Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Boek Review: Lonely Planet’s Make My Day Tokyo

Lonely Planet's Make My Day TokyoMake My Day Tokyo is een reisboekje van Lonely Planet en kwam in april 2015 uit. Het boekje is gevuld met adviezen om je dag van ochtend tot en met de avond te vullen met interessante bezigheden in de bruisende stad Tokyo. Maar is dit boekje wel handig genoeg om met je mee te nemen?

Met dit boekje kun je ook je gratis Make My Day Tokyo applicatie voor iPhone en Android, waarbij je informatie over Tokyo gratis kunt verkrijgen en ook nog up-to-date is, gezien het boekje zelf uit 2015 komt en in ruim een jaar nog best veel dingen kan veranderen. Toch zijn de meeste suggesties die gedaan worden de bekende trekpleisters voor toeristen, te denken aan Tokyo Sky Tree, Shibuya Crossing, Senso-ji en Meiji-Jingu. Gezien Tokyo voor de meeste toeristen in geheel al een interessante beleving is, is het haast te moeilijk om je te vervelen. Al kan ik je zeggen dat het aanbod van activiteiten en interessante locaties soms best overweldigend kan voelen, waardoor kiezen nog best moeilijk is.

In Make My Day Tokyo wordt er gebruik gemaakt van activiteit kaartjes. Deze zijn in drie delen: ochtend, middag en avond. Door middel van het bladeren, kun je makkelijk bepalen naar welke locatie je wilt gaan. Dit maakt je flexibel, omdat je niet vast zit aan een bepaalde keuze die je in de ochtend hebt gemaakt, hierdoor mag je altijd anders bepalen.

Bij elke locatie staat er kort informatie over de locatie, wat het eventueel je gaat kosten als je het bezoekt, openingstijden en welke station je moet hebben om er te komen. Vaak staat er nog een aantal tips om je bezoek extra leuk te maken.

Lonely Planet komt zelf met volgens hun drie perfecte dagen als suggestie, waarbij je bijvoorbeeld op de eerste dag in de ochtend – en dat is eigenlijk ook iets wat je het beste in de vroege ochtend op een mooie warme dag kunt bezoeken – begint met Meiji-Jingu, verder gaat naar Jingu-Bashi – met advies dat je dit het beste op zonnige zondagen kunt bezoeken vanwege de cosplayers die dan komen – en de avond afsluit in het nachtleven van Shinjuku – waarbij het misschien handig is om dat met een groep mensen te doen en niet alleen.

Trek de beknopte plattegrond open – die bij het boekje komt – en bekijk welke plekken het dichtste bij is, zodat je niet uren moet reizen tussen bepaalde locaties. De indrukken die je opdoet in Tokyo zijn behoorlijk vermoeiend op een positieve manier! Hier helpt Make My Day je al mee, gezien er een transport planner in de activiteit kaartjes verwerkt zijn, waarbij je kunt zien hoe lang je onderweg bent lopend of met openbaar vervoer. Er zit nog een extra uitgebreide kaart bij die je ook kunt loshalen van het boekje. Het geeft informatie over de lijnen van de trein en metro’s, maar ook als je op zoek bent naar een bepaalde locatie, dan kun je een beter beeld krijgen waar het precies in Tokyo bevindt.

Make My Day Tokyo heeft een elastiek, zodat je het boekje makkelijk kunt sluiten. Dit zorgt ervoor dat het kan dienen als mapje waarbij je extra papiertjes kunt opbergen. Zo heb ik tijdens mijn reis folders erin gestopt, zodat ik die later tijdens mijn reis naar een andere locatie kon doorlezen. En om niet uit het oog te verliezen welke activiteit de volgende is, zit er een bladwijzer bij in de vorm van een zwarte lint. Notities maken is ook mogelijk, gezien er een aantal lege bladzijdes zijn toegevoegd. Dat is altijd handig, al is het maar om te noteren wat je hebt gegeten en of het smaakte! Het boekje is compact, maar net iets te groot om in mijn broekzak te steken. Het is ook niet te zwaar om in een tas te dragen, waardoor het haast lijkt dat je niet zo veel draagt. Voor mijn eerste trip in Japan heb ik hier wel degelijk gebruik van kunnen maken, dit zorgde dat ik zelfverzekerd op pad kon.

Auteur: Lonely Planet
ISBN: 9781743607015
Taal: Engelstalig
Aantal bladzijdes: 40

Score: 80/100

Exit mobile version