Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op Formula Cosplay Europe 2017

Zaterdag 6 mei is het alweer tijd voor de tweede editie van Formula Cosplay Europe. Vorig jaar was hun eerste editie op 27 Februari en net als deze editie vond die plaats in Het Lyceum Rotterdam. Hoog tijd dus voor een lijstje met 10 dingen die je niet mag missen tijdens deze conventie.

Naast alle activiteiten die de tweede editie van Formula Cosplay Europe je te bieden heeft zijn er ook speciale gasten aanwezig, namelijk Lei Sakuragi en Zel & Hoshi.

AVO is ook dit jaar weer sponsor van Formula Cosplay Europe en deze editie heeft AVO zelfs een eigen ruimte, waar we jullie graag terugzien! Hierover lees je meer bij punt 10.

1. Yashincorner: Cosplay Rental

Wil jij best een keertje cosplayen, maar heb je zelf niets liggen of geen zin om nog even snel iets in elkaar te knutselen? Leen dan een cosplay kostuum bij de Cosplay Rental.

De kostuums worden aangeboden door Yashincorner, op hun website kan je vinden hoe dit allemaal precies in zijn werking gaat en welke kostuums beschikbaar zijn.

Je kunt direct bij NozLan een foto van jezelf laten maken.

2. 睡蓮 Suiren ft. Pastelcolouredhell

Tijdens deze editie van Formula Cosplay Europe kan je het eerste live optreden van 睡蓮 Suiren bijwonen. De liedjes die zij gaat zingen variëren van Vocaloid tot Anisongs. 睡蓮 Suiren is een online coverist die al 7 jaar ervaring heeft. Vorig jaar is zij voor Haneda Anisong Music Festival Anisongs gaan coveren en ze heeft zelfs haar eigen Anisong cover album uitgegeven.

Het optreden van 睡蓮 Suiren word begeleid door een J-pop dans optreden door Pastelcolouredhell, een Nederlandse cosplayer en danseres. Zij is zowel getalenteerd op het gebied van cosplay als op het gebied van dans.

3. Workshop door Saito & Alice Crafts

Saito & Alice Crafts bieden dit jaar een workshop met twee activiteiten aan. Zo kan je een eigen creatie met strijkkralen en een eigen knuffeltje maken. Om mee te doen met de activiteit knuffeltje maken betaal je 2 euro en tegen een kleine vergoeding mag je je strijkkraal creatie meenemen.

Naast de zelfgemaakte creaties die je over kan houden aan de workshop, kan je ook handgemaakte items van Saito & Alice Crafts aanschaffen bij hun stand.

4. Cosplay basics: fabric & patterns Panel

Sowilu Cosplay heeft deze editie een panel over cosplay basics. Het panel bestaat uit twee onderdelen en duurt 30 minuten. Het eerste deel van dit panel zal focussen rond Samantha, ook bekend als Sowilu Cosplay, haar ervaringen met cosplay en hoe je zelf ook een mooi kostuum kan leren maken. Het tweede deel is Q&A, hier kan je al je brandende vragen over cosplay kwijt.

5. Cosplay Make-up Lecture

Deze lecture focust zich op cosplay make-up, of in ieder geval de basis hier van. Een aantal onderwerpen die behandeld worden zijn: een egale huidskleur, littekens en tattoos creëren.

De Cosplay Make-up lecture word gegeven door de Nederlandse cosplayer Maakie en het is ook mogelijk om vragen aan haar te stellen.

6. Crossplay Competition

Net als vorig jaar heeft ook deze editie van Formula Cosplay Europe een crossplay competitie. Je kan meedoen, maar uiteraard ook gewoon komen kijken naar deze crossplay fashion competitie.

7. Most Original Cosplay Competition

Een andere wedstrijd die eruit springt is de Most Original Cosplay competitie, dit is een soort masquerade competitie. Ook bij deze wedstrijd kan iedereen meedoen, of je nou je cosplay zelf gemaakt hebt of gekocht hebt.

8. Performous

Geen enkele Japan gerelateerde conventie is compleet zonder karaoke en zo ook Formula Cosplay Europe niet. Performous speelt de nummers waarop jij en je vrienden kunnen meezingen. Ook zal er een karaoke wedstrijd plaatsvinden.

9. Neko Neko Ni Maid café

Het Maid café van Neko Neko Ni is misschien net iets anders dan je gewend bent, ze hebben namelijk twee verschillende cafés op deze conventie. Er is een traditioneel maid café en een imouto café, hier dragen de maids namelijk school uniforms. Hier zul je aangesproken worden met onii-chan of onee-chan.

Ook is er een foodstall waar Japans eten verkocht word.

10. #14jaarAVO: AVO Meet, AVO Q&A, #cositivity en meer

Aangezien AVO deze mei alweer 14 jaar word, en Formula Cosplay Europe dit jaar nou net in die maand valt, zal dit uitgebreid gevierd worden op de conventie. Zo is er dit jaar een AVO Meet, in een speciale ruimte die de naam van AVO Room draagt, met wat lekkers erbij. Een leuke ontmoetingsplek voor AVO Forumleden, de fans van het AVO Blog en de vrijwilligers van AVO.

Ook zal er een AVO Q&A panel zijn waar je de eigenaresse van AVO vragen kan stellen over AVO. Heb jij prangende vragen? Zorg dan dat je erbij bent!

Als onderdeel van hun project #cositivity zal ook Cheemchi aanwezig zijn bij de stand van AVO. Er zullen tijdens de conventie interviews worden afgenomen in het teken van #cositivity. Sinds kort is AVO samen gaan werken met Cheemchi met dit project.

De AVO stand is te vinden bij het podium, naast de Yashincorner. We hopen jullie daar te zien!

Formula Cosplay Europe vind plaats in Het Lyceum Rotterdam, deze is te vinden aan Beukelsdijk 91 in Rotterdam. Kaartjes kosten €5,- per persoon en zijn zowel online in de voorverkoop als aan de deur te kopen. De conventie begint om 10:00 uur en de deuren gaan dicht om 21:00 uur.

Bron: Formula Cosplay Europe

Mobiele versie afsluiten