Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

GYZE als support op Europese tour met Battle Beast en Majesty

De Melodic Death metal band GYZE heeft bekend gemaakt dat zij op Europese tour gaan als één van de gasten van de Finse heavy metal band Battle Beast, samen met Duitse powermetal band Majesty.

De zeer uitgebreide tour gaat langs diverse steden in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, maar ook België en Nederland. Op zondag 19 maart treden de drie bands op in Biebob in Vosselaar, een dag later op maandag 20 maart gaan ze optreden in het knusse Little Devil in Tilburg. Kaartjes voor de show in Biebob kosten € 22,00 in de voorverkoop. De deuren openen om 19.00 uur en de show start om 19.30 uur.  Over de show in Little Devil is nog niks bekend gemaakt, maar hou de website in de gaten.

Battle Beast brengt in februari hun nieuwste album Bringer of Pain uit en dat is dan ook de reden om deze Europese tour te doen, Majesty gaat in maart een album uitbrengen, namelijk -REBELS-. Ook GYZE heeft zelf een release op de planning staan, namelijk het album Northern Hell Song. Deze komt 29 maart uit.

GYZE is in 2016 begonnen met samenwerken met de metal boekingsagentschap Dragon Productions, waardoor ze werden uitgenodigd als gast tijdens de aankomende tour van Battle Beast. De Japanse band is van plan de activiteiten in Japan en daarbuiten uit te breiden. Het is niet voor het eerst dat GYZE naar Europa is gegaan om op te treden, vorig jaar waren ze nog te zien op Summer Breeze Festival in Duitsland en More//Than//Fest in Slowakije, daarvoor was de band voor het eerst in Duitsland te zien in 2015 op Astan Asia Days.

GYZE startte met activiteiten als Suicide Heaven in 2009, maar veranderde de bandnaam in 2011 naar de huidige naam GYZE. De band line-up is als volgt: Ryoji als zanger en gitarist, Aruta als bassist en zanger en Shuji als drummer. In 2013 bracht de band hun eerste album FASCINATING VIOLENCE uit via de Italiaanse label Coroner Records. In 2014 bracht de band hun eerste commerciele release uit via Victor Entertainment, gevolgd met in 2015 het tweede album BLACK BRIDE via dezelfde label.

Bron: GYZE, Battle Beast, Majesty

Mobiele versie afsluiten