• nl Nederlands
  • en English
AVO Magazine - One click closer to Japan
No Result
View All Result
  • nl Nederlands
  • en English
No Result
View All Result
AVO Magazine - One click closer to Japan
No Result
View All Result
Home Do It Yourself!

Recept: Anko Koshian

Chantal by Chantal
25 augustus 2017
Reading Time: 4 mins read
A A
0
Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Share on FacebookShare on TwitterShare on RedditShare on LINE

Anko (餡子) of an (餡) (rodebonenpasta of adukibonenpasta) is een zoete pasta gemaakt van rode adukibonen, die gebruikt wordt in de Japanse, Chinese en Koreaanse keuken. De pasta wordt bereid door het koken en fijnstampen van adukibonen. Vervolgens wordt de pasta aangezoet met suiker of honing. De schillen van de bonen kunnen worden verwijderd door te zeven waardoor een gladde en meer homogene pasta ontstaat.

Er zijn verschillende soorten, dus voor ieder wat wils. Hou je bijvoorbeeld meer van een bite dan neem je de grovere versie van gekneusde hele bonen met schil. Ben je meer van zacht dan is er deze versie die geheel gepureerd en gezeefd is.

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

In de Japanse keuken zijn de meest voorkomende soorten:

  • Tsubuan (粒餡), volledige rode bonen, gekookt met suiker en verder niets
  • Tsubushian (潰し餡), waarbij de bonen worden gepureerd na het koken
  • Koshian (漉し餡), waarbij de pasta wordt gezeefd om de schillen te verwijderen is de meest voorkomende vorm
  • Sarashian (晒し餡), waarbij de pasta eerst werd gedroogd en terug aangelengd met water

In de Japanse taal verwijzen een aantal namen naar rodebonenpasta zoals an (餡), anko (餡子) en ogura (小倉). Strikt genomen kan de term an aan bijna elke zoete gepureerde pasta refereren, hoewel aangenomen wordt dat er rode bonen gebruikt worden. Alternatieve namen zijn shiroan (白餡), pasta gemaakt van Japanse witte bonen en kurian (栗餡), pasta gemaakt van kastanjes.

2) Moeilijkheidsgraad: ✩✩✩

Dit is gebaseerd op de lange bereidingstijd, minimale ingrediënten, de benodigde keukenspullen en de mogelijkheid tot simpele aanpassingen voor andere versies.

Benodigdheden:

♡ Weegschaal
♡ Grove zeef
♡ Fijnere Zeef
♡ Kaasdoek
♡ pan met deksel
♡ Schaal (2)

Ingrediënten:

Voor de Anko Koshian

  • Blik of zakje droge anko bonen 200 gram
  • Suiker 200 gram
  • Water
Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

1/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

2/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

3/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

4/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

5/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

6/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

7/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

8/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

9/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

10/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

11/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

12/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

13/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

14/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

15/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

15a/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

16/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

17/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

18/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

19/ Recept: Anko Koshian | Fotografie: Chantal

Methode

♡ Stap 1: Bij droge bonen  moetje ze eerst  8 tot 12 uur laten weken,  bij bonen uit blik (wel goed opletten  dat je de niet gezoete versie hebt i.v.m. met dat je later suiker ga toevoegen) spoel je de bonen even en kan je gelijk aan de slag.

♡ Stap 2: Weeg en meet alles af en zet klaar voor gebruik.

♡ Stap 3: Was/spoel de bonen eerst goed om ze van de buitenste onzuiverheden te ontdoen. De bonen moeten 3 keer zo groot zijn geworden als je de droge bonen die geweekt  hebben gaat gebruiken.

♡ Stap 4: Doe de bonen in een steelpan en zet ze onder water +/- 1 cm boven bonen.  Breng ze even aan de kook giet dan af doe er nieuw water in en breng weer aan de kook. Doe dit kort koken 3 keer. Dit is om verdere onzuiverheden uit de bonen halen.

♡ Stap 5: Daarna giet je de bonen af doe je ze weer terug in de pan met water en breng je ze even aan de kook, draai dan gas/elektra terug naar lager vuur om te sudderen voor  zo’n 90 minuten met de deksel op pan. Blijf wel controleren of ze onder water blijven staan anders moet je het water wat aanvullen. Tegen het einde van de suddertijd moet je ook kijken of je de bonen al makkelijk fijn kan drukken tussen de vingers. Als dit zo is dan mag je stoppen met ze te sudderen.

♡ Stap 6: Vervolgens even afgieten en dan gaan we ze door de grove zeef halen die met een lepel en zo nu en dan een scheutje water. Waarbij je ervoor zorgt dat wat er dor de zeef komt opgevangen wordt in schaal.

♡ Stap 7: Na de eerste keer zeven gaan we nu door alles wat je hebt opgevangen door een fijnere  zeef halen wederom met een lepel met lepel en klein beetje water. Ook dit vangen we weer op in een schaal.

♡ Stap 8: Wat je dan overhoud  doen we in een zeefdoek en gaan we uitwringen. Tot een droge pasta.

♡ Stap 9: Deze droge pasta gaat vervolgens terug in de pan nog niet verwarmd samen met de 200 gram suiker goed doorroeren, er zal weer wat vocht loskomen.

♡ Stap 10: Dit pasta/suiker mengsel  gaan we nu uitkoken op een laag tot gemiddeld vuur waarbij we blijven roeren om te voorkomen dat de suiker verbrand. Je zal zien dat de bleke pasta weer een donkere kleur krijgt.  Dit uitkoken duurt zo’n 20 minuten.

♡ Stap 11: Nu alles laten afkoelen in schaal en daarna kan je er balletjes van maken voor bijvoorbeeld Mochi vulling of het  in andere gerechten gebruiken.

De anko of rodebonenpasta wordt voornamelijk in zoetigheden gebruikt in de Japanse keuken zoals:

  • Anmitsu (あんみつ), een dessert bestaande uit rodebonenpasta, kleine blokjes agargelei en stukjes fruit, geserveerd met siroop.
  • Anpan (あんパン), een zoet broodje gevuld met een pasta van rode bonen.
  • Daifuku Mochi (大福), een gebakje bestaande uit een kleine rondje gestoomd rijstdeeg gevuld met een pasta van rode bonen.
  • Dango (団子), een dumpling gemaakt van rijstmeel overgoten met rodebonenpasta.
  • Dorayaki (どら焼き), gebak bestaande uit twee kleine pannenkoekjes gemaakt van castelladeeg rond een vulling van rodebonenpasta.
  • Manjū (饅頭), een gestoomde cake gevuld met een pasta van rode bonen.
  • Oshiruko of Zenzai, adukibonensoep, vaak geserveerd met rijstcake.
  • Taiyaki (鯛焼き), een visvormige cake gevuld met rodebonenpasta.
  • Yōkan, een dik geleidessert gemaakt van rodebonenpasta, agar en suiker.
RECLAME
Chantal

Chantal

Former product reviewer.

Related Posts

Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes
Do It Yourself!

Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

by Yuki
16 mei 2022
0

Fijne 19de verjaardag AVO Magazine! Het is alweer vijf jaar geleden dat ik een AVO gerelateerd recept maakte, dus het...

Read more
Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

Product Review: Pigeon – Microwave Shortcake

4 mei 2022

Product Review: Heart – Disney Princess Pudding

6 april 2022
Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

Product Review: Kracie – DokiDoki Slime

9 maart 2022
Product Review: Heart – Sumikko Gurashi Lollipop

Product Review: Heart – Sumikko Gurashi Lollipop

2 februari 2022
Next Post
ONE OK ROCK kondigt Noord-Amerikaanse en wereldtour aan

ONE OK ROCK kondigt Europese wintertour 2017 aan

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Donate a digital coffee to keep AVO Magazine online
RECLAME
Still from Satoe Minono's music video for the song "ああ、なんて地獄 (what a hell…)".

7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien (Week 20, 2022)

22 mei 2022
Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

Recept: AVO Magazine’s 19de Verjaardag Japanse Cheesecakes

16 mei 2022
Still from LINO LEIA's music video for "ランテルディ (L’INTERDIT)".

7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien (Week 19, 2022)

15 mei 2022
Minami Deutsch © GuruGuruBrain | Photo by Kentaro Takahashi

Minami Deutsch kondigt 2022 zomertournee door Europa aan

14 mei 2022
© The 5.6.7.8's

Liveverslag: De Garage Rock Queens The 5.6.7.8’s Keren Terug

12 mei 2022
RECLAME
Facebook Twitter Instagram Youtube Soundcloud Discord


Online magazine sinds 2012. AVO Magazine is een aan Japan gerelateerde entertainmentwebsite met informatie over evenementen in met name Nederland, België en de rest van Europa. Er is een grote focus op Japanse muziek. Andere inhoud die we publiceren zijn verslagen, reviews, informatieve artikelen en interviews. AVO Magazine is ontstaan uit AVO Forum, gestart op 16 mei 2003.

Contact (Francisca Hagen): info [@] avo-magazine.nl

Gebruik geen tekst en foto's gemaakt door AVO Magazine zonder toestemming.

Affiliates

JPU Records

1_General CDJapan

Featured on

HYPER JAPAN TV logo Lucydafirst - Crate Culture logo

AVO Magazine Approved

  • Arlequin Photography
  • Get Your Genki
  • Idol is SHiT
  • Japan Jams
  • Japone Artists
  • The Sushi Times

Join our Discord Server

©2003 - 2021 AVO Magazine - One Click Closer to Japan!
*Donate to keep AVO Magazine online *

No Result
View All Result
  • AVO Magazine
    • Wat is AVO Magazine?
    • AVO Magazine zoekt jou!
    • AVO Magazine presents
    • AVO Magazine Podcast
    • AVO Magazine Discord
    • Nieuws Insturen naar AVO Magazine
    • Support AVO Magazine
  • Muziek
    • Nieuws
      • Evenementen
      • Muzikaal Tussendoortje
    • Curtain-raiser
    • Weekly MV
      • Weekly MV Articles
      • Over: 7 Nieuwe Muziekvideo’s Die Je Moet Zien
    • Interviews
    • Reviews
    • Verslagen
  • Evenementen
    • Anime Evenementen Aankondigingen
    • Conventie en Beurs Aankondigingen
    • Muziek Aankondigingen
    • Overige Aankondigingen
    • Verslagen
  • Reviews
    • Boek Reviews
    • Film Reviews
    • Game Reviews
    • Muziek Reviews
    • Overige Reviews
    • Product Reviews
    • Series Reviews
  • Colofon
  • Contact
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.