Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

MV Review: METRONOME – Tsuyokute NEW GAME

Tsuyokute NEW GAME (強くてNEW GAME) is online gekomen op 18 februari voor hun nieuwe album CONTINUE. METRONOME (メトロノーム) is een elektronische visual kei band met die in 1998 is opgestart onder de label ART POP ENTERTAINMENT. De members wisselden vaak, waarvan Sharaku en Fukusuke de enige waren die echt bleven. De band zegt dat ze door de tijd zijn gereisd van 2005 naar 1998 om hun CD verkoop beter te laten lopen, vandaar de futuristische sound. Echter zijn ze gestopt in 2009 en zijn ze hun eigen kant opgegaan. Sharaku was bezig met de groepen FLOPPY en Cuckoo, Fukusuke begon zijn solo project ADAPTER en Riu ging naar de band MaitoreiA. Maar sinds 2016 zijn de drie mannen terug bij elkaar en zijn ze klaar om het album CONTINUE uit te brengen op 15 maart!

De video begint rustig en heel licht met een witte achtergrond , waarbij de 3 bandleden staan voordat ze beginnen te spelen en je word al meteen ingeleid door de melodie. Daarna gaat de muziek en de overgang van beelden alweer sneller. Opvallend zijn hun excentrieke visual looks, waarbij hun kleurgebruik zwart is in contrast met geel. Ook verder in de video komt dat kleurgebruik terug in de achtergrond. Ook zie je af en toe rode achtergronden. Verder word er in de editing veel gebruik gemaakt van witte , gele en zwarte lijnen die door het beeld vliegen en soms vierkantjes die op een techno-achtige manier zijn geëdit. Als een bandlid een eigen shot zie deze persoon vaak dubbel, waarvan ze 1 keer gespiegeld zijn.

Tsuyokute NEW GAME is een nummer met een snel tempo , en is rock gemixt met techno. De stem is vervormd en heeft een techno sound en dat past heel erg bij het lied. De gitaren, bas en drums gaan lekker snel. In de video zie je een bandlid nog met een ander soort apparaat, waarschijnlijk een mixer waarbij soundeffecten gemaakt kan worden. Je hoort veel geluidjes door het lied in die in een game voorbij kunnen komen. Dit geeft een leuk effect aan het nummer. Er zit geen verhaallijn in deze video en dus alleen bandshots, maar dat maakt deze video zeker niet saai door de snelle beeld wisseling en de manier van editing.
Mocht je van snelle rock muziek en techno houden, dan is dit jouw band en moet je ze zeker een kans geven!

Score: 80/100

Mobiele versie afsluiten