Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Anime Review: Kuzu no Honkai (Scum’s Wish)

Kuzu no Honkai, of Scum’s Wish, draait om een groep middelbare scholieren en leraren, specifiek Hanabi en Mugi, die voornamelijk eenzijdige liefdes hebben en waarvan een aantal meer dan slechts een beetje disfunctioneel zijn. Ik heb deze anime aangeraden en daarom leek het me passend deze ook te reviewen.

[youtube https://youtu.be/iNBoRqmKJtM]

Studio: Lerche
Genres: Drama, Ecchi, Psychological, Romance, School, Seinen, Unrequited Love, Yuri
Rating: R+ (minor nudity)
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Mengo Yokoyari.

Start uitzending: 13 Januari 2017
Aantal afleveringen: 12
Lengte aflevering: 22 minuten

Kuzu no Honkai volgt het perfecte stel, of in ieder geval lijken deze twee het perfecte stel. Hanabi Yasuroaka en Mugi Awaya zijn in werkelijkheid alleen samen omdat ze niet samen kunnen zijn met de personen waar zij verliefd op zijn. Hanabi is in werkelijkheid verliefd op een jonge leraar, die al jaren een familie vriend is. Mugi is verliefd op een jonge lerares die vroeger zijn tutor was. Het jonge stel probeert elkaar af te leiden van hun onmogelijke liefdes, maar zullen deze onmogelijk blijven?

Score: 60/100

Kuzu no Honkai is zeker een anime met een grote hoeveelheid drama, ecchi, romantiek en voornamelijk onbeantwoorde liefde. Om deze redenen, als je van deze thema’s houd, raad ik je aan deze anime te kijken. Een van de grootste pluspunten van deze anime, naar mijn mening, is het einde dat niet super open is en mij niet achterliet met een verdrietig gevoel, zoals drama anime vaak wel doen.

Ecchi, Drama en Romance zijn goed vertegenwoordigd in deze anime, doordat deze voornamelijk draait om de karakters’ hun seksuele verlangens. Maak je borst maar nat voor een aantal best pornografische kus scenes, met een hoop tong! Je behoefte aan eenzijdige liefde en drama word vervult wanneer je deze anime kijkt, aangezien de karakters een hoop uitdagingen moeten overwinnen in hun om liefde te vinden, of eigenlijk te winnen.

Benieuwd naar wat er nog meer leuk, of minder leuk, is aan deze anime? Blijf lezen!

Het verhaal

Ook al is het verhaal een beetje voorspelbaar in de hoeveelheid drama in de verhaallijn, er vinden toch verassende gebeurtenissen plaats. Mensen blijken niet te zijn wie je denkt dat ze zijn en er is word zelfs wat Yuri geïntroduceerd door één van de karakters. Er is een hoop psychologisch drama in de serie aangezien de karakters vaak worstelen met hun eigen acties en gedachtes.

Elke aflevering focust rond één van de karakters, of misschien zou het toepasselijker zijn om te zeggen een van de ‘scums’. Terwijl de twee hoofdpersonen zijn, Hanabi en Mugi, laat de serie je toch ook veel van de andere karakters zien.

Ook al past het genre Unrequited Love goed bij de serie, ben ik toch meer geneigd om het obsessie te noemen, aangezien Kuzu no Honkai gevuld is met stalker types die niet te stoppen lijken te zijn als het gaat om hun geliefde voor hun te winnen. Er zijn een hoop gebroken harten en egocentrisme in de serie en de karakters lijken soms zelfs waanbeelden te hebben.

De karakters

Hanabi Yasuroaka is een onervaren maagd die verliefd is op haar buurman, Narumi Kanai die ook haar homeroom leraar is, al sinds ze erg jong was. Ze leeft samen met haar moeder en heeft één vriendin, ook haar beste vriendin, Ecchan or Sanae Ebato. Terwijl Hanabi onervaren is in de liefde is ze erg geobsedeerd met haar buurman en hoopt ze zijn geliefde te worden. Haar liefde voor hem is tot dusver onbeantwoord gebleven, maar dat weerhoud haar niet, zelfs wanneer hij verliefd word op iemand anders.

Mugi Awaya is een jongen met wat meer ervaring, in ieder geval seksueel gezien, dan Hanabi. Hij is ook verliefd op een docent, Akane Minagawa, die vroeger zijn tutor was. Hij is al lange tijd verliefd op haar en kent haar goed. Mugi heeft ook een vriendin uit zijn kindertijd, Noriko Kamomebata, die bij hem in de buurt woont en verliefd op hem is.

Mugi en Hanabi worden al snel vrienden, wanneer ze realiseren dat ze beide eenzijdige liefdes voor een docent hebben. Hun vriendschap veranderd in meer en ze besluiten elkaar gezelschap te houden, terwijl ze net doen alsof ze met de persoon zijn waarmee ze samen willen zijn. De mensen om hen heen zijn ook verliefd, wat de hele situatie nog een stuk ingewikkelder maakt dan het al is.

Er is een hoop inzicht in het begin van Hanabi en Mugi’s relatie, in de vorm van flashbacks. Daarnaast zijn er ook een hoop flashbacks en informatie over de achtergrond verhalen van de individuele karakters in de serie, wat een goed beeld tekent van wie zij zijn en hoe zij dingen zien.

Kuzu no Honkai laat een hoop verontrustende karakters zien, met een aantal verdraaide persoonlijkheden, zelfs van onverwachte bronnen. Hun gedachtegangen en acties worden vaak uitgelegd, wat het makkelijker maakt om sympathie te voelen voor de karakters.

De animatie

De studio van deze anime, Leche, is bekend voor Ansatsu Kyoushitsu, Carnival Phantasm en Gakkougurashi!, onder andere. De studio heeft meer dan 30 anime, OVA, specials en films geproduceerd. Een hoop binnen het actie genre.

De tekenstijl van Kuzu no Honkai lijkt erg op die van de manga, maar met iets meer detail. Het is niet mijn favoriete stijl en heeft niet perse mijn voorkeur als het gaat om hoe de karakters getekend zijn, maar de kleurvolle en gedetailleerde achtergronden waren leuk om te zien. Als het gaat om de emoties die de karakters ervaren, die worden goed weergegeven door de animatie en hun lichaamstaal.

Iets wat eruit springt is het gebruik van panelen, zoals je ook in manga ziet, die af en toe tevoorschijn komen. Het geeft de anime een manga gevoel, wat passend is omdat het gebaseerd is op een manga.

De intro & outro

‘Uso no Hibana (嘘の火花)’ door 96neko is het intro liedje van Kuzu no Honkai. De beelden die je ziet zijn kleurrijk en mooi, ze geven je een goede indruk van het verhaal en de songtekst past er ook goed bij. De Drama en Romance genres zijn goed vertegenwoordigd in zowel het liedje als de beelden.

De outro deed me denken aan een kaleidoscope, aangezien de beelden vervormd werden op een vergelijkbare manier. De stijl van de outro is erg anders dan die van de intro, het is erg schetserig. Het liedje ‘Heikousen (平行線)’ door Sayuri, is leuk maar een beetje snel voor het ritme waarop de plaatjes te zien zijn en vervormen.

Mobiele versie afsluiten