fijne 19de verjaardag AVO Magazine! Het is alweer vijf jaar geleden dat ik een AVO gerelateerd recept maakte, dus het...

        Read more
        Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

        Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

        4 mei 2022

        Product Review: Heart – Disney Princess Pudding

        6 april 2022
        Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

        Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

        9 maart 2022
        Product Review: Heart – Sumikko Gurashi Lollipop

        Product Review: Heart – Sumikko Gurashi Lollipop

        2 februari 2022
        Next Post
        MGC Experience 2016. Fotografie: Vi Young

        Fotoverslag: MGC Experience 2016

        Geef een antwoord Reactie annuleren

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

        I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

        Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

        Donate a digital coffee to keep AVO Magazine online
        RECLAME
        Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

        Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

        16 mei 2022
        Still from LINO LEIA's music video for "ランテルディ (L’INTERDIT)".

        7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien (Week 19, 2022)

        15 mei 2022
        Minami Deutsch © GuruGuruBrain | Photo by Kentaro Takahashi

        Minami Deutsch kondigt 2022 zomertournee door Europa aan

        14 mei 2022
        © The 5.6.7.8's

        Liveverslag: De Garage Rock Queens The 5.6.7.8’s Keren Terug

        12 mei 2022
        Final Symphony © Merregnon Studios

        Final Symphony’s Final Fantasy concert terug na 4 jaar – show in Birmingham aangekondigd

        12 mei 2022
        RECLAME
        Facebook Twitter Instagram Youtube Soundcloud Discord


        Online magazine sinds 2012. AVO Magazine is een aan Japan gerelateerde entertainmentwebsite met informatie over evenementen in met name Nederland, België en de rest van Europa. Er is een grote focus op Japanse muziek. Andere inhoud die we publiceren zijn verslagen, reviews, informatieve artikelen en interviews. AVO Magazine is ontstaan uit AVO Forum, gestart op 16 mei 2003.

        Contact (Francisca Hagen): info [@] avo-magazine.nl

        Gebruik geen tekst en foto's gemaakt door AVO Magazine zonder toestemming.

        Affiliates

        JPU Records

        1_General CDJapan

        Featured on

        HYPER JAPAN TV logo Lucydafirst - Crate Culture logo

        AVO Magazine Approved

        • Arlequin Photography
        • Get Your Genki
        • Idol is SHiT
        • Japan Jams
        • Japone Artists
        • The Sushi Times

        Join our Discord Server

        ©2003 - 2021 AVO Magazine - One Click Closer to Japan!
        *Donate to keep AVO Magazine online *

        No Result
        View All Result
        • AVO Magazine
          • Wat is AVO Magazine?
          • AVO Magazine zoekt jou!
          • AVO Magazine presents
          • AVO Magazine Podcast
          • AVO Magazine Discord
          • Nieuws Insturen naar AVO Magazine
          • Support AVO Magazine
        • Muziek
          • Nieuws
            • Evenementen
            • Muzikaal Tussendoortje
          • Curtain-raiser
          • Weekly MV
            • Weekly MV Articles
            • Over: 7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien
          • Interviews
          • Reviews
          • Verslagen
        • Evenementen
          • Anime Evenementen Aankondigingen
          • Conventie en Beurs Aankondigingen
          • Muziek Aankondigingen
          • Overige Aankondigingen
          • Verslagen
        • Reviews
          • Boek Reviews
          • Film Reviews
          • Game Reviews
          • Muziek Reviews
          • Overige Reviews
          • Product Reviews
          • Series Reviews
        • Colofon
        • Contact
        This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.