Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

10 dingen die je niet mag missen op Abunai! 2017

Abunai! 2017: History in the Making

Abunai! 2017: History in the Making

Het einde van augustus komt langzaam/snel* (*streep door wat van toepassing is) in zicht en voor de liefhebbers van animeconventies betekent dit dat het tijd is voor een nieuwe editie van Abunai! Nog altijd vindt de conventie plaats in NH Koningshof in Veldhoven, verspreid over drie dagen, startend vanaf 25 augustus, en meestal kunnen de bezoekers een warm weekend verwachtend vol met activiteiten. Thema voor dit jaar is History in the Making.

Het schema is al even online, er zijn zoveel leuke dingen te doen! Zoals elk jaar is er een lijstje van 10 activiteiten die op een rijtje wordt gezet door AVO om een idee te geven van alle onderdelen die je tijdens het weekend kunt bezighouden.

1. Theeceremonie

Om tot rust te komen van de drukte die een conventie met zich meebrengt, is het misschien een idee om de theeceremonie die georganiseerd wordt door Ambaran Art bij te wonen. De ceremonie in de meest simpele form heet oboncha, oftewel thee op een dienblad. Je kunt meedoen met de ceremonie, of alleen kijken. Gezien de locaties niet al te groot zijn, is het handig om op tijd aanwezig te zijn. Vrijdag kun je de theeceremonie vanaf 21.30 uur bijwonen in Kamer 82 (Crafts), zaterdag in Kamer 63 (Crafts) vanaf 10.30 uur.

2. Samurai/Geisha ILLUSION

Japone is een groep performers bestaande uit internationaal bekende Japanse artiesten als Utako Arakawa (soprano/zang), Ayumi Matsuda (recorder), Noriko Amano (keyboard), Makiko Goto (koto), Kazuma Glen Motomura (dans), Shinnosuke Fujiwara (dans) en Hiromi Haneda (VJ). De show Samurai/Geisha ILLUSION is speciaal gemaakt voor Abunai! en bevat een optreden waarbij klassieke en moderne muziek gemixt wordt met moderne en Japanse traditionele dans, Japanse zwaardvechtkunst, theater en animatie. Het optreden vindt plaats op zaterdag vanaf 15.30 uur op de mainstage. Een aantal dagen ervoor zal het optreden elders ook te zien zijn, namelijk in het Haarlemse Seinwezen.

3. Lezing: Budget Cosplay

Interesse in het maken van je eigen cosplay, maar weet je niet hoe je dat doen als je weinig budget hebt? Tijdens de Budget Cosplay lezing zal je erachter komen hoe je dit doet. Iris Snoys geeft de lezing en zal je vertellen over goedkope materialen, tips en tricks en hopelijk is je aankomende kostuum gemaakt voor een kleiner bedrag. De lezing zal op vrijdag plaatsvinden in Kamer 58 (Lectures) vanaf 19.30 uur.

4. Hoe draag je een yukata?

Altijd afgevraagd hoe je een yukata moet dragen? Vind je het moeilijk of heb je wat tips nodig om jouw vouwkunsten te verbeteren? Hennie van The Sushi Times zal je tijdens deze lezing leren hoe je je zomerkimono gaat dragen. Je kunt je yukata meenemen om mee te vouwen. De lezing vindt plaats op zondag vanaf 10.30 uur in Boszaal (Panels).

5. Japans bier proeven

Dit jaar heeft Nosawa tijdens Abunai! een collectie van bier uit Japan bij zich om te proeven. Nog niet bekend met alle Japanse bieren? Dan is deze proeverij misschien wel interessant voor jou. Je moet vooraf registreren, en om mee te doen betaal je € 12,50. Deze activiteit is alleen te bezoeken voor diegene die boven de 18 jaar zijn. De bierproeverij vindt plaats op vrijdag om 21.30 in Kamer 55 (Food Workshop) en zaterdag van 22.00 uur op dezelfde locatie.

6. Taiko Drum Show

Japan Center gaat tijdens Abunai! een taiko drum show geven met een aantal gigantische drums. Je mag een energieke show verwachten waarbij de mogelijkheid is dat je weggeblazen zult worden. De show zal op vrijdag plaatsvinden in de Brabantzaal vanaf 19.00 uur.

7. Kanzashi workshop

Voor diegene die interesse hebben in Japanse haarornamenten die beter bekend zijn als Kanzashi, is deze workshop misschien wel leuk om bij te wonen. Tijdens de workshop, welee € 3,00 gaat kosten, zul je een Kanzashi maken onder begeleiding van Dapfie. De workshops vinden plaats op vrijdag vanaf 18.00 in Kamer 82 (Crafts), en tweemaal op zaterdag vanaf 12.00 uur en vanaf 16.00 uur, beide in Kamer 82 (Crafts). Om mee te doen aan deze workshop moet je je vooraf inschrijven.

8. Iai: Samurai Workshop

Hoe om te gaan met de Japanse zwaard is een levenslange reis van trainen en studeren. Neem de eerste babystappen in deze Iai 101 klas waarbij je zult leren hoe je de zwaard moet trekken, gebruiken en terug in de schede moet plaatsen. Deze training zal gebeuren met houten trainingzwaarden en een schede. Je moet je vooraf inschrijven om mee te kunnen doen aan de workshop, deze zal op zondag vanaf 13.00 uur plaatsvinden in de Brabantzaal.

9. Yonkoma Schrijfworkshop

Voor diegene die zichzelf grappig vinden en het een leuke uitdaging vinden om deze skills te te gebruiken om vier panelen te vullen, oftewel een yonkoma. De basis van een grappige yonkoma is een goede script en daar is waar de focus van de workshop ligt, welke gegeven zal worden door de Aniway. De workshop vindt plaats op vrijdag in Kamer 58 (Lectures) vanaf 16.00 uur.

10. Optreden van haru (van de band universe)

haru is de zanger van de rockband universe, en tijdens de aankomende Europese tour zal de muzikant optreden op Abunai! Hij is ook de muzikale hoofdgast tijdens deze editie van Abunai! AVO Events & Promotion is onderdeel van de crew, en AVO Blog mag haru interviewen. Heb je nog een vraag voor hem, dan mag je deze hieronder plaatsen!

haru zal optreden op de Main Stage op zaterdagavond vanaf 20.00 uur. Daarna is het mogelijk om merchandise te kopen en een handtekening van hem te krijgen.

De zaterdag is zo goed als uitverkocht – hou de social media van Abunai! in de gaten voor meer informatie – maar voor de vrijdag en zondag zijn nog kaarten te koop via de website van Abunai!.

Bron: Abunai!

Mobiele versie afsluiten