Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

MV Review: Passcode – bite the bullet

PassCode heeft zich inmiddels vervoegd onder de label Universal Music Japan en bite the bullet is de tweede single onder deze label die in april uitkwam. Vandaag kwam de volledige muziekvideo online van de titeltrack.

PassCode is sinds 2014 actief en bestaat uit vier meiden: Nao, Kaede, Yuna en Hinako. De groep staat erom bekend om idol, rock, metal en electronische elemementen samen te voegen in hun muziek, dit zorgt voor een interessante mix. Mocht je denken dat het grunten niet door één van de meiden wordt gedaan, maar door iemand op de achtergrond, dan heb je het mis! Yuna is diegene die kan grunten en screamen, wat zeker niet verkeerd klinkt.

Hiermee wordt je ook gegroet bij de start van bite the bullet. De track geeft het gevoel dat de track zwaarder is instrumentaal en qua zang in vergelijking met onder andere MISS UNLIMITED, dit kan aantrekkelijker klinken voor diegene die fan zijn van rock en metalmuziek. bite the bullet bevat ook de bekende synthwerk en de stemmen van de zangeressen zijn vervormd door het gebruik van de vocoder, zoals we gewend zijn van PassCode.

De video is druk en geeft je weinig tijd om te focussen op wat er gebeurd, het lijkt prima te passen bij de track. Er is een balans te vinden op het middelpunt van het lied waarbij rust gecreeerd wordt, dit is dan ook de start van een soort van breakdown waarbij het liedje een andere kant opgaat. PassCode weet ook een aantal mooie Engelse zinnen uit te brengen om wat meer emotie toe te voegen aan de track.

bite the bullet is een interessant nummer en heeft voor ieder wat wils, waardoor de track kan aanspreken. Of de idol unit dit kan vasthouden sinds ze onder Universal Music Japan bevinden is de vraag, maar mocht dit de kennismaking zijn van PassCode, hou ze dan goed in de gaten.

Score: 75/100

Mobiele versie afsluiten