AVO interview met Minami

"Als KimiNozu niet bestond, dan zou ik niet hier bij AnimeCon in Nederland zijn."

Minami Kuribayashi at AnimeCon 2017 | Photography by Francisca Hagen

Tijdens de 2017-editie van AnimeCon was anisong zangeres Minami (eerder beter bekend als Minami Kuribayashi) de grote muzikale gast van de conventie. De dag na haar optreden, en op haar verjaardag, 11 juni, kreeg AVO Blog de kans om haar te interviewen en te praten over Nederland, haar optreden op AnimeCon en natuurlijk haar muziek en motivatie. Veel leesplezier.

AVO: Allereerst: welkom in Nederland, en van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Minami: Dankjewel.

AVO: Gisteren was het optreden op het grote podium tijdens AnimeCon, bedankt voor de leuke show. Hoe heb je de liveshow gisteren meegemaakt? Denk je dat er genoeg interactie was tussen jou en de fans?
Minami: Eerst was ik verbaasd over hoe geweldig de locatie en het podium was, en het maakte mij erg blij dat er zo positief gedacht wordt over anime liedjes. Toen ik op het podium was en het publiek zag, was ik zo verrukt om deze enthousiaste Nederlandse mensen te zien lachen en zingen, ze wisten zelfs de lyrics, stonden en genoten van de muziek.

AVO: Heb je ook tijd gehad om rond te kijken op AnimeCon? Ben je ooit eens naar (anime) conventies geweest in Japan, is het heel anders dan AnimeCon?
Minami: Gisteren heb ik een rondleiding gehad op de conventie, zodat ik wat kon zien van het evenement. Op het evenement kun je niet alleen dingen vinden van otaku, anime en manga, maar ook de Japanse cultuur in de breedste zin van het woord. Ik vind dit speciaal. Ik heb de dojo en een aantal Japanse martial arts gezien, maar ook Japanse eten, zoals takoyaki, en ramen. Er zijn vele landen met evenementen zoals deze, maar het was mijn eerste keer om een evenement bij te wonen die ook focust op andere dingen naast anim een games, dus ik dacht dat het best speciaal is. Ook plekken zoals de Manga Kissa en de game room waar iedereen ontspannen tijd spenderen met elkaar. Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien in Japan en ik denk dat dit echt het evenement uniek maakt.

AVO: Gisteren vertelde je het publiek dat dit je eerste bezoek aan Nederland was. Heb je de mogelijkheid gekregen om te zien wat Nederland te bieden heeft, en wat was je eerste indrukken van het land?
Minami: Het landschap is erg mooi, ik zag het vanuit het vliegtuig en dacht dat het utizicht geweldig was, het gaf een zeer goede indruk en toen ik hadrondgelopen door de stad dacht ik dat de gebouwen er leuk en leken op… poppenhuizen? Ik weet niet zeker hoe ik het moet zeggen, maar we hebben dit soort gebouwen niet in Japan. Er waren heel veel schattige huizen, veel groen, en ik dacht dat de lucht zeer mooi eruit zag.

AVO: Heb je Nederlands eten geprobeerd?
Minami: Ja, ik heb garnalen en vlees gegeten, wat zeer goed was, en het eten wat ik eerder heb opgenoemd. Bij de food court at ik takoyaki, ramen en toetjes. Dat was ook zeer goed. En ook stroopwafels.

AVO: Heb je Nederlandse woorden geleerd?
Minami: Nog niet!

AVO: Gezien dit het eerste interview is met AVO Blog, zou je iets willen vertellen over jezelf en vertellen welk van jouw liedjes jouw favoriet is?
Minami: Ik debuteerde met een lied voor de PC-spel Kimi ga Nozomu Eien, dat is 16 jaar geleden. Sindsdien heb ik veel anime liedjes gemaakt. Ik maak meestal liedjes, ik neem ze op in de studio en doe mijn eigen concerten. Als ik een favoriet liedje moet kiezen, dan zal dat mijn debuutlied Precious Memories zijn, de opening voor Kimi ga Nozomu Eien. Het spel werd uiteindelijk een anime, dus het was ook mijn allereerste anime lied. Het heeft de meest indruk bij mij achtergelaten en als KimiNozu niet bestond, dan zou ik niet hier bij AnimeCon in Nederland zijn. Het is het lied die mijn leven heeft veranderd, dus ik kies deze uit als mijn favoriet.

AVO: Wanneer kwam je in contact met muziek, en wanneer besloot je te gaan zingen en muziek te maken? Heeft iets of iemand je geïnspireerd?
Minami: Toen ik 4 jaar oud was begon ik met het leren van het bespelen van de piano, vanaf dat moment was ik geïnteresseerd in muziek, maar ik dacht nooit dat ik een zangeres wilde worden. Ik begon als stemactrice, maar tijdens mijn carrière als stemactrice kwam ik in contact met het maken van muziek, dat was met Kimi ga Nozomu Eien, en de rest is geschiedenis. Vaak met concerten kan ik het enthousiasme voelen van het publiek, en voor mij is dat een hele grote bron van inspiratie. Elke keer dat ik dit zie, hou ik het gevoel dat ik het leuk vind om verder te gaan met muziek maken.

AVO: Je bent solo actief, en in het verleden heb je samengewerkt met diverse muzikanten, bijvoorbeeld, de groep Wild 3nin Musume met Joy Max en Kishi Taniyama, de groep exige met Chiaki Takanashi en je bent nog steeds onderdeel van de groep Sound Horizon. Wat zijn de pluspunten, in jouw opinie, om solo te werken en om in een groep te werken?
Minami: Pluspunt, wanneer je solo bent, is dat je kan doen en uitdrukken wat je wil. Wanneer je in een groep werkt, dan is het leuk om bij te dragen aan een project en te verenigen. Daarnaast werk je met verschillende mensen en dat kan weer helpen in het verkrijgen van inspiratie en leermomenten.

AVO: Zijn er andere artiesten en groepen waar je graag mee zou willen samenwerken?
Minami: Ik zou graag willen samenwerken met ZAQ, ze zit ook bij Lantis.

AVO: 16 jaar terug begon je met zingen, wat is het meest belangrijke wat je hebt geleerd in al deze jaren?
Minami: Het uitdrukken van je eigen stijl. Dat is niet allen met zingen, maar ook in mijn leven. Het is heel belangrijk om jezelf te zijn, maar ik denk niet dat ik mijzelf al heb gevonden. Ik moet het vinden en het mij eigen maken.

AVO: Is er iets wat je nog niet hebt gedaan wat betreft muziek, maar wat je graag ozu willen doen? Misschien het uitproberen van een ander genre?
Minami: Ik zou graag een musical willen doen.

AVO: Je hebt anime openings en endings gezongen. Heb je een favoriete anime, of ben je meer geïnteresseerd in manga of misschien wel games? Ben je momenteel een anime serie aan het volgen?
Minami: Mijn favoriete anime allertijden is Bishoujo Senshi Sailor Moon! Dat is de reden waarom ik anim een manga leuk begon te vinden. Recentelijk maakte ik een openingslied voor Tales of Zesteria. Ik heb niet veel fantasy anime gezien, dus wanneer ik deze anime zag vond ik het leuk. Ik zou graag de game willen spelen waar de anime op gebasseerd is.

AVO: Is er een motto die je volgt om gemotiveerd te blijven als zangeres?
Minami: Om dankbaar te zijn naar alle stafleden die het voor mij mogelijk maken wat ik kan doen is erg belangrijk voor mij, evenals de mogelijkheid om uit te drukken wat je wil uitdrukken en te zeggen wat je wil zeggen is een motto die ik volg.

AVO: Heb je een advies voor diegene die geïnteresseerd zijn in zingen en het maken van muziek?
Minami: Als eerste: blijf doorgaan. Er is een zekere mate van vaardigheid nodig om jezelf te presenteren, dus het is belangrijk om elke dag te oefenen. Ik wens iedereen veel succes!

AVO: Wat zjin de toekomstplannen voor dit jaar en voor 2018? Ga je een album uitbrengen?
Minami: Ik ga optreden op Animelo Summer Live, dat is een van de grootste festivals voor Anisong. Op 23 augustus zal ik een nieuwe single uitbrengen, genaamd Beautiful Soldier. Dat is een ending song voor de anime Yokoso Jitsuryoku Shijyo Shugi no Kyoshitsu e. Er zijn CD’s in de planning, maar ik kan er nog niks over vertellen.

AVO: We zijn aan het einde van het interview. Enorm bedankt voor je tijd en het interessante interview. Heb je een bericht voor de lezers van AVO Blog?
Minami: Ik ben dankbaar dat ik een optreden en signeersessie kon doen, en voor het eerst mijn taak in Nederland kon meemaken, ook was het mijn eerste keer in Europa. Tijdens het optreden was iedereen zo enthousiast, het was een warme plek die ik leuk ben gaan vinden. Ik zal mijn best doen, zodat ik weer hier kan optreden. Dankjewel voor een geweldige tijd!

Ik wil graag Minami bedanken voor haar tijd om alle vragen te beantwoorden, daarnaast J-POP Foundation (organisator van AnimeCon), Lantis en Amuse France om dit allemaal mogelijk te maken. Een dankjewel aan de vertalers van J-POP Foundation en AVO om dit interview te perfectioneren, en ook de crew van AVO voor hun steun. Je kunt up-to-date blijven met het nieuws van Minami via haar officiële website en vergeet niet haar te volgen op Twitter.

Exit mobile version