Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Fukko Concert 2017 met Yuzuko Horigome en Jean-Marc Luisada

Ook in 2017 wordt er een Fukko Concert gehouden in Brussel, deze concerten wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden om de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van de ramp op 11 maart 2011 te herdenken en om nabestaanden te steunen. De datum voor het Fukko Concert 2017 staat vast op vrijdag 10 maart.

Fukko staat voor herstel in het Japans en dat is ook precies wat de verschillende muzikanten willen bereiken met hun Fukko concert in de hoofdstad van Europa. Tijdens de 2017-editie zullen de violiste Yuzuko Horigome en pianist Jean-Marc Luisada een klassieke muziekoptreden geven. 6 jaar na de ramp is Fukko Concert een symbolisch evenement geworden in Brussel om de tragedie te herdenken en de solidariteit te tonen.

De locatie is in historisch gebouw Bibliothèque Solvay die gelegen is in Leopoldpark nabij de Belliardstraat 137 in Brussel. Een kaartje voor het optreden kost € ‬45.00, voor studenten is deze €‬ 10.00. De tickets kunnen online besteld worden. Het geld wat binnenkomt wordt gebruikt voor muziek gerelateerde evenementen en vervanging van beschadigde muziekinstrumenten in de verwoeste regio’s.

Bron: Fukko Japan

Mobiele versie afsluiten