AVO Blog interview met LOKA

Met het oog op de komende releases van twee digitale singles – SENSE OF CRISIS en LET IT DIE -20XX- -, de aankondiging van een wereldtour en het feit dat het alweer even geleden is dat we met elkaar gesproken hebben, is het toch echt tijd voor een interview met LOKA om even bij te praten! Zanger kihiro stond klaar om een interview te houden via e-mail.

LOKA met MIRO, kihiro en KEN’ICHI

AVO Blog: Ons laatste interview met jullie stamt alweer uit 2014. In de tussentijd zijn er een aantal veranderingen in de band line-up geweest, maar jullie zijn nog steeds even sterk bezig. Waar halen jullie de motivatie en passie vandaan om zo door te blijven gaan?
kihiro: Hey, bedankt dat jullie weer willen interviewen AVO. LOKA startte met kihiro (zanger) en KEN’ICHI (drummer) in het begin. Dus je kan zien dat het zijn van een band zonder gitarist en bassist voor ons eigenlijk wel normaal is. Ondanks dat het moeilijk is om iemand te zien vertrekken, vinden we geweldige bandleden zoals MIRO, onze nieuwe bassist. Wanneer we gasten vinden zoals hem; gemotiveerd, vakbekwaam en karakteristiek, dan geeft het voor ons een nieuwe visie van de band. Deze nieuwe visie geeft ons motivatie en de mogelijkheid om nieuwe muziek te maken. Dit bij elkaar creëert de passie.

AVO Blog: Wat proberen jullie ons te vertellen met de nieuwe single SENSE OF CRISIS? Gaat het over het gezonde verstand om scherp te blijven of de massa die hun ‘gevoel van crisis’ verloren hebben, zoals in het lied ALIVE?
kihiro: Het lied was geschreven voor een snowboard evenement genaamd PARK AIR in Sapporo. Ja, het directe bericht van het lied zou zijn ‘wees altijd scherp’. Ik hou van X-sports en bij dit soort sporten moet je altijd bewust zijn van wat je doet, want één fout kan leiden tot de dood. Er is iets dichtbij daarover in het leven, want het kan betrekking hebben op werk, liefde, vriendschap.. maar ook over deelnemen in een band. We zijn zo ver gekomen in het leven, we blijven werken op dingen die we niet opgeven. Dus je hebt een ‘SENSE OF CRISIS’ nodig om te beschermen en niet de dingen die je tot zover hebt behaald te verliezen.

AVO Blog: Jullie hebben samengewerkt met PABLO a.k.a. WTF!? van Pay money To my Pain voor de single SENSE OF CRISIS. We weten dat jullie al jaren bevriend zijn, dus de samenwerking is misschien niet echt een verrassing, maar jullie hebben dat nog niet eerder gedaan. Hoe is deze samenwerking van start gegaan?
kihiro: Wanneer we besloten om op te nemen, was PABLO de eerste persoon die in mijn hoofd kwam. Uiteindelijk belde ik hem op en PABLO zei: “Ja!”. Het was een geweldige ervaring voor de andere bandleden, omdat de stijl van werken van PABLO en ik nogal dichtbij elkaar lagen. PABLO’s gitaargeluid was natuurlijk geweldig, sinds het liedje zelf de nieuwe ‘originele’ stijl van LOKA is, zijn geluid tilde de band sound naar een nieuw niveau. Wij hopen dat de fans genieten van de samenwerking van de twee Loud Rock pioniers uit Japan.

AVO Blog: LET IT DIE -20XX- is een single dat eigenlijk al was uitgebracht met het album EVO:ERA en gebruikt was voor de PlayStation 4 game LET IT DIE. Wat kunnen fans die dit liedje nog niet gehoord hebben verwachten van het lied?
kihiro: Wat je kunt verwachten is dat het lied totaal anders is dan de gewone LOKA stijl. De stijl van het lied is afgestemd op het spel, in hun gevoel: hardcore, metal is het genre dat past bij het spel. De tekst is ook geschreven met veel zinnen uit het spel, dus we hopen dat mensen die het spel hebben het liedje leuk vinden. Ook hopen we dat dit een gelegenheid is voor de eigenaren van de game die de band nog niet kennen om LOKA te vinden.

AVO Blog: Wij weten dat jullie diverse projecten en samenwerkingen hebben gedaan of nog steeds doen, waaronder KEN’ICHI’s samenwerking met FRUITPOCHETTE, de split met JAW-EYE, shows met andere bands zoals de Halloween liveshow met DIAWOLF. Deze samenwerkingen geven een ander beeld van LOKA. Zijn jullie in de toekomst van plan dit soort samenwerkingen te blijven uitvoeren met andere artiesten? En wat betekenen deze projecten voor de band?
kihiro: Ja, we zoeken naar meer artiesten om mee samen te werken. We voelen dat het tijd is om een nieuwe era in de Japanse rockwereld te maken. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om samen te werken met andere geweldige bands. Het is ook belangrijk om de genres en stijlen van muziek te combineren. Om het ‘grote publiek’ bekend te maken met LOKA’s stijl is nog steeds een langdurig proces. We hebben veel ideeën in onze hoofden, maar het is nog steeds een geheim.

AVO Blog: kihiro, jij hebt je acteerdebuut in 2016 aangekondigd. Kun je wat vertellen over de keuze om te acteren, de film en wanneer het uit gaat komen?
kihiro: De filmtitel is “She’s just a shadow” en is een Amerikaanse film geregisseerd door Adam Sherman. Een vriend van mij heeft mij eigenlijk ‘verleid’ om een auditie te doen. Ik heb hiervoor nog nooit een auditie gedaan. Uit nieuwsgierigheid heb ik deze kans gegrepen en kreeg ik de rol. Ik heb eigenlijk niet eens de regel tekst voor de auditie uit mijn hoofd geleerd. Maar de regisseur gaf mij 15 minuten om het uit mijn hoofd te leren en dat deed ik. Als hij mij niet de kans heeft gegeven of ik had de kans niet gegrepen, dan was dit nooit gebeurd. Dus… 15 minuten kan echt je leven veranderen. Ik hoop dat mensen dat door hebben als ze het zien. Ik kan niet meer vertellen waar de film over gaat, behalve dat sex, drugs en geweld erin voorkomt. Ik denk dat je daarmee al best wel veel kunt inbeelden. De release datum is nog niet gepland, maar het zal te zien zijn in Amerika en Europa, dus ik hoop dat mensen de film leuk vinden.

AVO Blog: LOKA is op weg naar een groter podium, kun je voor de nieuwe fans uitleggen wat het verschil is tussen de muziekstijl van LOKA wanneer jullie net van start gingen en de opkomende releases?
kihiro: LOKA is eindelijk de ware muzikale vorm aan het vinden. We hebben vele uitdagingen doorstaan vanaf het begin, na EVO:ERO hebben we doorgekregen wat de ware kunstvorm is. In zekere zin gaan we terug naar waar we begonnen zijn, maar op een nieuwe manier. Wie we zijn, waar we het beste in zijn. Dit zijn de meest belangrijke elementen voor ons in het maken van muziek. Dus het zal zeker het beste worden, we zijn diverse richtingen opgegaan, probeerde verschillende dingen, en nu staat onze weg vast. Dat is wat jullie van ons gaan horen.

AVO Blog: We herinneren ons dat jullie doel was om ooit eens op te treden in het Tokyo Dome, maar nu dat jullie veel ervaring hebben met optreden buiten Japan, hoe ziet de nieuwe droom er nu uit?
kihiro: Tokyo Dome is gewoon een droom gericht op Japan. Er zijn zoveel podia buiten Japan waar we willen optreden. Het belangrijkste voor de band is dat we een band blijven. Het is niet voor altijd. Ik weet niet of we als 60-jarigen nog steeds zullen blijven schreeuwen on stage. Maar tot die dag zullen we blijven schrijven, touren en blijven we iets maken dat zal entertainen en een bericht naar onze fans zal sturen. Ja, we willen op grote festivals optreden en in Billboards, ORICON en dergelijke komen te staan. Maar ik denk dat als we kijken naar de wereld van vandaag, dat het meest belangrijkste is dat we bestaan en altijd een plek creëren waar onze fans naartoe kunnen. We willen een grote wereld familie maken.

AVO Blog: Jullie zijn naar Europa geweest, wat was jullie favoriete moment tijdens de vorige tours en wat zijn jullie verwachtingen voor de volgende keer wanneer jullie naar Nederland komen?
kihiro: Onze meest favoriete moment was de eerste blik die we krijgen als we het podium oplopen. Om te zien dat alle fans op ons hebben staan wachten voor ons. Het is een geweldig zicht, groot of klein. De fans zijn de beste, we werken zo hard om te gaan en hen te zien. We gaan niet zo even muziek spelen, maar willen een bericht afleveren die we hebben geleerd door het leven en plezier dat meer is dan waar ze voor betaald hebben.

AVO Blog: We kijken ernaar uit om jullie gauw terug te zien. Heb je nog woorden voor de fans in Nederland?
kihiro: Bedankt voor het lezen! En bedankt dat jullie ons altijd steunen. We hebben heel veel te leveren aan jullie allen, dus we hopen dat we jullie allemaal gaan zien. In de tussentijd, bekijk onze website, Facebook en zorg ervoor dat je ons gaat volgen op Twitter en Instagram. We plaatsen heel wat informatie voor de buitenlandse fans daar. Cheers!

Ik wil graag kihiro bedanken voor zijn tijd en LOKA Dutch Street Team voor hun hulp om dit interview vorm te geven. Zoals kihiro zei: volg de band via de website en social media!

Exit mobile version