Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

AVO Blog interview met Lei Sakuragi

Lei Sakuragi | Photo by: Skyvision Photography

Lei Sakuragi | Photo by: Skyvision Photography

Even terug werd cosplayer Lei Sakuragi aangekondigd als speciale gast van de tweede editie van Formula Cosplay Europe. AVO is partner van de conventie en de stap om Lei Sakuragi te interviewen ter promotie van de aankomende conventie op 6 mei 2017 was daarom niet heel groot. Lei Sakuragi had wat tijd om vragen te beantwoorden via een mailtinterview!

AVO Blog: Gezien dit het eerste interview is dat we hebben met jou, kun je je kort voorstellen?
Lei: Ik ben Lei, ik ben nu al meer dan 5 jaar aan het cosplayen en ik woon momenteel in Duitsland.

AVO Blog: Je bent al meer dan vijf jaar actief met cosplayen. Wanneer kwam je voor het eerst in contact met cosplay en waarom startte je met cosplayen?
Lei: Ik begon ermee toen ik naar een conventie ging in Hong Kong, er waren daar veel cosplayers die aan het chillen waren met vrienden. Ik wou graag één van hen zijn en ook de characters cosplayen die ik leuk vond.

AVO Blog: Wat was jouw allereerste cosplay en op welke cosplay ben je het meeste trots op?
Lei: Mijn eerste cosplay was Asahina Mikuu en ik ben het trots op mijn re zero series cosplay.

AVO Blog: Aan welke cosplay outfit heb je het langste aan gewerkt?
Lei: Dat was Mumei van Kabaneri en Sasha van Shingeki no Kyojin. Ik ben ongeveer twee weken bezig geweest met het maken van hun props.

AVO Blog: Hoeveel cosplay outfits heb je tot nu toe gemaakt?

Lei: Ik heb ze eigenlijk nooit geteld. Ik denk dat ik meer dan 50 outfits gemaakt heb.

AVO Blog: Wat is het meest belangrijkste wat je hebt geleerd dankzij cosplayen?
Lei: Ik leerde hoe ik moest make-uppen en hoe ik kleding en props kon maken.

AVO Blog: Welk advies zou je willen geven aan mensen die willen beginnen met cosplayen of die net begonnen zijn met cosplayen?

Lei: Veel mensen begonnen met cosplayen met 0 kennis hierover. Maak je geen zorgen dat je niet weet hoe je moet make-uppen, hoe je props of kostuums moet maken of dat je niet iedereen kent. Blijf proberen en dan komt het wel goed, want oefening baart kunst.

AVO Blog: Gezien je behoorlijk druk bent met cosplay maken en diverse conventies bezoeken (als gast), zule je waarschijnlijk niet veel tijd hebben om een manga of anime serie te volgen. Maar als je wat tijd over hebt, welke mange lees je nu of welke anime volg je nu?
Lei: Ik keek vroeger anime terwijl ik props en kostuums maakte, dus eigenlijk hoe meer ik aan cosplay werk, hoe meer tijd ik heb om anime te kijken ;P Momenteel kijk ik naar Kobayashi Dragon Maid.

AVO Blog: Je bent een speciale gast tijdens de tweede editie van Formula Cosplay Europe. Wat hoop je te zien en te doen tijdens deze conventie, naast het feit dat je jury zult zijn tijdens competities?
Lei: Ik hoop dat ik nieuwe mensen kan leren kennen en ontmoeten en dat ik het naar mijn zin kan hebben met iedereen.

AVO Blog: Welke cosplay outfit zul je aantrekken tijdens Formula Cosplay Europe?
Lei: Ik ga Yohane cosplayen, van Love Live! Sunshine!!

AVO Blog: Wat wil je zeggen tegen de mensen die van plan zijn te gaan komen naar de tweede editie van Formula Cosplay Europe?
Lei: Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te zien en hoop dat jullie van je weekend genieten hier en een het naar jullie zin hebben.

Ik wil graag Lei Sakuragi bedanken voor haar tijd om de vragen te beantwoorden, daarnaast wil ik Formula Cosplay Europe bedanken voor de mogelijkheid om Lei te mogen interviewen en Team AVO met de steun! Lei Sakuragi kun je volgen via Facebook. Je kunt Lei Sakuragi ontmoeten op 6 mei 2017, kaartjes kun je kopen via de website van Formula Cosplay Europe.

Mobiele versie afsluiten